Brak identyfikacji osoby dzwoniącej

• 3 Odpowiedzi
  • 1722 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline st3fan

• *
  • 94
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: HTC Touch (P3450)
Brak identyfikacji osoby dzwoniącej
« dnia: Maj 29, 2008, 11:45:57 »
Szukam i szukam i znaleźć rozwiązania nie mogę...
Otóż sytuacja jest o tyle dziwna, że wszystkie osoby dzwoniące do mnie są poprawnie identyfikowane (wyświetla się nazwa ta, którą mam w książce adresowej) poza jednym kontaktem. Osoba ta również dopisana jest do książki adresowej, ale podczas dzwonienia wyświetla się sam numer bez wyświetlania informacji o osobie. Kontakt ten ma również przypisany do siebie zdjęcie i indywidualny dzwonek, które oczywiście również nie działają.
Podejrzewam, że gdzieś jest zapisane dwa razy, ale przeglądałem kontakty i nie ma duplikatu, ani osoby, ani numeru. Przeglądałem również bazę danych pim.vol i również wyszukiwarka znajduje mi tylko jeden kontakt z danym numerem.
Gdzie jeszcze mogę poszukać, żeby znaleźć przyczynę?
Od biedy mógłbym spróbować jeszcze usunąć kontakt i dodać go raz jeszcze, ale wątpię, żeby to coś dało, bo skoro gdzieś ten numer siedzi to i tak nie będzie poprawnie identyfikowany.
Macie jakieś pomysły co z tym można zrobić?
Problem na WM 6, HTC Touch, ale myślę, że to bardziej dotyczy windowsa, albo oprogramowania jakiegoś niż sprzętu...

*

Offline mariuszgsm

• 463
  • Sprzęt: x7500
Odp: Brak identyfikacji osoby dzwoniącej
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2008, 12:13:30 »
Witam ,
Też mam taki sam problem ( w n6300, HTC x7500 ) z jednym nr zarówno w erze jak i w orange. Dowiedziałem sie ze problem jest po stronie dzwoniącego - gdyż najpawdopodobnie ta osoba dzwoni przez dziwna centralkę ....

*

Offline st3fan

• *
  • 94
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: HTC Touch (P3450)
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2008, 09:56:10 »
Problem po części rozwiązałem, ale dlaczego tak się działo nie mam pojęcia.
Za radą trzcionka dodałem nowy kontakt korzystając z historii połączeń. O dziwo w historii wcześniej nie identyfikowany numer został zastąpiony nowo wprowadzoną nazwą pomimo tego, że stary kontakt z tym samym numerem i inną nazwą dalej istniał w książce adresowej.
Ciągle nie wiem czy była to jakaś wada powiązania czy jeszcze coś innego...
W każdym razie w tym przypadku problem raczej nie dotyczył centralki tak jak sugeruje mariuszgsm, bo był to numer komórkowy w dodatku z tej samej sieci.

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2008, 17:53:57 »
No cóż, u mnie w MDA IV jest dokładnie to samo. Mam dodany numer w kontaktach, nie mam go na simie, a wyświetla mi się jako numer, nie jako kontakt  :mad: