xoen proponuje: TCPMP-filmy i napisy.

• 191 Odpowiedzi
  • 54638 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nothin

« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 07, 2006, 23:29:38 »
hm... corecodec...
albo...
http://www.rarewares.org/files/aac/tcpmp_aac_plugin.windows_mobile.0.66.zip
u mnie działa( choć nie jestem pewny czy to z tego linku...), nieważne, gdzie masz tcpmp, pozwól się temu zainstalować, gdzie chce, potem najwyżej możesz dograć plik do tcpmp, ale nie wyrzucaj go z miejsca instalacji.

« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 13, 2006, 08:27:08 »
pompik Jeżeli używasz PocketDivixEncoder, to w opcjach zaawansowane nie ustawiaj zmiany orientacji. Zostaw portrait (pionowo). Wtedy napisy będą pod filmem.

*

Offline tab0reqq

• 333
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 13, 2006, 12:59:30 »
Przyznam ze nie rozumiem tego programu.

Najpierw sciagnalem gotową paczkę. Włączyłem - działało wyśmienicie. Później miałem hard reset, ponownie ściągnąłem włączyłem i przy uruchamianiu dowolnego filmu program zamyka się.

Byłem waleczny... Ściągnąłem ze strony każdą paczkę. Zainstalowałem - filmy zaczęły działać, ale nie da rady ładować napisów bo wtyczki do nich aktualnie nie da rady ściągnąć.

Czy może mi ktoś gdzie tu logika? Przecież na tym samym sprzęcie działało a po HR już nie chce. Nie rozumiem tego.

EDIT: zapomniałem o jednej rzeczy. Zaczęło działać w momencie kiedy miałem ścieżkę /Subtitle a nie /TCPMP/Subtitle :)
Toshiba e300 | HP 1930 | Palm  TT | Palm Vx | HP 3970 | HP rx3715 | HP 1940 | HP 4150 | x51v | m515 | iP 2G | Tytn | e650 | SE M600i | e51 | i900 omnia | iP 3G 8/16GB | e51 | bb8300 | bb 8520 | bb8900 | e71 | i5700 Spica | bb 9700 | Desire

*

nothin

« Odpowiedź #123 dnia: Listopad 13, 2006, 14:01:12 »
Cytat: "Tuturu"
pompik Jeżeli używasz PocketDivixEncoder, to w opcjach zaawansowane nie ustawiaj zmiany orientacji. Zostaw portrait (pionowo). Wtedy napisy będą pod filmem.

mój boże, zapomniałem, że TAK WŁAŚNIE JEST.

« Odpowiedź #124 dnia: Listopad 13, 2006, 18:00:16 »
Moglby ktos mi przeslac paczke z TCPMP na bercikw@gmail.com bo rapis share nie dziala mi bo u mnie na jedbym publicznym IP wisi okolo 2tys kompow i pech chce ze zawsze ktos sciaga. :S

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 13, 2006, 18:17:51 »
Cytat: "bercik_w"
Moglby ktos mi przeslac paczke z TCPMP

Miałem ten sam problem i zapomniałem, że wrzuciłem to na serwerek dla potomnych  ;)

Link do paczki to: http://klub.chip.pl/misiek76/PDAClub/paczka.rar
Nothin jak chcesz to możesz dodać ten link do pierwszego postu, aby ulatwić ludziom ściąganie. Pliku na razie nie zamierzam usuwać z serwera.

*

nothin

« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 13, 2006, 19:29:01 »
dzięki... natenczas nie mam gdzie uploadować :( .....

update: nie mogę dodać linka na 1rwszą stronę, utraciłem prawa do konta xoen :( :( :( :(
jeśli możesz, poproś kogoś o edit posta... ja już nic nie zrobię poza dopisywaniem się na końcu...

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 13, 2006, 21:33:12 »
Cytat: "nothin"
dzięki... natenczas nie mam gdzie uploadować :( .....

Podeślij mi na maila co chcesz uploadować, a wrzucę Ci do siebie. Mam co prawda niewiele miejsca, bo tylko jakieś 15 MB, nie mniej jednak dla  celów Clubowych wystarczy.

update: nie mogę dodać linka na 1rwszą stronę, utraciłem prawa do konta xoen :( :( :( :(
jeśli możesz, poproś kogoś o edit posta... ja już nic nie zrobię poza dopisywaniem się na końcu...

Fakt, nie pomyślałem. Sorki. Dałem znać komu trza  ;)

EDIT: Już zrobione.

« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 14, 2006, 01:02:05 »
Dzieki wlasnie wrocilem ze szpitala bo mi szyne zakladali i chociaz na wieczor cos mnie pocieszylo :D Zaraz testuje :)

*

Offline vikelf

• 392
« Odpowiedź #129 dnia: Listopad 14, 2006, 10:55:50 »
Czy ktoś wie jak zmienić kolor napisów?

« Odpowiedź #130 dnia: Listopad 14, 2006, 13:50:04 »
Dobra sciagnalem i nie dziala nadal, dojrzalem ze dziala to z wersja 0.72 zas ja mialem 0.71. Sciagnalem wiec nowa ale nadal kicha. Na pierwszej stronie jest mowa o TCPMP z zielona ikona zas ja mam z niebieska. Skad zdobyc wersje zielona?

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #131 dnia: Listopad 14, 2006, 18:00:22 »
bercik_w Jest w paczce.
Ściągasz paczkę, wrzucasz na pocketa i zamiast ogpalić swojego TCPMP odpalasz pliczek nazwany player.exe (jest w paczce) i wsio powinno działać (przynajmniej u mnie działa)

« Odpowiedź #132 dnia: Listopad 14, 2006, 19:50:59 »
Dobra dzieki nie zauwazylem  :P Juz wszystko dziala, dzieki ;)

*

nothin

« Odpowiedź #133 dnia: Listopad 14, 2006, 23:41:32 »
Cytat: "vikelf"
Czy ktoś wie jak zmienić kolor napisów?

etyka nie przewiduje takiej opcji, mając źródła to byłoby łatwe, tak możnaby próbować grzebać w hexach...ale wątpię.

« Odpowiedź #134 dnia: Listopad 18, 2006, 14:06:52 »
Tuturu, Sanjuro dzięki za pomoc, trochę ostatnio byłem zajęty dopiero odgrzebałem ten post :-)

Zaraz sprawdzę

[update]

Tuturu jestes wielki :) Dzięki za pomoc!!!!
:ok: :ok: :ok:

« Odpowiedź #135 dnia: Listopad 23, 2006, 19:22:24 »
Ponieważ jestem nowy na tym forum i jeszcze w temacie PDA cieniutki proszę wytłumacz mi który krok po kroku jak mam uruchomić filmy w moim MIO 550. Problem jest taki, że wgrałem paczkę filmy jak najbardziej chodzą natomiast mam problem z napisami. Nie mogę ich uruchomić. Wchodzę Opcje-Subtitle i dupa dalej jest nieaktywne. Co mam zrobić

*

nothin

« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 24, 2006, 14:21:38 »
sprawdź ustawienie playera w video - jeśli masz ustawione xscale, to jest przyczyna, należy zmienić ustawienie na gapi, lub gdi. oczywiście zakładam ,że masz napisy o tej samej nazwie, jak film, i przerobiłem je na format .smi.

« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 24, 2006, 19:46:13 »
Niestety nie. Cały ten temat najpierw przeczytałem i dopiero zadałem pytanie. U mnie jest tak ustawione:
>Opcje<>Subtitle>  i dalej nieaktywne
>Opcje<>Wideo<>Gapi>   próbowałem również z GDI
>Opcje<>Ustawienia<>Wybierz zakładkę<>Gapi>   i odchaczone oba Subtitle. Zaznaczenie wszystkich trzych pozycji również nic nie daje.
Próbowałem na filmie .avi a napisy konwertowałem Subtitle Workshop do formatu .smi według opisu z tego forum. Oba pliki znajdują się w jednym katalogu i nazwy pliku wideo i napisów są zgodne. I niestety dalej nic. Program TCPMP instalowałem dwukrotnie z paczki. Obawiam się że nie działa wtyczka do napisów ale nie mogę w tej chwili ściągnąć z innego źródła. Wszystkie linki są nieaktywne.

*

nothin

« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 24, 2006, 20:32:52 »
dobra, pytanie kolejne: jaki kolor ma ikona TCPMP, którą klikasz?

« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 25, 2006, 13:03:03 »
zielony

*

nothin

« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 25, 2006, 13:36:08 »
na wszelki wypadek zapodam do wieczora moją starą paczkę... sprawdzisz ją..

« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 26, 2006, 13:12:27 »
na wszelki wypadek zapodam do wieczora moją starą paczkę... sprawdzisz ją..

Gdzie ją zapodałeś?

*

Offline redharry

• **
  • 245
  • Sprzęt: Galaxy S3 & Transformer Infinity
« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 30, 2006, 23:50:57 »
Czy ten program subtitleworkshop ma być na palmtopie? włonczam ten program TCPMP i wogule nie ma takiej opcji żeby dodać napisy do filmu?? jak wy to robicie? (może te pytania kogoś rozśmieszą ale dopiero dostałem MDA PRO i nie zabardzo się na tym znam)
Pozdr

« Odpowiedź #143 dnia: Grudzień 01, 2006, 11:18:08 »
W subtitle workshop na PC-ie otwierasz napisy do filmu z rozszerzeniem .txt i zapisujesz je z rozszerzeniem .smi. Te napisy po załadowaniu do pocketa (film i napisy muszą mieć takie same nazwy) i odpaleniu zielonej ikony TCPMP odpalą Ci się automatycznie.

*

nothin

« Odpowiedź #144 dnia: Grudzień 01, 2006, 14:29:52 »
...jeśli nie zapomnisz jeszcze o konieczności zmiany w menu/video/gapi, gdi, ale NIE XSCALE.

sorry za brak paczki, nie mam pojęcia, gdzie zrobić upload.;/znów...

*

Offline redharry

• **
  • 245
« Odpowiedź #145 dnia: Grudzień 01, 2006, 17:28:11 »
gdzie są te ,,ustawienia napisów" w TCPMP  bo nie moge znaleźć możę na MDA PRO nie ma takiej opcji?
Pozdr

*

nothin

« Odpowiedź #146 dnia: Grudzień 01, 2006, 20:40:13 »
zakładając, że odpalasz z ZIELONEJ ikony...

opcje,ustawienia,lewy dolny róg i zakładka subtitle.
od razu mówię za wiele nie zmienisz, tylko wielkość i położenie włąściwie, choć opcji jest więcej..jak np wybór czcionki....

btw(by the way...):
istnieje DRUGA wtyczka do napisów, o której NIGDY nie pisałem, ani jej nie testowałem...teraz pytanie, kto to zrobi...i opisze... dla tych, którym nie działają napisy z mojej metody...

powtarzam po raz n-ty: napisy nie będą widoczne w trybie XSCALE.

-----------------

nfo dla moderatorów:

myślę, że czas najwyższy skonsolidować ogólne pewniki z tego wątku, ODKLEIĆ TEN wątek, i pozwolić zacżać się dramatowi od nowa; nie mogąc edytować konta xoen nie mam wpływu na update'y początkowego opisu; dodatkowo ten wątek stał się chyba zbyt długi i zawiły, coby przez niego się przekopywać kolejnym userom...

dwa wyjścia, zostawiamy, jak jest do czasu napisów w coreplayer( ale znow - brak triala...;/), lub pw...

myślę, że opis w nowym wątku musiałby być dosyć rozbudowany, zawierać i ogólny opis, paczkę, linki do konwerterów z opisem tychże... OBIE wtyczki do napisów sprawdzone, oraz troubleshooter.

pw, jeśli ktoś ma pomysł...

patrzę na ankietę i mam wrażenie, że nie każdy user pocketa może oglądać napisy - i rezygnuje z tego typu zabaw...

zbyt dużo osób imho.

hmm wyjścia dodatkowe:
- wątek o tcpmp nadzorowany i edytowany przez hm adminów, ja sobie mogę dać spokój...w razie czego,
- promocja I OPIS metody z wkodowywaniem napisów( nie jest to szczęśliwe wyjście, ale działa....), w takowym wątku o tcpmp, lub osobnym...PRZYKLEJONYM, imho.

wyniki ankiety:

tak                  52%        [ 33 ]
nie                  6%         [ 4 ]
tak,ale...         11%    [ 7 ]
mam to gdzieś 14%    [ 9 ]
wkodowywanie napisów jest lepsze od kombinacji.
                      15%        [ 10 ]
...
xo/no

*

Offline redharry

• **
  • 245
,,
« Odpowiedź #147 dnia: Grudzień 03, 2006, 19:45:23 »
Mam pytanie skonwertowałem napisy ( film ,,LOST" w formacie AVI)
postąpiłem według instrukcji i zgrałem film i napisy (napisy w formacie smi) włączyłem TCPMP załadowałem film i teraz co z napisami?? bo same się nie włączają i nigdzie nie moge znaleźć opcji ,,ustawnienia napisów"  bardzo prosze o pomoc i wyrozumiałość bo pierwszys raz bawie się palmtopem. znalazłem funkcje subtitle ale tam nie ma czegoś takiego jak włącz napisy itp. wchodze w film uruchamiam go (przy nim jest zielona ikonka na której pisze CORE) film sie uruchamia i nie ma napisów a je mam w dwuch wersjach smi oraz zwykłej i co teraz??
GG- 8120648
Pozdr

*

nothin

« Odpowiedź #148 dnia: Grudzień 03, 2006, 20:00:27 »
......pytanie zasadnicze.. jaki kolor ikony tcpmp.

warto sprawdzić też dolne menu/opcje/wideo sterownik video nie może być ustawiony na xscale.

*

Offline redharry

• **
  • 245
« Odpowiedź #149 dnia: Grudzień 03, 2006, 20:12:18 »
zielona ikonka
Pozdr