podłączenie mikrofonu

• 2 Odpowiedzi
  • 1797 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

podłączenie mikrofonu
« dnia: Czerwiec 24, 2006, 23:17:06 »
Witam. Mam w samochodzie podłączonego mda compact i wykorzystuję go do słuchania muzyki i do GPS-U. Mam jednak jeden problem, aby odebrac połączenie musze go zdejmować z plecków bo mi mikrofon nie działa gdy jest podłączony micro jack który wyprowadza sygnał do wzmacniacza. Wie może ktoś jak podłączyć mikrofon do złącza i jaki to by musiał być ten mikrofon abym słyszał rozmówcę, i żeby nie powodował echa ?. Może jakieś schematy ?. Pozdrawiam

sam sobie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2006, 10:37:25 »
Widzę, że mi nikt nie odpowiada to sobie sam odpowiem. Posiedziałem przez weekend nad tym i to i owo zrobiłem. Wymieniłem micro-jack na 4 polowy i dolutowałem mikrofon z zestawu słuchawkowego od SE który znalazłem u siebie w szufladzie. Mimo wszystko pozostał mi jeden problem, słabo mnie rozmówca słyszy. Prawdopodobnie muszę wymienić mikrofon na jakiś kierunkowy z przedwzmacniaczem, taki który nie będzie powodował echa gdy sygnał będzie mocniej zbierany. Pozdrawiam, może komuś się przyda taki wątek.

podłączenie mikrofonu
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2006, 16:33:25 »
To nie jest dokłądnie zestaw słuchawkowy od m3000, ale rozpis jacka jest taki sam.

Left ear - Tip  
 Right ear - Ring 1  
 Mic/switch - Ring 2  
 Ground - Sleeve

Zwarcie mikrofonu do masy odbiera i odrzuca rozmowe.
HTC TYTN II
8gb microSDHC

ROM: PDACornerUltimate.V21-21032
RADIO: 1.71.09.01