po 3 tygodniach od zakupu, niestety nie jestem w stanie odpalić WiFi. Albo czegoś nie wiem albo mam pecha. Oczywiście byłem już z nim w u kilku "wyrzeraczy" i w serwisie Ery ale nikt mi nie był w stanie pomóc. w erze sugerują żebym oddał do serwisu ale każdemu wygląda to na problem softwareowy.
Objawy:
- Wlan odpala się i znajduje sieci bez preblomu potwierdzają to najróżniejsze programy ale nie nawiązuje połączenia.
- czasem zdarza się, że otrzymuje adres od serwera DHCP i nawet pinguje brame ale dalej nie puszcza
- DNS rozwiązuje nazwę ale nie odpowiada, tak jakby był źle ustawiony routing.
- konfigurowałem go z moim AP w domu (i wieloma innymi) po podaniu klucza i stałego IP nic się nie dzieje
jednym słowem nie mam netu po WLANie.
Przeczytałem iwele postów ale nikt szczegółowo nie pisze o tym jak skonfigurować net. Widać to chyba tak oczywiste że nie ma oczym pisać..
co robiłem:
- oczywiście HR
- w start>ustawienia> połaczenia> połączenia ustawiałem oba na internet w firmie, żeby nie łaczył się po gprs, nawet nie wiem czy tak powinno się ustawić???
- wszelkie programy typu, vxutil albo WiFiFoFum pokazują wszystko jak należy, kanał, MAC AP, kodowanie i wiele innych a mimo to cały czas zatrzymuje się na bramie w najlepszym przypadku
- najdzowniejsze jest to że wtakich miejscach jak salony ery, mcdonaldy galerie loguje się do sieci ale nie może wyświetlić nic oprócz strony powitalnej, nie puszcza nigdzie dalej.
Usterka, jeżeli to usterka w co wątpię, jest bardzo dziwna, a najgorsze że przed jej rozwiązaniem nie mogę wgrać nowego ROMU bo nie wiem czy nie czeka mnie serwis.
Bardzo będę wdzięczny za pomoc
Z.