xoen proponuje: TCPMP-filmy i napisy.

• 191 Odpowiedzi
  • 54549 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 13, 2006, 23:21:08 »
bardzo ładnie. to się ludziom przyda. dobry opis, romulus, dokładnie, tak, jak mówisz.

« Odpowiedź #31 dnia: Maj 16, 2006, 22:16:52 »
i "świetnie"  :cry: ... coś mi nie poszło i teraz nie mogę odpalić TCPMP . Program jest martwy i nie reaguje na nic. Nie macie jakiegoś pomysłu na uruchomienie tego? Pozatym po zamontowaniu TCPMPsubtitle program nie rozpoznawał plików .SMI (nieznany format pliku) ... dlatego zaczełem kombinować.

Pomocy ... bo naprawde nie miałbym ochoty na HARDRESET    :roll:

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 17, 2006, 00:43:43 »
wywal wtyczki, wywal program.. nie panikuj, menu start/settings/remove programs, potem świeża instalka TCPMP i wkoduj napisy w film, lub, próbuj znów...

« Odpowiedź #33 dnia: Maj 17, 2006, 16:33:17 »
poszło ... niby ... ale nie do końca. Mam plik z filmem i mam plik z napisami. Na TCPMP film chodzi i jest ok, natomiast na TCPMPsubtitle jest tylko sam dźwięk a gdy wczytuję napisy to pojawia się komunikat o nieznanym formacie pliku (.smi). Plik tekstowy konwertowałem za pomocą "Subtitle Workshop".

Poza tym sam film działa pod TCPMPsubtitle ale nie da się zrobić pełnego ekranu w przeciwieństwie do TCPMP. Dlaczego tak jest?

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 17, 2006, 17:05:30 »
naprawdę, może ktoś zna te objawy, mi tylko przychodzi na myśl grzebanie w opcjach, ale coś czuję, że to daremne, mogę jedynie próbować polecić wersję 0.71, lub tą drugą wtyczkę do napisów, nie znam jej działania... lub pozostaje czekać na odpowiedź i kombinacje - hmmm betaplayer AGAIN?

« Odpowiedź #35 dnia: Maj 17, 2006, 20:48:04 »
Ruszył mi już film na TCPMPsubtitle ale bez napisów. Krzycy mi że nie rozpoznaje formatu (.smi). Po zmontowaniu "tcpmp-1.subtitleaddon.072rc1beta.arm" wysiada też obraz i zostaje tylko dźwięk. Nie mam już siły do tego. Nie macie jeszcze jakichś pomysłów jak to uruchomić poprawnie?

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 17, 2006, 23:07:59 »
A poprawiłeś początek pliku smi?

« Odpowiedź #37 dnia: Maj 17, 2006, 23:59:07 »
UFFFF  ... ruszyło ... nie wiem jak ale mogę się domyślać. Niezgodność (być może) wersj softu TCPMP v0.71 i TCPMPsubtitle v0.72. teraz mam wszystko na v0.71 i chodzi  :D . Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Pozdrawiam.

*

Offline mrnikt

• 428
  • KFF / Knive SHADOW
  • Sprzęt: Galaxy S + Avila GPS
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 18, 2006, 15:47:22 »
CZy codec asap jest NIEZBEDNY .. no kurde nie moge go sciagnac. Wywala ze niepelne archiwum :)
Moj telefon jest  Galaxy-S-tyczny :)

*

Offline corck

• *
  • 97
  • Sprzęt: Wizard, Xperia, Touch HD, Hero
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 18, 2006, 19:43:25 »
hmm dzieki za opis, napisy dzialaja. Jedyny problem taki, ze jak skonczy sie dialog, to napisy zostaja... i zalozmy ktos cos powie, potem 10 minut akcji a w tym czasie na dole takie wielkie byki typu 'NO TO CHODZMY !". Da  sie to poprawic?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 20, 2006, 22:34:16 »
Cytat: "corck"
hmm dzieki za opis, napisy dzialaja. Jedyny problem taki, ze jak skonczy sie dialog, to napisy zostaja... i zalozmy ktos cos powie, potem 10 minut akcji a w tym czasie na dole takie wielkie byki typu 'NO TO CHODZMY !". Da  sie to poprawic?

dziwne na moim spv 3000 wsio gra bez najmniejszych problemow, lacznie ze zmiana filmu na caly ekran, a napisy przetwarzam nie na smi tylko jak napisalem na sami captioning i jezeli nazwa napisow jest taka sama jak filmu to musi je znalezc. a w opcjach core proponowal bym wideo\gapi nie gdi
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 25, 2006, 22:36:30 »
proponuję przykleić. bardzo fajna gotowa paczka^^ -thx xoen:)

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 25, 2006, 23:58:15 »
nie każdemu paczka ta pomoże z problemami.... ale dzięki, powinno działac na większości pocketów z wm2003 2003se...

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 26, 2006, 09:11:47 »
Z WM5 działa również - nawet nie trzeba wybierać języka polskiego, zaraz po instalacji startuje w języku polskim.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 04, 2006, 19:58:27 »
mam axima x51v z WM5 i mimo, że zrobiłem wszystko krok po kroku to nie działają mi napisy :(
skorzystalem z tcpmp.subtitleaddon.072rc1beta.arm.cab przerobilem napisy na *.smi za pomoca subtitleworkshop251 i caly czas....

Bede wdzieczny za pomoc
Pozdr
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline jacek_16

• *
  • 84
Polskie litery??
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 16, 2006, 11:32:28 »
wszystko dziala. Jedno, co mnie deneerwuje to jest to, ze nie ma polskich liter tylko jakies dziwne znaki. Czasem trudno jest to przeczytac :/
Prosze o pomoc, Pozdrawiam

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 16, 2006, 12:01:49 »
no i wychodzi na to, że chcąc pomóc tylko namieszałem. bo narawdę nie wiem, czemu macie takie problemy, do jacka_16, może ale to tylko może zainstaluj sobie mbkeyboard..hm, nie pamiętam, jak zrobiłem polskie napisy.. ale ta paczka z linka u mnie działa, a nic poza mbkeyboard nie instalowałem coby mieć polskie znaki na klaie i napisy mi śmigają, może masz złą stronę kodową napisów...hm

do qbika - sprawdzałeś tą paczkę gotowca?

*

Offline jacek_16

• *
  • 84
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 16, 2006, 12:32:58 »
chyba juz wiem...moze dlatego ze ne mam polskiego oprogramowania, a co do tego programu to nie pojdzie bi ja mam Qteka 8310.
Dzieki za pomoc.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 16, 2006, 12:40:50 »
@ xoen
od poczatku korzystam z gotowca przygotowanego przez Ciebie
i nie wazne  czy odpalam film z karty czy przez wifi z komputera stacjonarnego zawsze w opcjach subtitle mam nieaktywne :(
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline jacek_16

• *
  • 84
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 16, 2006, 12:45:12 »
ja tez tak mialem... pozniej kombinowalem co z tym zrobic az wrocilem do Subtitle workshop i tam od nowa zapisalem plik. Wrzucilem go i kiedy znow nie dzialal sprawdzilem poprawnosc nazwy i w tym tkwil blad...zle zapislem. Sprawdz to!

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 16, 2006, 13:25:15 »
qbik gapi na inny w video zmieniłeś?

« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 16, 2006, 19:15:18 »
Mam taki sam problem jak toLL.Zmieniałem wszystkie ustawienia ściągnąłem program i wgrałem subtitles i nic dalej napisy są z boku ekranu a ustawienia całkowicie przegrzebałem no i klapa.Może komuś udało się rozwiązać ten problem bo u mnie nic nie pomaga.(Jedyną rzeczą jaka mi się udała to taka zmiana ustawień,że filmu nie dało się oglądać). :cry:

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 16, 2006, 19:43:35 »
kilka mysli:

- napisy nie obracające się z filmem to kwestia auto obrotu, trzeba popróbować z opcjami menu/video/orientation,

- tcpmp odpalamy w TRYBIE PORTRAIT today.

- subtitles w menu może być nieaktywne, to NIE JEST ISTOTNE, ważne, czy możecie grzebac w zakładkach: menu/options//settings i TAM subtitles..

po wejściu w opcje interesujące zakładki:

w select page:
- subtitle
- GAPI

dodatkowo, sprawdźcie: options/video i tam: z intel xcale zmieńcie na gapi, gdi lub inne, ,

jeśli nadal nie działa, nie jestem pewny, moja paczka działa idealnie na wm03. Może być tak, nie sprawdzałem, że istnieje tcpmp dla wm05..

dla zniechęconych polecam wkodowywać napisy do obrazu filmu pocketdivxencoderem, nie jestem zwolennikiem takiej metody, ale cóż, to chyba jedyna bezawaryjna metoda...

update: w trakcie pisania tego postu jeszcze raz sprawdzam kolejny, testowy film, millenium 1x05, napisy z txt konwertowane subtitle workshopem do .smi. napisu i film mają TAKĄ samą nazwę, i są w tym samym katalogu. idą z palca. działa wszystko.

moze problem leży w metodach konwersji napisów a nie sofcie w pockecie....

.... do qbika.. sprawdź te:
http://rapidshare.de/files/23254383/co_sie_dzieje.smi.html

« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 17, 2006, 09:59:42 »
Udało mi się obrócić napisy aby były pod filmem ale tylko w oknie (bez pełnego ekranu).Lecz niestety napisy są tak jakby swoim lustrzanym odbiciem i są odwrócone , opcja jakiej użyłem to Less rotation tearing w zaawansowane.Nie wiem może idę dobrym tropem.Jak komuś by wpadł jakiś pomysł co można zrobić z tym dalej to dajcie znać.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 19, 2006, 12:20:45 »
sprawa sie wyjasnila przynajmniej w moim przypadku zle konwertowalem napisy do formatu .smi
Thx Xoen

I pojawia sie tylko pytanie
otwieram napisy  cos tam.txt w subtitle workshop i tam po otwarciu save as... i co dalej jaki dokladnei format mam wybrac zeby bylo .smi

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 19, 2006, 13:20:45 »
save as sami captioning.

---------

co do napisów, mały update na początku posta..graficzny opis konwersji napisów darmowym programem - subtitle workshop bodajze...

p.s. dodałem swój glos w ankiecie. hheh, zgadnijcie która odpowiedź mi pasuje natenczas....

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 19, 2006, 18:13:55 »
Cytat: "muchajo"
Udało mi się obrócić napisy aby były pod filmem ale tylko w oknie (bez pełnego ekranu).Lecz niestety napisy są tak jakby swoim lustrzanym odbiciem i są odwrócone , opcja jakiej użyłem to Less rotation tearing w zaawansowane.Nie wiem może idę dobrym tropem.Jak komuś by wpadł jakiś pomysł co można zrobić z tym dalej to dajcie znać.

panowie, chyba rozwiązałem problem pokopanych odwróconych itp napisów, polecam od nowa poczytać poczatek tego wątku, są updatey..

by napisy nie wariowały należy wyłączyć opcję less rotation tearing w menu/opcje/ustawienia/zaawansowane. to wszystko.czasem moze okazac się niezbędna takze zmiana /menu/ocpje/orientacja i przypisanie dowolnego guzika do obrotu o 90 stopni.

Nie odtwarza mi AVI
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 19, 2006, 21:42:33 »
Witam,
jaki kodek trzeba wrzucic do programu zeby supportowalo mi odtwarzanie AVI? Cos tam pisze o Intel Indeo w komunikacie. Gdzie to znalezc?

« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 08, 2006, 17:54:41 »
Dodam, ze na Jornadzie 568 (Pocket PC 2002) dziala slicznie :) Dzieki wielkie! Tak wczytywane napisy sa znacznie lepszej jakosci, niz te wklejone w plik przy konwersji do 320x240, a ich czytelnosc, przy tak malym ekraniku, jest nadzwyczaj istotna.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 09, 2006, 10:46:36 »
Przykleiłem temat co by ludziska nie musiały szukać ;) Dopisałem jeszcze w temacie, że chodzi o filmy bo dla nowych nazwa tcpmp nic nie mówi.
Are you shpongled?