Przenoszenie SMS z SPV M650 na Eten M800 - help czy istnieje jakis program ?

• 10 Odpowiedzi
  • 1064 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam serdecznie

Po długiej nie obecności a mianowicie użytkowaniem SPV M650 nadszedł czas na zamianę telefonu na Eten-a M800 jednak chciałbym zachować wszystkie wiadomości SMS na nowym telefonie ("sentyment") naprawdę nie jestem zorientowany w nowościach i programach więc drodzy forum-owicze jeśli widzicie ten temat i nasuwa się coś na myśl proszę , wesprzyjcie radą o ile to w ogóle jest możliwe - czego bardzo w chwili obecnej potrzebuje jak nie to 3,5 tyś SMS-ów w kosz :mad: (wiosna i te sprawy) bo bratu trzeba sprezentować M650 :smile:

Pozdrawiam serdecznie i dziękuje z góry Luk

*

Offline tomme45i

• 859
    • Jeżeli chcesz się jakoś odwdzięczyć kup mi piwo :)
Odp: Przenoszenie SMS z SPV M650 na Eten M800 - help czy istnieje jakis program
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2008, 00:14:12 »
Do backupu SMS (i nie tylko :) ) jednym z najlepszych programów jest PIM Backup

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Przenoszenie SMS z SPV M650 na Eten M800 - help czy istnieje jakis program ?
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2008, 00:33:43 »
Mam nadzieję że świetny programik ( bezpłatny) PIMBackup da sobie radę nawet z taką ilością SMS-ów , jeśli sie uda to pochwal się tym. A swoją drogą to czy otrzymałeś SMS-ami całego Pana Tadeusza?
potrzebna zgoda

Odp: Przenoszenie SMS z SPV M650 na Eten M800 - help czy istnieje jakis program ?
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2008, 08:54:54 »
Moi drodzy zaraz po szaleństwie Euro (sezon na RTV) zabieram się za to :) (dziś po 18-stej)

Pytasz skąd hmm miłość nie zna granic uwierzcie mi ;) nie będę się chwalił ale połowę wystukałem od kwietnia ostatnim złamanym rysikiem średnia wiadomość to 4 sms-y , mam nadzieje że programik poradzi sobie też z takimi po 30-ści sms-ów w jednym  :)

Do Pana Tadeusza brakuje sporo ale książeczka by jakaś była :)

Pochwale się jak będzie chwilka to przetestować (praca)

Dziękuje jeszcze raz serdecznie jak ktoś szuka LCD Plazmy chętnie pomogę w doradztwie np  32" Samsung LE32S62B wiem gdzie zaczyna się od 1485 brutto

Pozdrawiam serdecznie :
Luk

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2008, 09:55:54 »
mam nadzieje że programik poradzi sobie też z takimi po 30-ści sms-ów w jednym  :)

lol, nie sądzę, żeby ktoś to testował ;) ale powinien sobie dać radę, PPC PIM Backup jest naprawdę niezły.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 06, 2008, 12:30:33 »
Działa ! to był szczał w dziesiątkę ! mam wszystkie wiadomości nawet te powyżej 30 in 1 :) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 06, 2008, 21:17:14 »
no to chyba jesteś pierwszą osobą, która wypróbowała PIMa z taką ilością SMSów
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2008, 22:12:56 »

Ja mialem podobna ilosc swego czasu, w tej chwili mam ~1000 :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline e_nigma

• *
  • 61
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 07, 2008, 07:14:14 »
A ja polecam kupno oprogramowania Jeyo Mobile.
Integracja "cudownym" Outlookiem ale swoje robi.
A po co zamulać fona tyloma smsami- zawsze będą na kompie.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 07, 2008, 11:45:08 »

Ja mialem podobna ilosc swego czasu, w tej chwili mam ~1000 :)

dobry jesteś...ja w ciągu dwóch miesięcy dobijam moze do 20...gorzej z licznikiem rozmów...ten bije prawie non-stop  :grin:
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 08, 2008, 22:01:25 »
Tak godziny rozmów to już inna sprawa ;) w Orange też mam za free z ulubionym numerem ;) za to nie chcą SMS-ów dać taniej w taryfach biznesowych a w maju miałem ich 2240 x 20gr ( zamówiłem DUAL SIM-a kupie popa i mam za 6PLN pakiet 600 sms-ów do Orange ) nie będę gadzinom napychał portfeli bo grosz za kb to i tak zdzierstwo :)

Ale tak już w temacie to nie powiem że fajnie by było sobie w jakimś pliku tekstowym edytować te sms-y chronologicznie ale to może kiedyś jak człowiek będzie miał czas  (przegrywamy z Niemcami ;/ 1-0 )
Na razie magazynuje zarchiwizowałem sobie w jeden pliczek tym programem i zrzuciłem na komputer tak by telefonu nie zamulać dla pewności kontakty też bo już je straciłem raz na SPV 3000 , dwa razy na M650 więc nauczka jest :)

Pozdrawiam serdecznie

Polska GOLA !