zamoknięty iPAQ 2210

• 3 Odpowiedzi
  • 380 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zamoknięty iPAQ 2210
« dnia: Październik 17, 2005, 18:58:57 »
witam.
miałem drobny wypadek, i mój 2210 zamókł. nie pływał kompletnie, ale woda zdążyła się dostać do środka. natychmiastowa akcja ratunkowa polegała na wyjęciu baterii, kart i czego się tylko dało, i odczekaniu (24h+).
w tej chwili sytuacja przedstawia się tak: po podłączeniu do ładowania iPAQ wstaje tak jak po hard resecie, ale bez podświetlenia. pokazuje się komunikat "backup battery very low". póki jest podłączony do AC wszystko działa, poza podświetleniem. wskaźnik baterii zapasowej wskazuje ciągle i bez zmian 0%, głównej 100%. po odłączeniu od ładowania pada dosyć szybko.

wie ktoś jak poważne jest to uszkodzenie, co właściwie najprawdopodobniej padło i nadaje się do wymiany (backup battery? podswietlenie?), no i ile taka operacja może kosztować?
pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
zamoknięty iPAQ 2210
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2005, 19:17:58 »
Prawdopodobnie padlo podswietlanie - mialem to samo po kapieli mojego iPAQa 5450 w deszczu, ktory zlewal sie po parapecie do plecaka stojacego pod oknem. Backup battery to male piwo bo mozesz ja sam wymienic, rozkrecajac obudowe, ale podswietlanie to duzy problem. Jak palmtop nie jest na gwarancji to moze Cie to sporo kosztowac. Mnie akurat uznali gwarancje ... choc chyba nie powinni :)

zamoknięty iPAQ 2210
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2005, 19:27:10 »
niestety stało się to miesiąc po końcu gwarancji :/ a bez podswietlenia sprzet jest praktycznie nie do użytku :/
sporo, czyli ile? raczej 100 czy raczej 1000pln? nie mam pojecia jakie są ceny. i czy mógłby mi ktoś polecić jakiś dobry/sprawdzony (i najlepiej nie za drogi) serwis w krakowie? (lub gdziekolwiek indziej w ostateczności)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
zamoknięty iPAQ 2210
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2005, 23:48:02 »
Nie wiem jaki element wymienia HP... ale znajac zycie to caly ekran (bo po co wymieniac tylko modul podswietlania :/ ). Koszt takiej imprezy to od 600 do 800zl.