Bateria do MDA III - gdzie szybko kupić w Warszawie?

• 2 Odpowiedzi
  • 418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 28, 2006, 09:17:35 »
Witam,

Potrzebuję na gwałt baterii do MDA III. Widzę, że na allegro ich jest całkiem sporo, ale niestety żaden sprzedający nie jest z Warszawy. Stąd moje pytanie - czy wiecie może, gdzie w stolicy mógłbym kupić taką baterię od ręki?

Pozdrawiam,
Paweł

*

Offline ushex

• 38
    • www.pajacyk.pl
  • Sprzęt: MDA Compact, Nokia E71, Iphone 3GS 16GB
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2006, 09:51:34 »
moze w erze?
JOEY DOESN'T SHARE FOOD!!!

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2006, 12:16:36 »
Też tak pomyślałem, ale niestety nic z tego. Znalazłem na szczęście baterię w Promaco i tam kupiłem.

Mam przy okazji pytanie - czy to normalne, że ładowanie następuje tak wolno? W settings - battery przybywa dosłownie 1% na kilka minut, dlatego też zaczynam się zastanawiać, czy nie jest coś porąbane z układem ładowania.

Mda kupiłem na brytyjskim ebayu i miało z nim być wszystko ok. Na oryginalnej baterii z kompletu wskaźnik ładowania głównej baterii zatrzymywał się na 0%, wobec czego palmtop co chwila się wyłączał i świeciła się czerwona dioda. Po jakimś czasie się włączał, ale wszystko zaczynało się od nowa. Bateria podtrzymująca doładowywała się normalnie do 100%, choć zajmowało jej to dosyć długo (lub może mi się tak wydaje).

Nowa bateria po włożeniu pokazywała 35%, teraz, po mniej więcej 45 minutach pokazuje 43%. Wydaje mi się, że coś podejrzanie wolno się ładuje, ale mam nadzieję, że się mylę, bo w przeciwnym razie będę musiał odesłać pda do sprzedawcy i czekać na zwrot pieniędzy.

Czy ktoś mógłby napisać, czy takie powolne ładowanie jest normalne?