Hej !
Mam hx2790, oczywiscie od niedawna i oczywiscie jestem w temacie zielony (coraz mniej, na szczescie- dzieki pdaclub !) Przebrnalem przez synchronizacje z active sync. (mimo ze w wersji 4.1 i tak byly klopoty) i jeszcze pare innych klod ktore PDA mi pod nogi zucal, no ale od czego jest google i pdaclub.
Do zeczy. Nie wiem czy to normalny objaw:
Na poczatku jak wyjalem swiezynke z pudelka bylo cos okolo, 38MB RAM'u wolnego. po paru dniach zabawy- glownie zaznajamianie sie z PDA, i drobnych ustawieniach: wielkosc czcionki, wygladzanie textu, wpisywanie/kasowanie notek, taskow..... ilosc ramu zmalala do 35mb. Oczywiscie wszystko zamykam w"running program list"
dzisiaj zainstalowalem pare gier i mp3 oraz TCPMP, wszystko na karcie SD i ram skurczyl sie do 33mb.
Czy to normalny objaw ? Moze jakis program do czyszczenia pamieci ? Jak zarzadzanie pamiecia jest rozwiazane w WM5 ?? w takim razie, skoro mimo zamykania programow cos tam w ramie zostaje, a moze WM nadpisuje jakies pliki ktore mozna jakos usunac ?
Czy te 38MB ramu wolnego, to nie jest aby malo jak na obecne standardy ?? Poza tym dlaczego w danych palmtopa jest ze ma 64mb ramu, skoro w zakladce "memory" pokazuje mi total:56,59mb ??
pozdrawiam