Zmiana "tapety" w PPC 2002 bez softu

• 8 Odpowiedzi
  • 918 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maap

• 737
« dnia: Marzec 25, 2004, 15:45:28 »
Witam wszystkich!
Chciałem bez użycia dodatkowych programów zmianić "tapetę". Przygotowałem odpowiedni plik, tapnąłem "Set as wallpaper" i jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się, że nowa tepeta jest jakby za mgłą. Pospiesznie udałem się do rejestru i tam okzało się, że jest nowy wpis "Watermark=nazwa.pliku" po jego usunięciu mam z powrotem domyślną tapetę. Jak ustawić nową bez zamglenia jej??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2004, 15:45:45 »
Niektore PDA w menu Settings -> Screen albo Today (nie pamietam) maja podobno taka kontrolke ktora pozwala zmienic stopien zamglenia.

Ale polecam zrobic sobie po prostu temat ekranu Today, ktory bedziesz mogl dowolnie dostosowac (kolorki tekstu, kolorki paskow, itd)

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 27, 2004, 16:17:27 »
Dzięki,
Clubowicz Czyżewski opisywał już ten przypadek. Myślę, że zrobienie własnego tematu Today będzie najlepszym rozwiązaniem i będę mógł go dopasować do swoich preferencji kolorystycznych.

*

Offline frytka

• **
  • 126
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2004, 10:24:35 »
mam to samo w mojim 2210 i nie da sie tego zrobic nawet z poziomu " settting today" po wybraniu innej tapety jest wszystko za mgla

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 31, 2004, 13:50:46 »
Jeśli nie możesz się pozbyć zamglenia nawet na domyślnej tapecie to polecam udanie się do rejestru i pewną modyfikację.

HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Today

Usuń wpis: Watermar tdycuct.gif

*tdycust.gif to tworzona przez system kopia pliku graficznego, który użytkownik chce wykorzystać jako tapetę.
Wykonaj SOFT reset i nie powinno być już śladu po zamgleniu, a jako tapetę powinieneś zobaczyć tapetę domyślną lub wczytany wcześniej temat Today.

*

Offline frytka

• **
  • 126
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 31, 2004, 14:57:38 »
a jak sie dostac do rejestru?

Cytat: Maap
Jeśli nie możesz się pozbyć zamglenia nawet na domyślnej tapecie to polecam udanie się do rejestru i pewną modyfikację.

HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Today

Usuń wpis: Watermar tdycuct.gif

*tdycust.gif to tworzona przez system kopia pliku graficznego, który użytkownik chce wykorzystać jako tapetę.
Wykonaj SOFT reset i nie powinno być już śladu po zamgleniu, a jako tapetę powinieneś zobaczyć tapetę domyślną lub wczytany wcześniej temat Today.

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 31, 2004, 18:14:35 »
Polecam poczytanie FAQa a w szczególności http://www.pdaclub.pl/faq/index.php?q_id=101

Jest tam link do odpowiedzniego programu!

*

Offline frytka

• **
  • 126
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 06, 2004, 14:42:27 »
Czesc Maap zciagnalem tem register i zainstalowalem go na komputerze i pocket pc ale mam problem nie moge go znalesc w moim ipqu czy mogl bys mi z tym pomoc? chce sie pozbyc tej ku...ej mgielki po zainstalowanju nowego zdjecja na tapecie

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 06, 2004, 18:26:20 »
Start > Programs > PHM RegEdit