Wstrzymać przypomnienia kalendarza

• 3 Odpowiedzi
  • 453 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 26, 2005, 14:34:41 »
Korzystam ze standardowego kalendarza w moim ipaq'u (h2210), wpisanych mam w nim sporo różnych wydarzeń i niemal wszystkie mają ustawione powiadomienia. Wszystko działa poprawnie, ale czasem zdarza się, że pożyczam ipaq'a i nie chciałbym, aby temu komuś co chwila wyskakiwały powiadomienia, lub aby ten ktoś klikał "dismiss" w oknie przypomnienia, przez co i ja później nie będę wiedział "co wyskoczyło". W związku z tym poszukuję czegoś (dodatkowy program, inny kalendarz, nawet edycja rejestrów), dzięki czemu mógłbym wstrzymać na jakiś czas wszystkie przypomnienia kalendarza. Po włączeniu ich z powrotem dobre byłoby pojawienie się wszystkich przypomnień, które pojawiłyby się, gdyby nie uśpienie kalendarza.

Jestem skłonny zamienić standardowy ipaq'owy kalendarz na inny, jeśli któryś ma taką możliwość, ale musiałby koniecznie synchronizować się z ms outlook na pc.

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Pozdrawiam
rafwoj

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2005, 19:58:37 »
Powiadomienia nie maja nic wspolnego z kalendarzem, gdyz o powiadomieniach decyduje juz sam system operacyjny korzystajacy z bazy danych kalendarza. Program do obslugi kalendarza to tylko taki interfejs do wpisywania i wyswietlania danych z tej bazy.

Wyskakujace okienka mozesz jednak wylaczyc. Wystarczy wejsc do menu Settings -> Sound & Notifications -> zakladka Notifications -> z listy wybierasz Reminders i ponizej odznaczasz Display Message on Screen. Mozesz odznaczyc tez Play sound. Tyle ze jak to potem wlaczysz to wcale nie pojawia sie zalegle powiadomienia. Bo one beda tak naprawde aktywowane, tyle ze nie beda wyswietlane na ekranie.

[Dodano: 2005-04-26 19:59:55]
Nie boisz sie ze ktos namiesza Ci cos w systemie? Cos skasuje itd? Moze lepiej zrob sobie backup systemu i jak odbierzesz PDA to odtworz ta kopie, by przywrocic wszystkie ustawienia.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 26, 2005, 20:16:03 »
faktycznie, zapomniałem zupełnie o tych ustawieniach, jest to już jakieś wyjście z sytuacji

to pożyczanie w rodzinie i to sporadyczne, ale jak się zdarza, to właśnie wyskakujące okienka mogą zdezorientować osobę, która ma do czynienia z takim urządzeniem niezwykle rzadko

zapomniałem o tych ustawieniach, do których po hard resecie zwykle się zagląda...

dzięki za pomoc

*

Offline olej

• **
  • 116
    • http://www.blask-swieczki.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2005, 12:28:12 »
Witam,

Ja mam podobny problem z asusem A730W. ale oczywiscie to dotyczy wszystkie ppc.

Chodzi o to że w nocy włączają mi się przypomnienia (ustawione w outlooku) i przez noc cała bateria zdąrzy się rozładować. Zalezy mi na znalezieniu wyjscia z sytuacji, tak aby przypomnienia sie pojawiały dopiero wtedy, gdy ja sam włącze asusa. i w tym czasie sie tylko pojawiały (tzn jak ppc bedzie przez mnie włączony).

A druga sprawa to, jak zrobić aby ppc nie włączał się automatycznie sam gdy jest podłączony kablem do kompa. Bo teraz sam co parę minut uruchamia się Activesync i mi ppc swieci jak głupi nie potrzebnie :(

Wielkie dzięki za pomoc!