[Palm Treo 750] dual sim

• 5 Odpowiedzi
  • 1321 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
[Palm Treo 750] dual sim
« dnia: Lipiec 03, 2007, 13:13:57 »
Witam,

czy któryś z nielicznych posiadaczy Treo 750 ma jakieś doświadczenia z dual simami? W innym dziale OleYek napisał, że jest loteria z działaniem/niedziałaniem takowych...

Jeżli komus udało się zmusić Treo do działania z dwoma kartami, proszę o info :)
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2010, 16:36:46 wysłana przez revanmj »
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline Apco

• *
  • 60
  • Sprzęt: Treo 750v (WM6)
Odp: Treo i dual sim
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2007, 13:40:15 »
nie ma z tym problemu
ja mam w plusie karte dualna
domyslnie laduje mi sie sluzbowa
ale w programach mam cos takiego jak Plus Mega a tam Plus Turbo
i tam moge przelaczyc na nr prywatny

*

Offline miloszz

• 359
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2007, 13:13:03 »
Kupiłem dualsima, pociąłem karty, włażyłem do Treo, odpaliłem i... hula  ;D

Nie sparawia żadnych problemów, działa przełączanie. Nie zaobserwowałem zwiększonego poboru prądu (na 15% baterii wytrzymał mi cały wieczór, jak również BatteryStatus nie pokazuje większego "ssania" niż przed założeniem duala).

Kupiłem na alle, 24 pln + przesyłka. Na opakowaniu znajduje się informacja, że jest to "The 8th generation" (jakby co, to mogę podesłać fotki opakowania).
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2008, 15:52:32 »
temat stary ale jary :P tez sie zastanawiam nad kupnem duala ale nie zabardzo jestem przekonany do ciecia kart tymbardziej ze mam na nich wszystkie kontakty itp wiec jak cos nie wyjdzie to lipa ;)
na allegro jest w cholere duali wiec pewnie cos sie wybierze ale mam jedno pytanko moze bedziecie wiedziec :)

Jesli mam wylaczona karte(np pop) a dziala mi era przelaczam na popa zeby tylko odebrac smsy w jakim czasie one przychodza ? czy to zalerzy od ustawien telefonu ? czy moze siec ponawia wysylanie co jakis czas ?

*

Offline micb

• 16
    • www.desolateroom.prv.pl
  • Sprzęt: treo 750 / hx4700 / bt-338
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 01, 2008, 17:44:04 »
miloszz, a bedziesz taki dobry i podeslesz namiar na tego dual sima? tez mam treo 750 i potrzebuje duala dla kart orange pl i vodafone ie a przy ogromie dual simow dostepnych na allegro ciezko sie zdecydowac;

a co ciekawe pisalem do roznych ludzi ktorzy tym handluja i wszyscy powiedzieli ze taki dual nie zadziala w treo i wm6 / wm6.1
mic

palm treo 750 wm6.1 + kingston 2gb minisd
hp hx4700 wm 6.1 + adata 16gb cf + kingston 2gb sd
globalsat bt-338
zestaw hr autocomfort

*

Offline miloszz

• 359
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 02, 2008, 07:07:07 »
miloszz, a bedziesz taki dobry i podeslesz namiar na tego dual sima? tez mam treo 750 i potrzebuje duala dla kart orange pl i vodafone ie a przy ogromie dual simow dostepnych na allegro ciezko sie zdecydowac;

a co ciekawe pisalem do roznych ludzi ktorzy tym handluja i wszyscy powiedzieli ze taki dual nie zadziala w treo i wm6 / wm6.1

Szczerze mówiąc, to jak ja korzystałem z niego to miałem wtedy jeszcze WM5 :E Ne testowałem z WM6/6.1. Nie mam w tej chwili kart ciętych. Więc nawet nie wiem czy działa. Przed wakacjami ni będę walczył. A że to model sprzed roku, to "generacje" pewnie są już o dziesięć numerów dalej...

(Szczerze mówiąc nie mogę teraz znaleźć pudełka :O )