Zakup PDA

• 6 Odpowiedzi
  • 1106 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MarcinW.

• 716
Zakup PDA
« dnia: Luty 03, 2003, 19:39:22 »
LOOX Rulez. :D W sumie to oczywiście Twoja sprawa ale dla mnie najistotniejszą rzeczą jest funkcjonalność, którą LOOX zapewnia w 200%. Wynika to z wyposażenia (dwa gniazda kart rozszerzeń SD/MMC + CF), Bluetooth class 1 - czyli trochę lepszy (większy zasięg - niedużo ale mi starcza), ładny design i parametry porównywalne z wszystkimi modeli iPAQ. No i oczywiście chcąc skorzystać z dodatkowych urządzeń - typu np. karta sieciowa czy modem - nie musisz kupować dodatkowych plecków i tym samym zwiększać rozmiarów i masy urządzenia (ma to znaczenie np. przy dobieraniu pokrowca - prozaiczne ale dla mnie ważne...)

I najważniejsze CENA - jest zdecydowanie niższa....

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice

*

Offline kozi

• **
  • 220
Zakup PDA
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2003, 20:44:44 »
ja z mojej strony dorzuce troche plusow ipaqa 3970:

-duze mozliwosci rozszerzenia (plecki, np. 2-5 GB dysk twardy PCMCIA)
-consumer irda + nevo remote (czyli uzywanie palma jako uniwersalnego pilota)
-bluetooth
-bardzo ladny , kontrastowy ekran
-22 mb pamieci flash dla uzytkownika (moze miec niebagatelne znaczenie przy kolejnym upgrade systemu - moze nie wystarczyc 32mb z innych urzadzen)
-wiekszy niz w innych urzadzeniach ekran
-dobry glosnik i mikrofon
-dobra bateria/ czas pracy na baterii
-marka - czytaj duza liczba akcesorii i programow (dluga obecnosc na rynku)

to tyle moge wymienic ad hoc

minusy to cena, usterki (jak w kazdym sprzecie) , tylko jedno gniazdo na karty pamieci(albo powiekszenie rozmiarow i wagi przy dodatkowych gniazdach)

no i nie wiem co jeszcze

*

Offline ragozd

• **
  • 129
Zakup PDA
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2003, 22:55:31 »
No i ipaq 3970 mozna miec juz za 2800 zl na rocznej gwarancji! Tak wiec loox az tak  cenowo nie zyskuje. A wybor akcesorii zdecydowanie wiekszy jest do iPaqa

*

Offline MarcinW.

• 716
Zakup PDA
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2003, 07:22:42 »
biblo:: co tam klany - rzeczywistość rządzi - czytaj LOOX!!! :D
A ta cena 2800zł to netto czy brutto - bo mi wygląda na netto...

Poza tym nikt mnie nie przekona, że iPAQ jest w czymkolwiek lepszy - zwłaszcza, że - pomijając cenę - standardowe wyposażenie jest lepsze (mówie o gniazdach kart rozszerzeń i BT i oczywiście łączu (4Mbps) IrDA i nie wspomnę o dwuletniej gwarancji...). Poza tym jakiś taki ładniejszy jest od iPAQ-a :)

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
Zakup PDA
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2003, 20:22:55 »
Euzeby - radziłbym Ci zaczekać z zakupem z dwa-trzy miesiące (jeśli wytrzymasz ;) ) - Intel wypuścił nową wersję procesora PXA250, która ma być nareszcie rzeczywiście szybsza z zegarem 400MHz od StrongARM SA1110 z 206MHz, a HP, Toshiba i Sony już prawdopodobnie wprowadzają "poprawki" w liniach produkcyjnych, ponieważ się zdeklarowały do zmiany procesora na jego poprawioną wersję.
Poza tym niedługo też premiera nowej wersji Pocket PC (gdzieś około przełomu wiosny i lata) i nie wiadomo w jakim stopniu obecne modele pocketów są przygotowane do upgradu, jeśli chodzi o parametry sprzętowe - zapewne bezpieczniej się będą czuli użytkownicy pocketów z 48MB ROMu (model Axima z 400MHz, iPAQ 3970, 5450).

*

Offline ragozd

• **
  • 129
Zakup PDA
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2003, 23:01:38 »
Co do scislosci - ipaq 3970 z roczna gwarancja mozna miec juz  za 2800 zl brutto.

*

Offline ragozd

• **
  • 129
Zakup PDA
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 06, 2003, 21:15:22 »
Bilbo: Sprzet jest  prosciutko z fabryki ipaqa :)