Dostęp z pc do karty pamięci

• 10 Odpowiedzi
  • 573 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 01, 2006, 09:46:20 »
Czesc,
staralem sie znalezc rozwiazanie na forum, ale slowa kluczowe nie sa raczej standardowe :)
W Qteku 9100 mam karte 1 GB, pocket ja widzi (nie wiem czemu tylko 962 mega), ale nie mam do niej dostepu z poziomu kompa. Chcialbym powgrywac tam troche plikow a wgrywanie na pamiec pocketa i wtedy przenoszenie na karte pamieci jest troche uciazliwe. Staralem sie uruchomic file transfer, ale pisze ze na pockecie taka usluga nie jest dostepna. Czy w pocketach jest jakies udostepnianie czy cos w tym stylu?
Z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam

*

Offline vladymir

• 610
    • Laboratorium Energii Subtelnych
  • Sprzęt: Prestigio 5517, Lenovo A3000-H
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2006, 09:59:03 »
To sie robi b. prosto, via ActiveSync. Po jego zainstalowaniu i połaczeniu PDA z blaszakiem w folderze "Mój komputer" pojawia się ikonka "urządzenie przenośne". Otwierasz je jak kazdy inny folder - reszty chyba nie warto tłumaczyć. [/img]
"Komputer służy do ułatwienia pracy, której bez niego wcale by nie było" - Prawo Murphy'ego

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2006, 09:59:13 »
jak wejdziesz na pocketa przez kompa to masz folder storage card. to właśnie jest karta pamięci.
Na forum pojawił się też program, po zainstalowaniu którego karta w pockecie jes widzialna jako dysk wymienny.

pozdrawiam

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2006, 15:59:32 »
nie wiem czemu tylko 962 mega

to normalne na karcie 1GB nigdy nie masz 1024MB tylko zawsze mniej tak samo jak na karcie 2GB nie masz 2048MB nie ma się co martwić o to

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 01, 2006, 23:01:45 »
No wlasnie, ActiveSync. NIe wiem czemu, ale nie moge instalowac programow i przesylac plikow przez ten program.Gdy probuje eksplorowac palma i kopiowac pliki na niego, to ukazuje sie ostrzezenie ze nie mozna skonwertowac pliku (nazwa). Nie mozna odnalezc okreslonego pliku. Chce przerzucic mptrojki.Gdy przerzucalem przez aparat na karte wszystko bylo cacy. Mam Mitac MIO P550, Windows XP z SP2.

*

nothin

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 02, 2006, 09:58:53 »
dla wm05 mass storage driver mógłby okazać się przydatny, dla wm03 card export.

po podpięciu pocketa karta jest widziana w pececie jako dysk.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2006, 16:12:35 »
Ja mam na WM5 Card Export i wybieram typ połączenia - ActiveSync lub karta pamięci, przy tym drugim pojawia się karta jako osobny dysk wymienny i ActiveSync nie widzi pocketa ;)

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 02, 2006, 20:14:04 »
Po jego zainstalowaniu i połaczeniu PDA z blaszakiem w folderze "Mój komputer" pojawia się ikonka "urządzenie przenośne". Otwierasz je jak kazdy inny folder - reszty chyba nie warto tłumaczyć.

Czy tylko u mnie jak klikne Urzadzenie Przenosne pojawia sie zawartosc Moje Dokumenty na PPC bez mozliwosci przeskoczenia wyzej w drzewie katalogow ? :/

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 02, 2006, 20:27:58 »
Jak klikasz na ikonę Twojego PDA tę umieszczoną na pulpicie to właśnie tak jest.

Natomiast jeśli wejdziesz w Mój komputer/Urządzenie przenośne to powinienno otworzyć się okno z listą folderow Twojego PDA, ale pierwsza pozycja to bedzie "Mój komputer Pocket PC". Klikasz ją i otwiera się okno znów z katalogami PDA, ale tym razem bedą to katalogi systemowe w tym  rownież skróty do kart pamięci.
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 02, 2006, 20:33:44 »
Na pulpicie nie mam ikony :P
Uruchamiam explorera, klikam rozwijam My computer, klikam pomaranczowo zielona ikonke Mobile device i mam zawartosc My Documents na PDA.
To samo jak w ActiveSyncu wybiore z menu "Explore Device"

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 02, 2006, 20:51:47 »
Cytat: "DinthKSC"
... Uruchamiam explorera, klikam rozwijam My computer, klikam pomaranczowo zielona ikonke Mobile device i mam zawartosc My Documents na PDA...

A pierwsza ikona na liście jest jaka?
Pozdrawiam,
biblo