BT Jabra 800 + SPV M300 - PROBLEM

• 1 Odpowiedzi
  • 406 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 22, 2006, 02:17:11 »
Witam,
dzisiaj stałem sie posiadaczem obu wymienionych w temacie urządzeń. Poczytałem nieco wcześniej różna fora, strony internetowe, recenzje, etc. i bardzo spodobała mi się funkcja programu PocketZenPhone, która umożliwia włączenie modułu BT i uaktywnienie słuchawki tylko w momencie nadejścia rozmowy lub jej inicjowania. Przez resztę czasu BT jest nieaktywne, więc nie żre prądu. Niestety nie jest tak różowo.

Oba urządzenia sparowały się bez problemu. Również nieproblematyczne jest korzystanie z nich, kiedy BT jest na stałe włączony. Działają wszystkie funkcje słuchawki Jabra. Jakość dźwięku jest dobra, a urządzenie działa bezproblemowo zarówno z PPC w kieszeni, jak i leżącym na biurku w odległości ok 3-4 m.

Niestety nie działa opisana powyżej funkcja oszczędnościowa, która akurat mnie najbardziej interesuje. Zendrui co prawda napisał na swoim forum:
http://zendrui.free.fr/PZPForum/viewtopic.php?t=93)
ze polaczenie nie zostaje przekierowane automatycznie, tylko trzeba kliknąć jakis guzik na słuchawce BT (zapewne ten odpowiadający za odebranie połączenia). Klikałem już wszystko co się dało (zresztą sa tylko 3 + jog) i niestety nie udało się odebrać połączenia.  :(

Czy któś używający tych samych urządzeń mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami i ew. udzielić jakiejś porady?

« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 24, 2006, 21:14:42 »
czy naprawde nikt nie mial problemu ze skonfigurowaniem Pocket Zen Phone w SPV 3000, aby uruchamiał BT tylko przy połączeniu i przekazywał je na słuchawkę????

W takim razie może ja coś źle robie. Pomóżcie!!