Wysylanie zdjec

• 21 Odpowiedzi
  • 866 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wysylanie zdjec
« dnia: Lipiec 17, 2005, 12:08:32 »
Witam

Chcialem wyslac zdjecie z PDA na telefon komorkowy poprzez BT ale nie moge znalezc takiej funkcji,jest tylko wysylanie przze IR.Czy ktos wie jak moge to zrobic?

Pozdro

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2005, 13:09:08 »
Najpierw połącz PDA z telefonem komórkowym przez BT i skonfiguruj połączenie. Dopiero po tym możesz wysyłać pliki.

*

Soovek

Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2005, 13:21:35 »
Napisz jaki masz phone. Najpierw sparuj PDA i koma

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2005, 13:26:08 »
Przytrzymaj rysik na pliku i wybierz beam file... program rozpocznie przeszukiwanie zarowno przez IR jak i BT. Jesli telefon ma wlaczony BT i jest w trybie wykrywalnym to pojawi sie na ekranie PDA.

Ale polecam korzystanie z lepszych programow od standardowego File Explorera, np. Resco File Explorer 2003.

Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 17, 2005, 18:32:50 »
Mam motorole V500,jest sparowana z PDA bo korzystam poprzez BT do polaczen z internetem.Po zaznaczenie Beam File nie mam tam opcji wyboru  telefonu

*

Offline kanczug

• 19211
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 17, 2005, 18:43:10 »
W takim razie Resco File Explorer...

*

Offline --Lukas--

• **
  • 182
    • Tapety Flash
  • Sprzęt: Samsung i8000, MDA II, SE K770i
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 17, 2005, 20:45:28 »
A ja mam pytanko... Gdzie w RESCO Explorerze jest funkcja wysylania plikow przez Bluetooth ?? U mnie jak wysune menu kontekstowe to mam "Send To", a tam tylko "Infrared Recipient" (no i wiadomo jeszcze przez e-mail, jako skrot... etc.) i opcji przez Bluetooth ja nie widze :/ Mam wersje RESCO Explorera 5.13. Jeszcze jedna sprawa... Jak dam w standardowym File Explorzerze "Beam File" to wyszukuje ladnie urzadzenia na podczerwieni i na BT, przez podczerwien idzie wszystko OK, ale jak dam przez BT to wysyla, wysyla, wysyla i wyslac nie moze :) Czesto jak juz strace nerwy to dam cancel i sie nagle okazuje ze wyslalo :/ (choc tez nie zawsze) Wiesz moze czego to jest wina ?? Tylko nie mow, ze moja :P

*

Offline kgx

• **
  • 199
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 17, 2005, 22:02:32 »
Cytat: --Lukas--
... Jeszcze jedna sprawa... Jak dam w standardowym File Explorzerze "Beam File" to wyszukuje ladnie urzadzenia na podczerwieni i na BT, przez podczerwien idzie wszystko OK, ale jak dam przez BT to wysyla, wysyla, wysyla i wyslac nie moze :) Czesto jak juz strace nerwy to dam cancel i sie nagle okazuje ze wyslalo :/ (choc tez nie zawsze) Wiesz moze czego to jest wina ?? Tylko nie mow, ze moja :P

też mam mda2, problemów jako takich z bt nie mam, ale pozatym to dno kompletne, nie powinni dawać bt bez menadżera, nic nie wiadomo, czy ktoś ci coś wysyła, ile procent przesłano, nic.
czy w innym sprzęcie tez jest tak?

*

Offline kanczug

• 19211
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 17, 2005, 22:10:06 »
Resco File Explorer nie dziala najwyrazniej z menadzerem BT Microsoftu w wersji w ktorej jest w MDA II. Ja polecalem go do Della, bo tam jest Widcomm.

*

Offline --Lukas--

• **
  • 182
    • Tapety Flash
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 18, 2005, 00:24:11 »
A odnosnie tego MDA II mojego to moglibyscie cos polecic ?? Chodzi mi tu o jaki kolwiek program do wysylania plikow przez BT. Jest tak jak mowi kgx czyli nic nie wiadomo; czy sie przesyla, ile sie przeslalo... koszmar. Czasami uda mi sie cos przeslac przez ten standardowy File Explorer, ale zazwyczaj sa problemy.

*

Offline kanczug

• 19211
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 18, 2005, 13:46:06 »
Moze zalduj jakis nowszy ROM? Moze bedzie lepiej? Bo szczerze mowiac to nie ma zbyt duzego wyboru aplikacji tego typu...

Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 18, 2005, 15:07:05 »
Najpewniejszy sposób na przesyłanie plików (w tym fotek) pomiędzy PDA (w moim przypadku to Loox) a Motką (V3) to:

- przy włączonym tu i tu BT
- skonfigurować w Menadzerze BT połączenie "przeglądaj pliki w urządzeniu"
- zostanie utworzony nowy skrót
- przytrzymać rysik na ikonce i wybrać "połącz"
- widoczne będą 3 katalogi:
   - audio
   - picture
   - video

i teraz można już w obie strony przesyłąć te pliki.

Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 18, 2005, 20:21:30 »
A ja mam pytanko... Gdzie w RESCO Explorerze jest funkcja wysylania plikow przez Bluetooth ?? U mnie jak wysune menu kontekstowe to mam "Send To", a tam tylko "Infrared Recipient" (no i wiadomo jeszcze przez e-mail, jako skrot... etc.) i opcji przez Bluetooth ja nie widze :/ Mam wersje RESCO Explorera 5.13.
Z MDA II można bez problemu wysłać plik przez BT korzystając z Resco File Explorer, tylko najpierw trzeba wejść File > Options > General i odznaczyć Use IrDA via OBEX. Potem przytrzymać rysik na pliku Sent to > Infrared Recipient... i znajduje urządzenia BT.

*

Offline --Lukas--

• **
  • 182
    • Tapety Flash
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 18, 2005, 21:10:41 »
Cytat: czarny
A ja mam pytanko... Gdzie w RESCO Explorerze jest funkcja wysylania plikow przez Bluetooth ?? U mnie jak wysune menu kontekstowe to mam "Send To", a tam tylko "Infrared Recipient" (no i wiadomo jeszcze przez e-mail, jako skrot... etc.) i opcji przez Bluetooth ja nie widze :/ Mam wersje RESCO Explorera 5.13.
Z MDA II można bez problemu wysłać plik przez BT korzystając z Resco File Explorer, tylko najpierw trzeba wejść File > Options > General i odznaczyć Use IrDA via OBEX. Potem przytrzymać rysik na pliku Sent to > Infrared Recipient... i znajduje urządzenia BT.

Tak, tylko ze wtedy on chyba uzywa zwyklego, domyslnego wysylania plikow (tego co opisalem wyzej ze mi nie dziala), wiec chyba nic z tego.
Ty MirChud chyba w swoim Loox'ie nie masz menadzera BT Microsoftu wiec masz takie opcje. U mnie w MDA nie ma mozna powiedziec ZADNYCH opcji odnosnie BT. Najlepiej by bylo jak bym mogl przegladac pliki na innym PDA tak jak na innym komputerze w sieci przy udostepnionych folderach... no coz... nie ma pewnie takiego programu pod menadzer BT Microsoftu :( Nic nie pozostalo jak czekac, az sie tam u Billa za takie cos wezma ;)

*

Offline kgx

• **
  • 199
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 18, 2005, 21:48:26 »
Z tego co pamientam to w tym romie wm2005 dla mda2 też nie było lepiej z bt.

Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 18, 2005, 22:14:14 »
Jak miałem WM2003 SE to pobrałem z XDA coś takiego "Bluetooth Stacks (Widcomm+MS+switcher)" zainstalowałem i uzyskałem wiele profili w BT. Wtedy bez problemu przeglądałem pliki na tel. kumpla. Mogłem przesyłać do niego, pobierać od niego i kasować mu pliki (oczywiście po jego akceptacji na tel.).
Na WM2k5 nie chce się to zainstalować, został mi tylko RESCO File Explorer...  

*

Offline kanczug

• 19211
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 18, 2005, 22:30:23 »
MirChud Twoj palmtop ma innego menadzera BT - Widcomma, ktory jest o niebo lepszy od tego w MDA II. Te programy sie bardzo od siebie roznia, wiec Twoje porady w tej kwestii raczej sie nie sprawdza.

*

Offline --Lukas--

• **
  • 182
    • Tapety Flash
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 18, 2005, 23:05:18 »
Czarny, a mozesz dac linka do tego "Bluetooth Stacks (Widcomm+MS+switcher)" ?? Moze by jakims cudem u mnie poszlo ;) Jezeli miales tak, ze mogles przegladac pliki w innym telefonie no to naprawde rewelacja, o cos takiego wlasnie mi chodzi.

Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 18, 2005, 23:09:33 »
Cytat: Jakub Kańczugowski
MirChud Twoj palmtop ma innego menadzera BT - Widcomma, ktory jest o niebo lepszy od tego w MDA II. Te programy sie bardzo od siebie roznia, wiec Twoje porady w tej kwestii raczej sie nie sprawdza.

Sorki :) Dobrymi radami piekło itd? No ale chciałem dobrze.

*

Offline kanczug

• 19211
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 18, 2005, 23:38:31 »
Nie twierdze ze chciale zle, wyjasniam tylko ze MS BT Stack to nie Widcomm... a szkoda... bo sam mam teraz to ^&#$ z MS :(

*

Offline --Lukas--

• **
  • 182
    • Tapety Flash
Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 18, 2005, 23:44:23 »
Dzieki za dobre checi :)

Wysylanie zdjec
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 18, 2005, 23:59:09 »
Czarny, a mozesz dac linka do tego "Bluetooth Stacks (Widcomm+MS+switcher)" ?? Moze by jakims cudem u mnie poszlo ;) Jezeli miales tak, ze mogles przegladac pliki w innym telefonie no to naprawde rewelacja, o cos takiego wlasnie mi chodzi.
Nie pamiętam gdzie to było, ale może spróbuj tego stąd http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=18287&postdays=0&postorder=asc&start=0, plik nazywa się Broadcom Stack + Switcher + Icon.zip. U mnie nawet się to zainstalowało na WM2k5, ale mam problemy z uruchomieniem.