zakupy w sklepie inetowym Brando

• 15 Odpowiedzi
  • 1626 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 25, 2004, 11:05:03 »
witam
widze po postach iz pare osob zrobilo zakupy w skalepie brando w zwiazku z tym moje pytanie jaka karta placiliscie ?? ja mam ekarte mbanku i za nic w swiecie niemoge zrealizowac platnosci plzz help

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2004, 11:14:17 »
Z tego co sie orietuje, to robi sie cos na styl WOŚP, pierw sciepka, a potem wielkie zakupy :D
A co chcesz dokladnie kupic ?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2004, 12:08:48 »
no wiadomo folie ochronna na pocketa mam hp ipaq 1930 no i chce jakos ekranik uchronic przed zarysowaniem
rozumiem ze wosp ale ta osoba ktora zamawia przeciez musi jakos zaplacic prawda :)

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 25, 2004, 12:15:38 »
Ekartą zapłacisz tam bez najmniejszego problemu. Oczywiście musisz na niej posiadać odpowiednie srodki (trzeba je uprzednio załadować). Transakcje na Brando są przeprowadzane poprzez WorldPay ( http://www.worldpay.com/ ).

Wchodzisz ma Brando, robisz zakupy dodając rzeczy do koszyka "Add To Cart!", po każdej dodanej rzeczy możesz zadecydować czy chcesz jeszcze kupować "Shop again!" czy może już czas płacić "Check Out!".

Załóźmy, że chcesz płacić :). Po kliknięciu w "Check Out!" przechodzimy do ekranu z wyborem metody - klikamy obrazek nad napisem "Visa", przechodzimy tym samym do strony na której mamy podać dane potrzebne do transakcji. Musimy wypełnić następujące pola:
Card number - podajemy 16-to cyfrowy numer ekarty

Security code - tutaj możemy wpisać kod CVV2, który jest dostarczany z ekarta (w osobnej przesyłce), nie jest to pole obowiązkowe i bez tego transakcja prawdopodobnie też zostałaby zrealizowana - dlatego tak ważne jest pilnowanie swoich kart.

Expiry Date - wpisujemy datę ważności ekarty - (pole "Expires End" na ekarcie).

Cardholder's Name - wpisujemy imie i nazwisko podane na ekarcie - można użyć polskich liter (o dziwo sobie z nimi radzą) aczkolwiek nie jest to konieczne.

Billing Address - podajemy adres na jaki jest zarejstrowana nasza ekarta - ważne! Podajemy ulice, jej numer oraz miasto.

Postcode/Zip code - wpisujemy kod pocztowy

Country - wybieramy "Poland"

Pola Telephone, Fax możemy pominąć.

Email address - wpisujemy nasz adres email - ważne, żeby był prawidłowy bo na niego zostanie przysłane potwierdzenie transakcji.

Po upewnieniu się, że dane są prawidłowe klikamy "MAKE PAYMENT".

W ciągu kilkudziesięciu minut pieniądze zostaną pobrane z ekarty i dostaniemy mailem potwierdzenie płatności od WorldPay.

Z tego maila najważniejszą informacja jest "Merchant's cart ID" - jest to numer pozwalający sprawdzić kiedy przesyłka została do nas nadana ( http://shop.brando.com.hk/tracking.php ). Czas przesyłki do Polski to jakieś 7-10 dni roboczych, raz przesyłka do mnie doszła w ciągu pięciu dni roboczych!

Normalne zamówienia (te z przesyłką za $3) idą zwykłym listem dlatego trzeba uważać, żeby nie padła ona ofiara złodzieja gdy listonosz nieroztropnie zostawi nam ją pod drzwiami (bo np. nie mieściła się do skrzynki).

To by było na tyle, opis jest mocno "Idiot proof" dlatego myślę, że jego wykorzystanie nie będzie nastręczało wielu problemów.

Jeżeli coś przegapiłem to proszę mi dać znać, nie jestem nieomylny.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2004, 15:16:39 »
hmm no niby wszystko robie wg opisu  /dzieki za wysilek mysle ze wielu osobom sie przyda ;) /
hmm moze mam za malo srodkow na e karcie musze sprawdzic
jeszcze raz wilkie dzieki !!!!

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 25, 2004, 15:35:48 »
Ale dostajesz jakiś komuikat czy coś w tym stylu?

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 25, 2004, 17:19:50 »
tak dostaje takie cos :
Secure Payment Page  
 Declined. Sorry this transaction has been declined by your card issuer. No further information was passed to WorldPay as part of your confidentiality agreement with your card issuer. You may wish to try another card.  

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 25, 2004, 18:39:00 »
A tak na Allegro.pl szukales ? ja tam kupilem do mojego ASUSa A620, do P800 tez swojego czasu kupowalem, nie latwiej bedzie ?

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 25, 2004, 19:32:06 »
na allegro do ipaq 1930 jakos folii brando ni ma :(

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 26, 2004, 23:48:25 »
Cytat: ghost
na allegro do ipaq 1930 jakos folii brando ni ma :(

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20520074

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 29, 2004, 20:51:58 »
thx
wlasnie zamowilem z tej aukcji :)

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 02, 2004, 19:57:44 »
Płaciłem e-kartą w Brando już dwa razy. Nie było żadnych problemów.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 07, 2004, 02:21:35 »
To ja może jeszcze napiszę jaką miałem ostatnio przygodę z przesyłka z Brando.

Otóż na początku stycznia zamówiłem kilka rzeczy i spokojnie czekałem na przesyłkę,  minął 1 tydzień, drugi, trzeci, zacząłem się mocno obawiać, że przesyłka zaginęła. Dla świętego spokoju napisałem do Brando chociaż nie miałem wiekszych nadziei, że przejmą się losem nierejstrowanej przesyłki za $3... i tu się myliłem - po kilku godzinach otrzymałem odpowiedź, że wyślą mi zamówione rzeczy jeszcze raz, proszą tylko o potwierdzenie mojego adresu. Byłem w lekkim szoku, który dodatkowo się pogłębił gdy tego samego dnia pocztą przyszła zaginiona paczka - wyglądała niezbyt dobrze, ale w środku akcesoria nienaruszone. Anulowałem powtórną wysyłkę i zakończyłem sprawę. Jakby na to nie patrzeć wrażenia całkiem pozytywne... i ten dreszczyk emocji ;)

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 12, 2004, 22:57:54 »
Teraz ja - niestety- mam mozliwosc obserwacji reklamacji paczki od Brando. Miesiac temu zamowilem i zaplacilem za portfelik do ASUSA - do dzisiaj niestety nie dostalem zadnej paczki. Napisalem do nich, podobnie jak u Ciebie, odpisali po kilku godzinach, prosili o potwierdzenie adresu. Nic nie pisali o powtornej wysylce. Moze za duzo maja przypadkow zaginiecia paczek w RP :(, moze beda to jakos sprawdzac - zobaczymy.
Ja tam wole jednak zakupy BEZ dreszczykow - i tak zyjemy w dosc ciekawych czasach i rozne dreszczyki mamy na codzien :)

*

Offline MaNwE

• *
  • 63
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 12, 2004, 23:24:04 »
ja kupilem folie do 1945 na allegro, przyszla po 36h, a po 2h ja zapsulem :P troszke krzywo mi sie nakleila, chcialem ja przekleic i juz zlapalem pylki :( teraz wyczyszczenie jej jest niemozliwe, albo po wyschnieciu sa plamy, albo lapie kurz i inne, co prawda przy wlaczonym podswietlaniu nie jest tak zle, ale bez efekt jest straszny ;(

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 13, 2004, 10:19:18 »
Gdzies sie musze wyzalic........
Wysylalem sam do siebie w zeszlym tygodniu kilka paczek z Wroclawia do Bialegostoku. Dzisiaj je odbieralem na poczcie i niestety - wiekszosc nosila slady zagladania do srodka - mimo dobrego opakowania i oklejenia. Pani na poczcie powiedziala mi ze ... "trudno". Waga sie zgadzala wiec widac zawartosc (ubrania) nie spodobaly sie "ciekawskim". A pisze to w zwiazku z ta paczka z Brando - dzisiaj dostalem maila ze wysylaja jeszcze raz ale co bedzie jesli i kolejna nie dojdzie ? Znowu jakis "ciekawski: sie nia zaopiekuje? Ile razy mozna reklamowac w Brando przesylke do tak dzikiego kraju jakim jest Polska (przynajmniej jesli chodzi o uslugi pocztowe).