Zdalny pulpit - WM5

• 8 Odpowiedzi
  • 1776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zdalny pulpit - WM5
« dnia: Luty 08, 2006, 00:55:52 »
Witam, wiem że już trochę było o tym na forum, ale mimo to mam parę pytań :)
- czy w WM5 jest aplikacja slużąca do podłączenia pulpitu zdalnego (z windowsem XP), chodzi mi o wykorzystanie tylko oprogramowania microsoft, bez bawienia się z innymi programami.
- jeśli jest to możliwe, to funkcjonalnie jest to tak samo jakbym łączył sie z pulpitem zdalnym XP z XP ? Tylko że poprostu sa suwaki do przesuwania ekranu, a funkcjonalnie to samo?
Pozdrawiam

Re: Zdalny pulpit - WM5
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2006, 03:54:47 »
Cytat: "mmardok"
Witam, wiem że już trochę było o tym na forum, ale mimo to mam parę pytań :)
- czy w WM5 jest aplikacja slużąca do podłączenia pulpitu zdalnego (z windowsem XP), chodzi mi o wykorzystanie tylko oprogramowania microsoft, bez bawienia się z innymi programami.
- jeśli jest to możliwe, to funkcjonalnie jest to tak samo jakbym łączył sie z pulpitem zdalnym XP z XP ? Tylko że poprostu sa suwaki do przesuwania ekranu, a funkcjonalnie to samo?
Pozdrawiam

Już wcześniejsze wersje zapewniają zdalny pulpit

*

piotrnowik

Zdalny pulpit - WM5
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2006, 22:56:13 »
Wszystko działa tak jak opisujesz/oczekujesz.
I to jest "piękne" ;)

Zdalny pulpit - WM5
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2006, 23:10:25 »
Cytat: "piotrnowik"
Wszystko działa tak jak opisujesz/oczekujesz.
I to jest "piękne" ;)

To super :) A jak jest z szybkością ? GPRS albo EGDE daje rade ? :) Ostatnio zacząłem się bawić pulpitem zdalnym XP => XP i spodobało mi się to, a jesli jeszcze będe mógł łączyć się z palmtopa to git :) Teraz tylko czekać na acerka n311 ... na nim w 640x480 powinno się bardzo dobrze pracować przez pulpit zdalny :) Pozdrawiam

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
Odp: Zdalny pulpit - WM5
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 11, 2008, 15:36:45 »
Wiem że odgrzebuje stary temat, ale przegrzebałem pół forum, google itp, ale nic nie spełnia moich oczekiwań...

Mianowicie chodzi mi o program do zdalnego sterowania PC przez gprs z ppc.
Chodzi mi o coś pokroju VNCviewer, ale żeby wyglądało to jak poprzez Remote Desktop Mobile

Sprawdzałem już z2 R2PC i właśnie Remote Desktop, ale to działa tylko przez AS
Terminal Services Client nie działa, bo: 'mstsc40' is not valid Pocket PC application

Chciałbym odpalić TSC, żeby uzyskać taki efekt:
http://www.vijay555.com/?Releases:VJFullscreenTSC
Nienawidzę Androida!

*

Offline jantek

• 21
  • Sprzęt: Mio p560
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 14, 2008, 22:16:19 »
Przyznam szczerze, że nie jestem do końca pewien czy rozumiem o co ci chodzi więc sorry jeżeli nie uszczęśliwi cię mój post.
Do łączenia się przez pulpit zdalny używam WM6 RDP-Finster. Na ekranie palmtopa widzę fragment pulpitu serwera z windows 2000, z którym się łączę ale mogę ten ekran przesuwać w dowolnym kierunku po to by zobaczyć całość i spokojnie poklikać co chcę. Jak na moje potrzeby w zupełności wystarcza kiedy jest awaria w firmie i trzeba zajrzeć do serwera. Na Mio p560 mam WM6 tak jak ty. Łączę się przez WiFi.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2008, 22:18:11 wysłana przez jantek »

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 14, 2008, 23:11:09 »
Przez wi-fi to właśnie mogę...
Ale chciałbym mieć możliwość przez GPRS
Ponoć to wina lifeboxa neostrady, który to blokuje, więc muszę się pobawić w przekierowanie zewnętrznego IP (przynajmniej tak zrozumiałem) - wykształcenia informatycznego nie mam, więc chyba czeka mnie kilka dni żmudnej pracy :P
Nienawidzę Androida!

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2008, 23:13:22 »
Ja mogę się wtrącić że korzystam z VNC, ale w moim przypadku prędkość GPRS nie wystarcza...

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 14, 2008, 23:16:35 »
Bardziej chodzi o jakiegoś Hot-spota, ale mówię ogólnie, bo w warunkach domowych mogę przetestować czy działa jedynie przez GPRS :P
Nienawidzę Androida!