mam treo 750
chcialam zrobic upgrade'a z wm5 do wm6 ale na stronie palma nie ma wersji oprogramowania ktora ja mam, mianowicie 1.15- ROW.
czy jest jakas mozliwosc obejscia tego? np wybor innej wersji?
Jest możliwość przez edycję pliku payload.xml po odpleniu updatera, z którego się chce skorzystać.
Właśnie zrobiłem swojemu hardreset, więc jestem troszkę zajęty, ale zaraz opiszę. Jeszcze dzisiaj

A więc od początku. Jeśli chodzi o rom, to jest w czym wybierać:
AT&T - bardzo fajny, ale wymaga zabawy z ExtROMem, żeby się pozbyć dziadostwa od AT&T.
Czysty WM6 - dobry, mniej kłopotliwy
1. Po ściągnieciu pożądanego romu, odpalamy plik exe, ale NIE KLIKAMY NEXT!
2. Szukamy na dysku pliku payloads.xml (będzie gdzieś na c:\documents and settings\użytkownik\temp) TRZEBA WŁĄCZYĆ WYŚWIETLANIE UKRYTYCH PLIKÓW. Wygodnie jest użyć szukarki, bo nazwa katalogo jest dziwna.
3. Otwieramy plik (notatnik wystarczy) i wszykamy znaczników <low></low> i <high></high>. To co jest pomiędzy low zastępujemy numerkiem poniżej wersji którą mamy (tu: 1.14 na przykład) a high jakąś wysoką (np. 2.66).
4. Zapisujemy plik i postępujemy zgodnie z instrukcjami na ekranie (updater nie powinien płakać że mamy złą wersję programowania)
5. Cieszymy się nowym systemem, albo dajemy szansę autorowi tutoriala na poprawienie błędów