Opera czeka przy "sending request", podobnie Pocket Internet Explorer (PIE)

• 2 Odpowiedzi
  • 420 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
Hej,

Mam Etena M700 z WM6.

PIE po kliknieciu w link dosc czesto staje, kreci koleczkiem i udaje ze cos sciaga, ale nic sie nie dzieje. Musze wtedy kliknac ponownie w link, zeby sciagnal strone.

Zaisntalowalem sobie triala najnowszej Opery stable i tam dzieje sie podobnie - Opera wtedy w pasku adresu ma wpisane "Sending request".

Podobne zachowanie widze, gdy chcę ściągnąć jakieś maile w Outlooku z obrazkami z zewnętrznych serwerów, wtedy pisze "downloading images" i nie ma zadnych obrazkow, jak zamkne maila to nastepnego juz nie chce pokazac.

Ktoś wie z czym problem? Wygląda na systemowy, bo dwie przeglądarki go mają.

Drugie pytanie - jaka przeglądarka jest obecnie uważana za najlepszą? I ew. skąd ściągnąć jakiś trial Netfronta, bo na ich stronie nie mogę się dogrzebać linka do downloadu czegoś na PPC.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Opera czeka przy "sending request", podobnie Pocket Internet Explorer (PIE)
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2007, 14:53:08 »
A podczas jakiej transmisji danych sie to Tobie zdarza?
Mi cos takiego potrafi sie czasem przydarzyc kiedy korzystam z EDGE, wtedy nie wiem, czy jak jest slabszy sygnal itp to wystepuje
podobny problem jak opisales.
Natomiast, kiedy korzystam z wi-fi to nic takiego nie wystepuje.
Co do przegladarki to pewnie ile osob tyle zdan, ale moim subiektywnym zdaniem Opera jest niezla.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
Odp: Opera czeka przy "sending request", podobnie Pocket Internet Explorer (PIE)
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2007, 16:06:08 »
A podczas jakiej transmisji danych sie to Tobie zdarza?
Mi cos takiego potrafi sie czasem przydarzyc kiedy korzystam z EDGE, wtedy nie wiem, czy jak jest slabszy sygnal itp to wystepuje
podobny problem jak opisales.

EDGE / GPRS i to gdy sygnal jest b. dobry (centrum Wawy, inne urzadzenia z tej karty ciagnely stabilnie po EDGE 25 KB/s, brak utraconych pakietow).

WiFi nie uzywam, zre za duzo pradu :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4