brak dzwięków w moim PDA

• 5 Odpowiedzi
  • 445 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brak dzwięków w moim PDA
« dnia: Lipiec 02, 2007, 11:43:54 »
Posiadam  ERA MDA compact II , wysiadł mi  całkiowicie dzwięk  - dzwonki , odgłosy klawiszy , dotykania ekranu  krótko mówiąc  wszystko , w ustawieniach  jest wszystko włączone , zrobiłem  twardy reset  nic to  nie dało
Czy mam oddać sprzęt  do serwisu  jest jeszcze 20 dni  na gwarancji ,  czy  może są inne sposoby  na odblokowanie   dzwięków

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: brak dzwięków w moim PDA
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2007, 12:01:58 »
Tak, sa... wykalaczka do reki i podlub w gniezdzie sluchawkowym, potem sprobuj pare razy wlozyc i wyjac sluchawki a jak to nie pomoze to serwis...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2007, 14:12:19 »
nic  nie pomogło  chyba skończy się serwisem , może ktoś jeszcze  ma jakiś pomysł

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 02, 2007, 15:02:57 »
ale jak podepniesz słuchawki to dźwięk jest?

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2007, 16:58:23 »
teraz sprawdziłem  jak podpinam słuchawki to jest dzwięk  i co Ty na to odpisz koniecznie  może masz jakiś pomysł

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2007, 17:50:51 »
nie mam innych pomysłów niż to co już poradził OleYek, bo najczęstszym powodem braku dźwięku przez głośnik przy normalnym działaniu na słuchawki jest to że po wyjęciu wtyczki słuchawek z gniazdka głośniczek się nie odblokował (tzn. nadal jest wyciszony tak jakby słuchawki były podłączone). Zdarza się to często i pomaga to co napisał Oleyek... chyba że gniazdo jest uszkodzone, no to wtedy trzeba je wymienić. Ale jeśli zdarzyło się to po tym jak miałeś podłączone słuchawki, to może popróbuj jeszcze podziałać tą wtyczką. Resetowanie możesz sobie podarować, bo to usterka mechaniczna a nie programowa