Alternatywny dostęp do stron wszystkich banków.

• 4 Odpowiedzi
  • 709 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bosmanxxl

• 326
  • Sprzęt: HTC HD2
« dnia: Maj 13, 2006, 13:52:49 »
Witam, to pewno zadne odkrycie ale ostatnio bawiłem się pulpitem zdalnym, i wpadłem na pomysł zalogowania się na stronę banku, mam coprawda tylko mda compact, więc dostęp poprzez gprs działa dość wolno, ale praktycznie da się zrobić wszystko, co tylko może stacjonarny komputer. dusponując mda pro, lub innym palmem z umts - edge i ekranem hi-res można naprawdę sporo zdziałać. wystarczy na kompie stacjonarnym udostępnić połączenie i można mieć praktycznie nieograniczone możliwości pracy. Problem stanowić może jedynie konieczność posiadania"serwera" non stop włączonego, i jeszcze sprawa bezpieczeństwa, ale to już zależy od rodzaju konta jakie zostanie utworzone.

Mam odnośnie tego typu pracy - pytanie, czy istnieje jakaś aplikacja na pocketa, czy na "serwer" która by pozwalała na monitorowanie zdalnego komputera z podgladem na to, co się dzieje na monitorze. Oczywiście przy samym gprs było by to "nieco" utrudnione, ale przy szybszych łaczach, i palmtopach mogło by to przynieść ciekawe efekty. np nowe pockety z  mocniejszymi procesorami graficznymi i telefon z umts jako modem.

Jeśli ma ktoś jakieś spostrzeżenia odnośnie tego typu pracy, bezpieczeństwa, alternatywnych aplikacji prosił bym o wypowiedzi. Mnie np barrdzo denerwuje ze przy pomocy "terminal service client" trzeba sie logować na osobne konto. ja bym wolał aplikacje która pozwoliła by na pracę zdalną na zalogowanym koncie na kompie stacjonarnym.....

Pozdrawiam

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline bosmanxxl

• 326
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2006, 01:22:58 »
Cytat: "lukjod"
tak wiele aplikacji
[.........]
 http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=16879

Faktycznie, aplikacja swietna, ale troche droga...
dużo bezpieczniejsza (chyba ) dla komputera niż pulpit zdalny...
Ciekaw jestem czy przy użyciu szybszego łacza będzie działała lepiej
.....

[...]  edit

Nie wiem czy mi się wydaje, ale przy tej aplikacji może być problem  z dynamicznym IP klienta, program "zapamiętuje IP z pierwszego/ ostatniego logowania, i po zmianie adresu IP nie wpuści do środka.....
Ale może być ze coś "namieszałem" i dlatego nie działa, po zmienie ip...

Pozdrawiam

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 14, 2006, 10:54:15 »
tak
chyba musi byc ustawiony na stale ip a przy ruterze trzeba zrobic forwarding portow, ale znacznie lepsza i kontrola i wyglad pulpitu niz przy terminalu
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2006, 11:47:25 »
Cytat: "lukjod"

a najlepsza jest chyba ta http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=16879

Potwierdzam. z2 Remote spisuje sie genialnie.