Cellular Line (nie GPRS) problem XDAII

• 6 Odpowiedzi
  • 1209 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 17, 2005, 09:16:11 »
gdy lacze sie z mojego xdaII (i-mate) z modemem providera GSM pod ich numer dial-up do internetu (nie GPS) wszystko dziala
gdy tylko lacze sie z innym numerem dial-up (np. tpsa) wyswietla mi "brak modemu pod tym numerem" mimo ze jak "normalnie zadzwonic" to slychac modem
ma ktos taki problem?

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2005, 09:04:27 »
Witam !!!

Niestety z innymi providerami niż GSM nie połączys się.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2005, 12:53:01 »
Niestety z innymi providerami niż GSM nie połączys się.
dlaczego?
problem polega na tym, ze kiedys (chyba rok temu) sie laczylem !
ciekawe tylko, czy cos zmienili providerzy GSM (nie laczy mnie w kilku krajach) czy tak sie zrobilo po zmianie romu w moim pda

wiem, ze zawracam glowe, ale dla mnie to bardzo wazny problem, mam taka prace, ze caly czas podrozuje po roznych "dzikich" krajach i bez internetu... sami wiecie...

z gory dziekuje za wszelkie uwagi/pomoc

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 23, 2005, 12:56:15 »
To w tych dzikich krajach nie ma roamingu na GPRS?

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2005, 13:09:59 »
oczywiscie, ze nie, malo tego nie ma GPRS jest tylko GSM i to bez numeru dostepowego do internetu :(

teraz przyjechalem "na swieta" do kraju, ale zobacz moje IP w kilku poprzednich postach :)
(powinna byc Rosja wschodnia, Uzbekistan, Kirgistan, Tybet, Chiny polnocne... moze jeszcze jakies kraje afrykanskie)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 23, 2005, 19:12:39 »
To moze kup jakis satelitarny telefon :)
Bo chodzi o to ze to nasi operatorzy blokuja prawdopodobnie mozliwosc wdzwaniania sie na takie normalne numery dostepowe do netu. Ale to powinno dzialac tylko w PL, poza granicami mysle ze powinno to juz dzialac normalnie.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2005, 14:33:48 »
mam satelitarny ale przy ponad 10$/Mb mozna sprawdzic sobie poczte i to bez zalacznikow :)
numerow chyba nikt nie blokuje, bo dodzwonic sie mozna, jak "normalnie" wybrac numer dostepowy na xdaII, to slychac sygnal modemu.
natomiast jak wybieram dial-up polaczenie, to natychmiast po jego wybraniu dostaje komunikat "brak modemu pod tym numerem", tak jakby xda nie probowal poczekac na sygnal modemu (to mnie wlasnie dziwi)
szukalem na wielu forach i NIC