No coz...

Nie bede tutaj tlumaczyl tych bledow... ale moze napisze cos co pozwoli spojrzec na to z innej strony.
Po pierwsze pismo Mobility zwane bylo kiedys Dealer... wiec pewnie tak pozostalo na stronie prenumeraty. Co do strony to nie mam pojecie kto i jak to dla redakcji robi. Fatk faktem ze zaoferowano mi mozliwosc pisania newsow i artykulow nie tylko do samej gazety ale i na strone - odmowilem bo nie widze sensu pisania tego samego na dwoch witrynach, a z PDAclub rezygnowac nie mam zamiaru, nawet jesli w Mobility mialbym dostawac za to jakas kase.
Ogolnie rzecz biorac to pismo to chce chyba traktowac o wszystkim co przenosne. Wedlug mnie nie jest to najlepsze rozwiazanie. Oczywiscie tak maja teoretycznie szersze grono odbiorcow, ale gdyby skupili sie bardziej na przenosnych urzadzeniach klasy PDA i smartphone to mysle ze wypelniliby spora luke na rynku. Tymczasem artykulow o PDA jest tam bardzo malo - sytuacja byc moze zmieni sie nieco w ciagu kilku nadchodzacych miesiecy, ale mysle ze nie ma co marzyc by bylo tam tyle materialow o palmtopach co w swietej pamieci Mobile Computing.
Czesto artykuly o PDA w polskich gazetach pisane sa przez osoby ktore zazwyczaj nie maja o tym kompletnego pojecia, ale sa czysto teoretykami. Wystarczy przeczytac kilka takich tekstow a mozna bardzo zrazic sie do danego tytulu. Wezmy chocby specjalne wydanie CHIPa o urzadzeniach przenosnych, w ktorym bylo tyle niescislosci i lamerstwa... ze szkoda gadac.
Nawet PDAclub zaoferowal ze mozemy im sprawdzic te teksty zanim pojda do druku - bylo na to jeszcze kilka dni, to nikt niestety nie odpisal.
Albo pismo EGX - juz na okladce jednego z poprzednich numerow mozna bylo zobaczyc jacy fachowcy pisza tam artykuly o PDA...