Zdjęcie z pozycją GPS - WM5

• 5 Odpowiedzi
  • 1280 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 26, 2007, 16:35:27 »
Witam

W systemie WM5 program Camera.exe umożliwia zapisanie pozycji z GPS'a w właśnie robionym zdjęciu.
Niektórzy mają taką możliwość od początku ale ja w swoim Artemis'ie (HTC P3300) nie znalazłem.

Poszukałem w rejestrach i...
w kluczu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\HTC\Camera\P9

zmieniamy pozycję:
"Enable"=dword:00000001

Po tym wszystkim włączamy aparat i wybieramy nową pozycję z GPS'em.
Czekamy chwilkę na znalezienie współrzędnych i zdjęcia gotowe.

Pozdrawiam
Ogre2000

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2007, 13:16:55 »
Dodatkowo, jeżeli kogoś interesuje to zrobione takim sposobem zdjęcia możemy umieścić tutaj:
http://www.panoramio.com

Pozdrawiam
Ogre2000

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2007, 01:44:19 »
Też by mnie interesowało robienie zdjęć z pozycją GPS, gdybym miał w swoim Universalu ten klucz. Niestety u mnie są klucze do P8. P9 niewidzę...

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 19, 2007, 19:50:00 »
u mnie w trinity ta wartosc jest domyslnie 1 i ok rzeczywiscie do fotki dodana jest pozycja ale w exifie. Nie "robi" stempla na fotce.
Czy jakis soft na ppc pozwoli na wyswietlenie mapy danego obszaru i dopasuje np. na zasadzie "dymka" taka fotke zgodnie z pozycja gps? A tak BTW to takie zdjacia z pozycja zapisuja sie do folderu "my POI"

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2007, 20:10:44 »
no i kicha :( przeszukalem siec i nie znalazlem. Myslalem ze da rade z google maps na ppc ale niczeg nie moge znalezc co by powiazalo fotke z pozycja w exifie z mapa i na dodatek wyswietlilo w dobrym miejscu....  :S

Odp: Zdjęcie z pozycją GPS - WM5
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 18, 2007, 15:33:39 »
Niestety, Panoramio się skisiło i nie odczytuje automatycznie exif ze zdjęcia, a tak było pięknie. :(

Pozdrawiam
Ogre2000