zakup

• 9 Odpowiedzi
  • 2126 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zakup
« dnia: Lipiec 31, 2002, 16:47:37 »
Cześć !
Mam pytanko. Mój szef polecił mi poszukać jakijś maszynki z "wingrozą" na pokładzie i koniecznie ze zintegrowanym telefonem. Pytanko : Czy możecie coś polecić ???
Z góry dzięki za odpowiedzi.

zakup
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2002, 19:58:55 »
Po co od razu integrować?
Nie lepiej kupić iPAQ z nakładką GSM/GPRS?
Nie chwaląc się jest to obecnie najlepsze (pod względem telekomunikacyjnym) rozwiązanie - trójzakresowy telefon GSM, GPRS 4+2 kanały, zestaw słuchawkowy.
No i jak nie chcemy mieć telefonu a tylko komputer to ściągamy plecaczek i w drogę... Polecam!

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
zakup
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2002, 21:00:02 »
Do obecnie dostępnych rozwiązań integrujących palmtopa z telefonem, jak iPAQ z pleckami GPRS czy nawet LOOX ze swoim modułem, dodatkowym kosztem jest plecak ze stelażem, aby to nosić oraz broń gazowa, by nie stracić. ;) Polecam kupić jakiegoś dobrego PocketPC z wbudowanym slotem CF (Toshiba e740, może nawet jornadę 568) i do tego kartę CompactGPRS firmy Pretec, którą mam nadzieję będę miał okazję w sierpniu przetestować. Znacznie mniejszy zestaw ogólnie, zobaczymy jak z rzeczywistą funkcjonalnością.

zakup
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2002, 10:24:38 »
Nie może to być IPAQ (szef ma zwyczaj wszystko gubić) IPAQ + Plecki to dwa razy więcej rzeczy do zbubienia i On tak nie chce. Co to znaczy Toshiba e740 ? Czy to jest już z wbudowanym telefonem, czy trzena dodawać jakieś moduły. Do tej chwili znalazłem w zasadzie tylko HP Jorandę 928 (ale tylko opis bo nie wiem gdzie kupić i ile ona kosztuje). Może ktoś wie coś więcej ? (jakieś modele, gdzie kupić itp)

zakup
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 01, 2002, 13:48:27 »

zakup
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 01, 2002, 14:44:46 »
Dzięki - pierwszy adres działa (wiem ile to kosztuje przynajmniej w euro) ale drugi niestety już jest chyba nieaktualny.

zakup
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2002, 10:35:35 »
Drugi tez dziala, tyle ze przegladarka go źle interpretuje. Zaznacz CAŁY link (czyli od http:// do .html włącznie), wklej w pasek adresu - enter i voila - jest.
Powodzenia

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
zakup
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 02, 2002, 12:29:26 »
To moja procedura konwertująca urle wpisane w posty źle zinterpretowała, bo pojawił się przecinek w adresie. Nie chciałem aby był traktowany jako link fragment "url,dalsza wypowiedź", ale pokombinuję, przepraszam za niedogodności. :)

zakup
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 02, 2002, 13:55:19 »
HP Jornada 928 nie będzie dostępna w sprzedaży. Na pewno w sprzedaży detalicznej.

Jeżeli ma to być telefon z palmtopem to karta GPRSowa nie rozwiązuje sprawy.
Masz do wyboru Treo (Handspringa) - dwója za możliwości do ceny no i to nie windows
Siemensa45 i LooXa których w Polsce nie kupisz,
Poza windowsem masz do wyboru Treo (Handspringa) - dwója za możliwości do ceny
Nokie Communikator, ale później żeby nie było, że to ja mówiłem żeby kupić, umywam łapki

PS. i widzicie? co zostaje do wyboru? iPAQ+plecki :)

*

Offline korrek

• 346
zakup
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 03, 2002, 07:33:55 »
Panie Jakubie, to nie nauczył się Pan jeszcze, że oferta sobie (Karen i inni) a zycie sobie. Ja za każdym razem przezywam ten problem przy chęci zakupu jakiejś nowości (ASUS, Loox itd). Teoretycznie jest ale praktycznien proszę pytać za miesiąc, dwa