ABCGSM - ściąganie simlocka- długi czas oczekiwania

• 137 Odpowiedzi
  • 26965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: ABCGSM - ściąganie simlocka- długi czas oczekiwania
« Odpowiedź #60 dnia: Maj 21, 2008, 18:41:46 »
Ciekawe ilu daje się złapać na haczyk i czeka cierpliwie owe 28 dni i więcej po przelaniu kasy na ich konto. Fajnie "obracać" czyjąś kasą przez miesiąc bez jakichkolwiek zobowiązań "bo w regulaminie jest napisane, że...". Od jednego zamówienia tylko w zwykłym banku narośnie ok. 50 gr odsetek - niby nie dużo ale co jeśli "frajerów" jest więcej a przecież możliwości inwestowania są nieograniczone. Może to i teoria spiskowa ale... :evil:

« Odpowiedź #61 dnia: Maj 22, 2008, 11:23:07 »
Czekam już 36 dzień i dalej nic!! Ciekaw jestem jaka będzie odpowiedź ze strony firmy...

Dostałem simlocka w 40 dniu. ABC GSM tłumaczy to problemami technicznymi.... w każdym razie kod zadziałał.

Kiedy już nie wytrzymałem to poprosiłem o zwrot kasy po 36 dniach od daty wpłaty na konto. To sie dopiero obudzili przepraszając że maja problemy techniczne i kod był za 1,5 dnia na skrzynce.
Problemy techniczne jak kojarzę to maja od początku kwietnia, na stronie internetowej takowej informacji nie ma wiec jak dla mnie świadomie klienta wprowadzają w błąd. Jednak spotkałem się już na innym forum z wypowiedzią  na temat tej firmy, że całkiem możliwym jest że trzymają kasę do oporu a jak już klient nie wytrzymuje to działają.

Nadal więc czekam czy ktokolwiek dostał kod z tej firmy po 2-3 dniach... chyba to jakaś legenda

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #62 dnia: Maj 22, 2008, 15:35:06 »
Jak do mnie pisał gościu z ABCGSM to raz pisał, że nie ma wpływu na czas oczekiwania a w następnym liście mnie straszył, że załatwi ale w ostatnim dniu (28). A po ostrej interwencji minęło 2 dni i dostałem kod  :shock: Niestety widać, że coś kręcą a o problemach technicznych informują wszystkich od 2 m-cy  :mad:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #63 dnia: Maj 22, 2008, 19:47:22 »
vigore olalbym ten kod i zazadal zwrotu kasy jak przekroczyli o tyle termin.
czy go wyslali potem czy nie by mnie nie interesowalo, stanowczo zadalbym zwrotu kasy

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #64 dnia: Maj 22, 2008, 19:51:24 »
czy go wyslali potem czy nie by mnie nie interesowalo, stanowczo zadalbym zwrotu kasy

I myslisz, ze doczekalbys sie? Jezeli ta firma krzak w ten sposob traktuje swoich klientow to na 100% nie zwroca pieniedzy tylko je zatrzymaja i tak na prawde co im zrobisz ?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #65 dnia: Maj 22, 2008, 20:59:15 »

I myslisz, ze doczekalbys sie? Jezeli ta firma krzak w ten sposob traktuje swoich klientow to na 100% nie zwroca pieniedzy tylko je zatrzymaja i tak na prawde co im zrobisz ?
mysle ze ja bym nie odpuscil. bym narobil problemow ile sie da.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #66 dnia: Maj 25, 2008, 16:03:35 »
Mozecie podac dokladnego linka to tej informacji o tych 28 dniach ???

Bo ja juz czekam 40 dni :/
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

« Odpowiedź #67 dnia: Maj 27, 2008, 17:44:37 »
Mozecie podac dokladnego linka to tej informacji o tych 28 dniach ???

Bo ja juz czekam 40 dni :/

jest to podane w regulaminie na: http://abcgsm.eu/sklep/conditions.php?language=pl w podpunkcie Refunds and Returns. Nie wim tylko dlaczego strona pojawia sie tylko w języku angielskim? :worried:  jest tam podane to: Refunds will be given for tangible goods that have been returned within 30 days in "as sold" condition. Refunds will not be given for goods that; czyli w wolnym tłumaczeniu po 30 dniach przysługuje Ci prawo zwrotu kasy jezeli kod nie został wysłany i tyle.

Radzę Ci zrobić to co ja czyli napisać do supportu ABC GSM o zwrot kasy ze względu na przekroczony termin usługi.
Potem możesz zgłosić sprawe do Federacji Konsumenta i narobić im trochę syfu bo im sie to zwyczajnie należy.

Pozdrawiam

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #68 dnia: Maj 27, 2008, 21:04:00 »
nom, pozglaszajcie to do FK. jaja se z ludzi robia w tym abc  :E

*

Offline Mercury

• *
  • 72
  • Sprzęt: SPV M650 + Artemis Touch
« Odpowiedź #69 dnia: Maj 28, 2008, 20:52:43 »
No ja "dopiero" 15 dni czekam, ale chyba zacznę od jutra (bo dzisiaj juz nie pracują) dzwonić do nich codziennie. Może  to pomoże ;]
Ehh no cóż jeszcze im zaproponuje pozycjonowanie za darmoche. W tym jestem nawet, nawet więc to im mogę załatwić, dodam jeszcze od siebie opinię która może być przez np. was poparta ^^.
To by gwarantowało im zmniejszenie się kolejek, więc i szybciej załatwiali by kody.
Co wy na to ? ^^
Don't Hate The Playa, hate the game...

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #70 dnia: Maj 28, 2008, 20:58:38 »
Może jakiegos hakera cwaniakom nasłać na serwer - niech im zamieści na stronie ostrzeżenie i szlus.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #71 dnia: Maj 28, 2008, 22:39:53 »
To jest niezgodne z prawem, tymczasowe (bo każda poważna firma ma kopie strony) i w sumie mało użyteczne, a zrobienie im takiej stronki z ocenami usług, wypozycjonowanie  na tych samych słowach kluczowych jest jak najbardziej zgodne i konsekwentne :].

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #72 dnia: Maj 30, 2008, 15:28:35 »
Po 45 dniach po kilku rozmowach z obsluga na gg [na emaile nieodpowiadaja wogole] uzgodnilem, ze mi zwroca mi kase.

Wogole jestem w ciezkim szoku, ze uda sie odzyskac kase. Juz myslalem, ze naprawde bede musial im nie popuscic i walczyc o swoje w jakies instytucji konsumenckiej, bo ostatnio udalo mi sie z nimi skontaktowac w 27 dniu i do 43 dnia zadnego odzewu nie bylo na gg lub emailu [na gg atakowalem codziennie, email co kilka dni].

Kod do odblokowania telefonu o numerze IMEI : %IMEI% nie zostal wygenerowany, nie mamy mozliwosci odblokowania telefonu.
Została wystawiona korekta tytułem nie wykonania usługi, zwrot wpłaty zostanie wykonany w terminie 7 dni zgodnie z przekazanymi przez zamawiającego ( Klienta sklepu ) danymi do przelewu zwrotnego.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #73 dnia: Maj 31, 2008, 21:08:44 »
No tak to tyle, że kasę odebrałeś, ale kurcze zabrali Ci czas, a i tak dalej musisz szukać dostawcę kodu ;/ Gdzie dalej starasz się o kod ?

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 01, 2008, 23:42:50 »
Nie bede generowal kodu - kupilem cos takiego ----> http://www.allegro.pl/item372537408_tornadosim_simlock_bez_utraty_gwarancji_wysylfree.html

Jutro odbieram i zobacze czy dziala ;-)

<EDIT>

Nie dziala, choc sprzedajacy zapewnial, ze sprzedal 3 sztuki Tornada ludkom, ktorzy maja HTC Touch Dual i im dziala [dostalem zwrot gotowki].

</EDIT>

Jesli nie zadziala to pewnie http://www.imei-check.co.uk/nikiunlock.php

<EDIT>

Zaryzykowalem ponownie [bo w koncu jakby sie stracilo gwarancje] i zdjalem SIM Locka sposobem z http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=94389.msg672601#msg672601

</EDIT>

Ale juz teraz wiem [madry Polak po szkodzie ;-) ], ze kupno z simlockiem to byl bardzo duzy blad :/
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2008, 14:53:37 wysłana przez rymi »

« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 04, 2008, 08:51:45 »
Bardzo mnie ciekawi czy tornadosim działa z M650.  :O~ Testowałeś rymi ??

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 04, 2008, 10:36:57 »
Można już samemu ściągnąć simlocka !!!

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99387.msg672489#msg672489
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 04, 2008, 13:56:58 »
Informacja : "uwaga - można uwalić sprzęt " nie zachęca... szczególnie początkujących... jakim jestem  :worried:

*

olmeca

« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 07, 2008, 11:45:22 »
Panowie wezcie jeszcze pod uwage inna opcje - firma krzak sciaga od klientow kase i obraca nia przez ok. 45 dni po czym jak wygeneruje odpowiedni zysk postanawiam oddac kwote bazowa jaka pobrala za wykonanie pseudouslugi. Calkiem niezly sposob na kredytowanie dzialalnosci niestety na krotki czas tylko :E

*

tomwil

« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 08, 2008, 14:38:25 »
a czy ktoś próbował to gdzieś zgłosić??? Skoro zgodnie z regulaminem  mają 30 dni na załatwienie sprawy to po tym terminie teoretycznie można do sądu walić o straty (kupa nerwów stracona a przez to nie sypiamy co za tym idzie słabsze wyniki w pracy-brak premii itd itd) Kwota będzie niska ale firma dostanie po dupie - sąd nakaże kontrole :) itd
ps wszyscy zapominaja, że regulamin jest dla 2 stron nie tylko dla klienta :)

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 10, 2008, 17:26:16 »
a czy ktoś próbował to gdzieś zgłosić??? Skoro zgodnie z regulaminem  mają 30 dni na załatwienie sprawy to po tym terminie teoretycznie można do sądu walić o straty (kupa nerwów stracona a przez to nie sypiamy co za tym idzie słabsze wyniki w pracy-brak premii itd itd) Kwota będzie niska ale firma dostanie po dupie - sąd nakaże kontrole :) itd
ps wszyscy zapominaja, że regulamin jest dla 2 stron nie tylko dla klienta :)

Zaraz wyżej miałeś post:

Potem możesz zgłosić sprawe do Federacji Konsumenta i narobić im trochę syfu bo im sie to zwyczajnie należy.
Wystarczy poczytać, a co do sądów to ciężko powiedzieć bo sama firma jest w Anglii a nie wiem jak wy, ale ja ich prawa nie znam :/ Ale jutro kończą się moje 28 dni i jak tylko się do nich dodzwonię zamierzam postawić kilka moich warunków jasno.

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 11, 2008, 10:29:33 »
Dobra - trzeba cos z tym zrobic, bo to juz po prostu kpina  :mad:

Dzis jest 12 dzien jak przyjeto moje zadanie zwrotu kasy [mialo byc do 7 dni]. Na emaile nieodpowiadaja, na zaczepki na gg tez nie, na telefonie stacjonarnym ciagle zglasza sie sekretarka, na komorce nikt nie odbiera.

Czy jest nas wiecej oszukanych ?? Tych ktorym niezwrocono kasy ?? Lepiej to by wygladalo na policji, bo jak pojde sam to bedzie mala szkodliwosc bo to tylko 97,09zł

Znalazlem, ze sa z Warszawy -------> http://www.adin.pl/ogloszenia/1197756226.php

Jesli nie uda mi sie z nimi skontaktowac i odebrac kasy do piatku to chyba ich odwiedze  :kill:

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 17, 2008, 22:12:45 »
Siemka

Jeśli ktoś jeszcze się zastanawia czy skorzystać z usług ABC GSM
To opowiem jak tu wyglądało u mnie... A long long time ago....
zamówiłem u nich kodzik, odrazu jednego dnia kasa poszła i zamówienie zmieniło stan "w czasie realizacji", po tygodniu zaczynałem się martwić (bo na stronie pisali max 4 dni) Telefonicznie dowiedziałem się, że mają awarię serwera i trzeba czekać (chyba zawsze i wszystkim to ściemniają) >>> i tak kilka razy >>>
>> około 28dnia (ostateczny termin wg ich własnego regulaminu)
- wypadał czwartek, zadzwoniłem i usłyszałem, że dziwne, ze mail jeszcze nie doszedł, bo pan od ABC widział, że zamówienie zostało już zrealizowane! Powiedział zebym poczekał 12h to mail z kodem na pewno dojdzie...czekałem do następnego dnia
Piątek - dzwonię i słyszę, iż w tej chwili Pan nie ma dostępu do kompa, ale jak tylko dojedzie - koło godziny 15/16 to wejdzie gdzieś na strone i manualnie sprawdzi kod i mi go poda...
Czekałem do 18/19 godziny w między czasie brak odpowiedzi na gg, pod telefonami, skype itd...
- weekend więc wiadomo nie pracują,a ja już miałem piane na ustach...
poniedziałek mail od nich... 0_o już złapałem za SPV bo myślałem że kod doszedł. A tu mail:

Kod do odblokowania telefonu o numerze IMEI : %IMEI% nie zostal wygenerowany, nie mamy mozliwosci odblokowania telefonu.
Prosze o podanie danych do wystawienia korekty tytułem nie wykonania usługi i zwrotu wpłaty wraz z nr. konta bankowego,
korekta do zamówienia i zwrot nastąpi w terminie 7 dni.

Więc odpowiadam na pytanie postawione powyżej:
NIEEE !
ABC GSM - http://www.abcgsm.eu/ Ta "firma" (o ile można ich tak nazwać) robi sobie po prostu jaja z ludzi. Zadowoleni siedzą w Anglii i opowiadają ludziom bajki, typu "serwer padł, trzeba czekać", "już jutro kod będzie"
itd...
I tak będziesz czekał pprzez miesiąc ( a przy kupnie usług, jest napisane czas oczekiwania 2-5 dni w zależności od aparatu i sieci )
Zero szacunku do klienta!

Tak więc kolego właśnie czekam na zwrot kasy, odpisałem im by lepiej się zmieścili w tygodniu! Więc jeśli się to im nie uda, śmiało stary zgłaszamy sprawę w odpowiednie ręce.

Bo to kpina, chamstwo, oszustwo i złodziejstwo jest!

Ja jestem za! Jeśli jest tu ktoś jeszcze niech koniecznie się odezwie, Panowie takich niby-firm nie należy tolerować!
Bo szkoda naszego czasu by z nimi się użerać.

PS: Wszystkich też zapraszam tu:
http://www.sklepy24.pl/zakupy/elektronika_telekomunikacja/sklep/abcgsm_eu/opinie/dodaj (jescze jej nie ma, pewnie musi być zatwierdzona)
to jest moja opinia o tym sklepie, gdzie możecie ją poprzeć

Oraz tu: http://www.sklepy24.pl/zakupy/elektronika_telekomunikacja/sklep/abcgsm_eu w przycisku oceń sklep, możecie napisać własną opinię o nich !
Polecam też szukać innych takich stron / katalogów firm i ich w taki sposób traktować! Czyli sumiennie ocenić :]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2008, 22:48:34 wysłana przez Mercury »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 17, 2008, 22:55:13 »
Niestety ale opinie negatywne usuwają, sam się przekonałem a 3 razy wystawiałem. Ja rozpocząłem ten wątek i po ostrej wymianie e-maili kod dostałem. Na GG też mi mówili, że serwery mają awarię (w marcu), dobra ściema  :)

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 17, 2008, 23:00:34 »
zarzadaj odsetek jesli sie spoznia.

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 18, 2008, 09:14:00 »
Oraz tu: http://www.sklepy24.pl/zakupy/elektronika_telekomunikacja/sklep/abcgsm_eu w przycisku oceń sklep, możecie napisać własną opinię o nich !

Niestety akurat tu to nic nie da:

"Sklep Abcgsm.eu nie wyraził zgody na publikację w serwisie Sklepy24.pl opinii internautów o swoich usługach oraz rezygnował z udziału w systemie rekomendacji i programie Trusted Store."

:/

12 czerwca dalem im termin do dzisiaj tj 18 czerwca do godz 14:00 [bo o 13:00 w moim banku pojawiaja sie przelewy]

Nie sadze abym dostal kase. Dziś idę na Policje zgłosić, że jestem ofiarą oszustwa internetowego.

Nie sądzę aby to wiele dało, ale choć ja będę miał poczucie, że coś zrobiłem w tej sprawie.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 18, 2008, 09:26:58 »
Dziś idę na Policje zgłosić, że jestem ofiarą oszustwa internetowego.

Lub do zgłoś to do federacji Konsumenta - tu też warto zapukać.
http://www.federacja-konsumentow.org.pl/

######## EDIT #

I jak kolego ? ja też zaczynam zabawę, bo już tydzień poszedł, a pieniążków nie ma. Nie zamierzam się z nimi już dłużej użerać...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2008, 09:54:37 wysłana przez Mercury »

*

Offline rymi

• 636
« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 25, 2008, 19:06:35 »
Zglosilem do Federacji konsumetow - brak reakcji od tygodnia. Dzwonilem do nich - powiedzieli, ze jesli email doszedl to zajma sie sprawa. Na pytanie kiedy odpowiedziano mi, ze srednio 4-5 tygodni [hehehehehe].

Zglosilem takze do PayPal.

2 dni temu udalo mi sie wreszcie pogadać z Marek Kośla [tak stoi na przelewie w PayPal] - stwierdził, ze dzien wczesniej zatwierdzili zwrot kasy na serverze wiec przelew powinien do dzis dojsc [oczywiscie kasy nadal nie ma :/  ].

Z powodu, ze mam za duzo ostatnio spraw na glowie nie mam czasu na Policje i czekanie 4 godzin [bylem juz na Komendzie, ale oficer dyzurny owiedzial, ze prosze usiasc i czekac w kolejce, bo dzis duzo zgloszen maja i pewnie bede musial czekac ze 2-3 godziny na wejscie].

Ale jesli nie dostane kasy to na pewno pojde. Nie wolno pozwalac na takie traktowanie.

*

Offline Mercury

• *
  • 72
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 25, 2008, 20:28:12 »
Ja dostałem jeszcze maila 23 że własnie trwa przelew i to od tej daty należy poczekać 7dni. Więc do 30 ostateczny termin mojego czekań, lepiej żeby kasa doszła, bo ja już nieco wolnego czasu znajdę ;]

================= edit

Kasy nie ma dalej, wiec tez składam sprawę dla tych baranow.
Jesli jest tu ktos jeszcze z podobna sytuacją koniecznie nie siedźcie bezczynnie!
Im więcej osób doniesie to do federaci oraz na prokuraturę, tym większe zainteresowanie wzbudzimy !+

Ja zamierzam to zrobić przy pierwszej wizycie w mieście.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2008, 14:00:48 wysłana przez Mercury »

*

Offline ELMUNIO

• **
  • 130
  • Sprzęt: HTC KAISER
« Odpowiedź #89 dnia: Lipiec 17, 2008, 23:57:31 »
No to ja miałem chyba szczęście, na kod do mojego Kaisera czekałem równo 2 tygodnie. Wybrałem fast server z gwarantowanym czasem dostawy, dopłata chyba 10 zł.
ROM: Plemnik v1.0 - 6.5.5 bulid 23563