Akcesora do HTC TyTN - Hermes

• 9 Odpowiedzi
  • 732 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 27, 2006, 13:35:01 »
Witam, wszystkich. Dolaczylem wlasnie do klubu uzytkownikow PDA.
Firma wlasnie zasponsorowala mi HTC TyTN. Jako, ze jest to 'golas', musze zakupic kilka akcesoriow do niego.
1. Karta pamieci -  microSD. Jak mniemam, najwieksza obecnie dostepna to 1 GB. Na jakie parametry zwracac uwage podczas zakupu?
2. Modul GPS Bluetooth + mapa. Jaki modul najbardziej bedzie pasowal do tego modelu? Czy moze jest mozliwosc podlaczenia przewodowego odbiornika GPS do Hermesa, a PDA w tym czasie zasilac z ladowarki samochodowej? Co do oprogramowania GPS, to chcialbym cos co pomoze mi poruszac sie sprawnie po Europie i Polsce. Fajnie by bylo, abym mogl przed wyjazdem zaladowac konkretna mapa dla danego kraju, by nie zawalac karty pamieci po brzegi mapami, ktorych nie potrzebuje w danym momencie.
3. W jaki uchwyt do samochodu sie wyposazyc?

Dzieki z gory za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Marcin

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2006, 16:46:23 »
Po pierwsze to nie temat dla HTC Tytn, to jest PPC PE,
po drugie sa juz większe karty micro SD niż 1GB, o resztę pytaj w odpowiednich miejscach na forum.
Pozdrawiam
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2006, 17:52:13 »
ad 1 max 2gb :P
ad 2 gps nie na kablu tylko na blucie kup bardziej uniwersalny nawet z telefonem go podlaczysz laptopem z czym zechcesz :D
oczywiscie cos z sirf star III noki moze badz holux 236
co do map to na polske automape polecam
a zagranica to moze igo tomtom destinator
raczej nie znajdziesz czegos co bedzie dzialalo dobrze tu i tam :)
ad 3 najtanszy :D za jakies 13pln na allegro

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2006, 20:59:09 »
Dzieki za odpowiedz.
Skusze sie chyba na te Nokie. Co do map to najpierw wyprobuje Automape, a na Destinatora postaram sie naciagnac firme.
Co do uchwytu do samochodu jest jakis dedykowany Hermesowi, czy brac raczej uniwersalny raczej?

Rzuccie jeszcze jakimis linkami do sklepow z ww rzeczami, co maja akcesoria do PDA w sensownych cenach.

Wdzieczny za pomoc
Marcin

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 27, 2006, 21:14:25 »
dedykowany ???

a co ty chcesz w nim miec ???

jak dla mnie to porsta sprawa proste i tanie rozwiazanie allegro ok 17pln :D

chyba ze chcesz z jakimis bajerami typu wbudowany glosnik gps i kto wie jeszcze co tam wpakuja moze lodowke klime i uzadzenie do 'masazu' :D

to zalezy od preferencji a nie napisales czy potrzebujesz czegos oprocz uchwytu w uchwycie :P

http://allegro.pl/item142384686_obrotowy_uchwyt_do_pda_gps_2_sposoby_mocowania_ap1.html
ma takie cos i dziala i mi wystarcza na tytn tez bedzie ok bo to ma podobna szerokosc

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 29, 2006, 13:23:51 »
Cytat: "Salata"
Co do uchwytu do samochodu jest jakis dedykowany Hermesowi, czy brac raczej uniwersalny raczej?

Jest uchwyt dedykowany do TyTN'a dostępny w niektórych sklepach. Dobrze obejmuje urządzenie w pozycji pionowej a od dołu jest podtrzymywane przez wykorzystanie gnizada na rysik w który wchodzi specjalny bolec uchwytu. W tym czasie rysik może byc włożony w uchwyt znajdujący się z lewej strony uchwytu.

Wygląda nieźle, ale dość trudno go trafić (ja widziałem w Infopolis w Warszawie CH Reduta) i kosztuje ok 120 zł.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline pinkfl0yd

• 21
  • Sprzęt: qtek 9090, htc tytn
Re: Akcesora do HTC TyTN - Hermes
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2006, 13:38:20 »
Cytat: "Salata"
Witam, wszystkich. Dolaczylem wlasnie do klubu uzytkownikow PDA.
Firma wlasnie zasponsorowala mi HTC TyTN. Jako, ze jest to 'golas', musze zakupic kilka akcesoriow do niego.
1. Karta pamieci -  microSD. Jak mniemam, najwieksza obecnie dostepna to 1 GB. Na jakie parametry zwracac uwage podczas zakupu?
2. Modul GPS Bluetooth + mapa. Jaki modul najbardziej bedzie pasowal do tego modelu? Czy moze jest mozliwosc podlaczenia przewodowego odbiornika GPS do Hermesa, a PDA w tym czasie zasilac z ladowarki samochodowej? Co do oprogramowania GPS, to chcialbym cos co pomoze mi poruszac sie sprawnie po Europie i Polsce. Fajnie by bylo, abym mogl przed wyjazdem zaladowac konkretna mapa dla danego kraju, by nie zawalac karty pamieci po brzegi mapami, ktorych nie potrzebuje w danym momencie.
3. W jaki uchwyt do samochodu sie wyposazyc?

Dzieki z gory za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Marcin

nie bierz nokii ld3w, nie chodzi z HTC !!!
jesli uda sie sparować to tylko na chwile
najlepiej z hermesem chodzi Wintec WBT100, globalsat 338 lub 359S, itec 339
jesli chodzi o soft to AM lub iGO
uchwyt jesli aktywny to carcomm albo bez zasilania szczekowy na uchwycie banana

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 29, 2006, 14:00:46 »
pinkfl0yd

Bzdura z ta Nokia chodzi bez problemu ! Testowane na Wizardzie i nia Compact'cie. Zreszta dlaczego miala by nie chodzic to urzadzenie na BT
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 29, 2006, 16:00:36 »
oleyek Nokia LD-3w niestety dość kapryśnie działa z pocketami HTC. Problem tkwi w parowaniu i pózniejszym "szybkim" wzbudzaniu połączenia BT ( w momencie kiedy rozłączysz urządzenia i dość szybko chcesz odnowić połaczenie). Zresztą problem był już kilkukrotnie poruszany na forum.

Co do uchwytów-w życiu bym nie zainwetował w inny uchwyt niż carcom, HR lub brodit. Tanie uchwyty są dobre bo są tanie- problem pojawia się w momencie kiedy uchwyt się psuje  i pocket nie ląduje na szybie przy mocnym wdepnięciu stopu, lub na podłodze przy naszych dziurawych drogach.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 29, 2006, 16:38:14 »
xpablo

Calkiem mozliwe, szczerze mowiac nigdy nie zawazylem tego problemu. Uzywalem jej dosc intensywnie na moim Wizardzie a teraz ojciec ja meczy na Compact'cie i na razie nie narzeka :) Moze jestem wyjatkiem ktory poywierdza regule  :P
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.