Szanowni Klubowicze,
może któreś z was borykało się z problemem taki jak mój. Mianowicie posiadam w domu router D-link DI-524, do którego podłączone są 2 komputery stacjonarne + laptop po wifi + Omnia czasami.
Nie mam najmniejszych problemów z zalogowaniem się do sieci Wifi, rozgłaszanej przez router. Natomiast korzystanie z internetu to już inna sprawa - w 95% przy próbie zaktualizowania XTRA, pogody z SPB Mobile czy uruchomienia opery - kończy się to niepowiedzeniem (w Operze oraz IE objawia się to tym, że podaję adres strony, pasek postępu powoli się przesuwa, po około minucie gna do końca i znika).
W pozostałych 5% uda mi się odwiedzić parę stron, zaktualizować pogodę itp, a później znów następuje sytuacja jak powyżej.
Korzystam również z Wifi na uczelni - nie licząc przebijania się przez proxy nie mam problemów. Teraz przez dwa dni korzystałem z hotspotów i nie miałem najmniejszych problemów z połączeniem i kilkugodzinnym korzystaniem z internetu.
Z rzeczy, które próbowałem robić:
- reset routera

- zmiana kanału nadawania Wifi
- zmiana szyfrowania hasła dostępu do sieci
Proszę o pomoc (wiem - najłatwiej zmienić router, ale może uda się go inaczej zmusić do współpracy)