zamiennik activesynca po stronie PDA

• 12 Odpowiedzi
  • 1974 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« dnia: Styczeń 14, 2007, 16:34:07 »
czy jest jakies narzedzie (WM2003) ktore pozwoli bez korzystania z ActiveSynca przesylac pliki na PDA z kompa przez podstawke? Niestety obecnie gdy przesylam plik to po kilkudziesieciu MB ActiveSync sie rozlacza (wysyla do komputera SIGHUP).

*

nothin

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2007, 16:52:37 »
przesyłać pliki? taa.. dla wm05 wm5storage(czy jakoś tak), lub w wm03 cardexport...

ale to nie zamiennik activesynca, tylko software, które pozwala w komputerze widzieć pocketa jako dysk ,więc przesyłać pliki? tak...
sync? nie.

lub też wtyczka do pecetowego total commandera, która robi to samo bez oprogramowania na pockecie.

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
Re: zamiennik activesynca po stronie PDA
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2007, 16:54:06 »
Cytat: "DinthKSC"
czy jest jakies narzedzie (WM2003) ktore pozwoli bez korzystania z ActiveSynca przesylac pliki na PDA z kompa przez podstawke? Niestety obecnie gdy przesylam plik to po kilkudziesieciu MB ActiveSync sie rozlacza (wysyla do komputera SIGHUP).

mozesz uzyc czytnika kart

*

Offline KotLarry

• 351
  • Sprzęt: FS Pocket Loox 420 -> i780 6.1 96dpi -> omnia pro4
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2007, 17:02:33 »
Ba w przypadku tego ipaq To jest chyba najlepsze rozwiązanie.
I nie wiem czy nie jedyne. Miałem 3870 i znam ten ból.
Pozdrawiam!
MK.

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 14, 2007, 17:07:31 »
Card Export niestety nie da sie zainstalowac na moim ipaqie, odsyla mnie do nowszej wersji (probowalem najnowszego triala).
Czytnik kart odpada, bo jedyny czytnik kart jaki jeszcze czyta i moze zapisywac na mojej karcie SD, to wlasnie ten wbudowany w ipaqie.
Czesc czytnikow do kompa wogole karty nie widzi, czesc zawiesza komputer przy probie dostepu do karty, a mala czesc widzi zawartosc karty, nawet na nia zapisuje, ale z bledami (tj. plik sie na karcie pojawia, ale przy probie otworzenia go z pocketa wyskakuje error ze pliku nie ma). Wiec chyba jestem w kropce  :(

*

nothin

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 14, 2007, 18:15:08 »
zaraz zaraz.... to o czym piszesz wydaje się być identyczne z moim problemem z cholernym kingstonem...
to znaczy ,ze karta daje się używać, zapełniać tylko do czasu przerzucenia czytnikiem z peceta danych na kartę? po powrocie do pocketa otwierane właśnie nagrane dane uwalają całą resztę?
+ fatalny transfer  w czytniku?

*

Offline KotLarry

• 351
  • Sprzęt: FS Pocket Loox 420 -> i780 6.1 96dpi -> omnia pro4
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 14, 2007, 18:24:00 »
DinthKSC
Jaką masz kartę i jak sformatowaną?
Pozdrawiam!
MK.

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 14, 2007, 19:05:08 »
KotLarry: PNY 2GB, probowalem formatowania FAT16 i FAT32 przez StorageTools i z czytnika. Teraz nie bardzo nawet daje sie ja z czytnika sformatowac. W sumie karta ma tak od nowosci.
Nothin: To wyglada tak ze w pockecie prawie wszystko jest ok, czasami tylko (ale rzadko) znika i trzeba ja wyjac i wlozyc ponownie. Na moim osobistym czytniku mruga dioda, a karty zupelnie nie widzi. W kafejkach probowalem kilku komputerow z czytnikami, na wszystkich karte bardzo powoli wykrywalo, nawet dalo sie ja otworzyc chociaz trwalo to kilka minut, ale proba zapisania zawsze konczyla sie rebootem komputera.
U kolegi na laptopie karte wykrywa, wszystko dziala szybko, da sie z niej poprawnie zgrywac dane, ale gdy nagram cos i sprubuje otworzyc np. w TCPMP to plik widzi ale gdy go otwiera pojawia sie komunikat ze takiego pliku nie ma.

*

nothin

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 14, 2007, 19:09:58 »
ok.. sprawdź tą metodę na kablu z TC...

polecam wtyczkę do totalcommandera wobec tego, dzięki niej pocket na kablu jest widoczny jako dysk, moze to ci się przydać ewidentnie. Activesync co prawda jest wymagany, by jej używać,ale TC przejmuje kontrolę nad kopiowaniem, i widać co się dzieje, a to cenne.

krótki opis instalacji
ściągamy to, instalujemy.
http://totalcmd.pl/download/app/new/Total_Commander_6.56

ściągamy wtyczkę
http://totalcmd.pl/download/wfx/ext/WinCE

konfiguracja/ustawienia/operacje fs-plugins
lub w nowszych tc
konfiguracja/ustawienia/operacje/wtyczki/wtyczki zawartości wfx, i tam konfiguruj, potem dodaj i wskazujemy rozpakowaną wtyczkę.

gotowe.

pocket jest widoczny w otoczeniu sieciowym(alt+f2 ostatnia pozycja...), potem można sobie dodać dewajs do ulubionych jako szybki link.

....no i zmień kartę...:(

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 14, 2007, 19:18:29 »
DinthKSC jesli masz karte na gwarancji to oddaj ją do żeby ja naprawili lub dali ci nowa a moze nawet zwrócą kase

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 14, 2007, 19:25:05 »
ornitolog: niestety wyrzucilem do niej pudelko :(

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 14, 2007, 19:53:00 »
no to przykra sprawa

*

Offline Yacck

• **
  • 159
  • Sprzęt: FS-N560 ; HTC HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 08, 2007, 17:47:27 »
Cytat: "nothin"
zaraz zaraz.... to o czym piszesz wydaje się być identyczne z moim problemem z cholernym kingstonem...

Miałem dokładnie to samo z moimi kingstonkami kupionymi na allegro, w tej sprawie prowadziłem bogatą korespondencję z supported'em kingstona w Anglii
Sprawa jest jednoznaczna, większość sprzedawanych na allegro kingstonów (i nie tylko) to zwyczajne nic nie warte podróbki.
Oryginalne karty kingstona maja zawsze! numery fabryczne i numery licencji, możesz je sprawdzić na  TEJ STRONIE,po lewej są starsze nalepki po prawej obecne, zawsze są naklejone wewnątrz ZGRZANEGO! blistera.
 TUTAJ PO ANGIELSKU
Kliknij na którąś z nich pokaże się jak odczytać dane i się zarejestrować. Mam więcej kart kingstona wszystkie rejestrowałem, aby uzyskać dożywotną gwarancję. Ostrzegam przed allegro, jeżeli juz to niech sprzedawca przyśle najpierw fotkę z naklejki licencyjnej.
PS. kingstonki są super pod warunkiem, że oryginały :)