Wszystko zalezy od tego co sie chce zrobic na pockecie.
dokładnie.
MyMobile jest wygodne gdy trzeba uruchamiac czy konfigurowac jakies pocketowe programy,
...albo wygodnie robić printscreeny z pocketa. Własnie czegos takiego szukałem. Choć takich programów jest zapewne wiele, jakos nie mogłem trafić (jakkolwiek przyznaję poszukiwałem niezbyt mocno

) . Wcześniej próbowałem leciwy GetPDAScreen z tutejszego Downloadu - i to by było to - lecz ucina obraz w trybie landscape. Mam też 'Screen Capture' z pakietu Resco Photo Viewer, ale on działa lokalnie na PDA i jest tylko 10 sekund na przełączenie do aplikacji, z której chcemy zdjąć screena

natomiast robienie porzadkow na dyskach pocketowych robi sie FARem czy TC (ja w MyMobile tego nie potrafie zrobic).
MyMobiler ma w pakiecie aplikację Mobile Explorer - wizualnie i funkcjonalnie zbliżony do windzianego Eksploratora plików. Dla nas, pamiętających czasy świetności NC używanie takiego cusia to raczej zbędna mordęga

Choć znam też osoby, których nijak nie potrafię przekonać do przejścia z Explorerów na TC (lub podobny), chociaż znam też, które przeszły i teraz nie potrafą się obejść

Co do narzędzia do porządków - ogólnie zgadzam się. Jednak zauważyłem, że w moim Asusie A696 (interfejs niestety USB 1.1) transfer przez TC+plugin wynosi zaledwie ok 250KB/s i jest jeszcze wolniejszy niż w trybie czytnika kart (ok 400-450KB/s). Być może dlatego, że plugin w istocie przesyła dane w trybie FTP (ciekawe jak w FAR ?), co być może powoduje te spowolnienie. Dlatego jeżeli potrzebuję gruntownie porządkowac/przerzucić większą ilość danych z/na kartę, używam zewnętrznego czytnika USB 2.0. Niemniej w przypadku zarządzania stosunkowo niewielkimi plikami lub też konieczności dostępu do pamięci flash-ROM urządzenia (tu tryb czytnika odpada) wolę nawet ciut dłużej poczekać, ale użyć TC+plugin

A jako alternatywę - w końcu nie zawsze PeCet jest pod ręką

- do lokalnego manipulowania plikami ostatecznie zawsze można użyć TC dla PPC (albo np. Resco Explorera, tylko po co przepłacać...), tudzież w ostatecznej ostateczności dla lubiacych ekwilibrystykę wbudowanego w WM "małego" Eksploratora plików (notabene nie znalazłem w nim nawet opcji podglądu własciwości pliku...).
Tak więc mozliwości jest sporo, aczkolwiek zarządzanie plikami z poziomu PC na pewno jest wygodniejsze.
A jesli chodzi o mozliwosc uruchamiania czegos na pockecie przez FARa, to pliki typu EXE sie da uruchomic - chociaz szczerze mowiac, nie wiem po co
W sumie też nie mam pomysła większej przydatności zdalnego sterowania pocketem (w drugą strone już prędzej...) - oprócz wcześniej wspomnianego printscreenowania. Chyba, że... np. gdy PDA znajduje się od PCta raczej w większej odległości (WiFi, itp.)... np. uruchamiać dyskretnie aplikację do nagrywania głosu?

Majac zestaw MM+TC (lub MM + FAR) ma sie komplet dajacy mozliwosc zrobienia wszystkiego na pockecie nawet go nie dotykajac.
I to majac na mysli - pisalem o FARze.
Jesli tak to ok

Początkowo myślałem, że plugin do FAR ma zastąpić MyMobiler.
Pozdrawiam -
Stanley