Parę dni temu dołączyłem do grona szczęśliwych(?) posiadaczy iPAQ H3870 z softem 2.15. Mam na wstępie następujące pytania:
1. Czy prawdą jest, że po zainstalowaniu Sunnysoft InterWrite 6.1 Pro mogę spodziewać się jakiś "dziwnych zachowań systemu, wieszania się" oraz "złą współpracą np. z telefonem przez bluetooth? Słyszałem plotki na ten temat ale nie wiem czy to jest prawda. W tej chwili mam np. zainstalowaną tylko polską klawiaturę (kupioną w firmie Palmtop Express) ale kusi mnie lokalizacja całego systemu.
2. Czy ma sens upgradeowanie systemu, instalowanie service packów we WŁASNYM zakresie? Czy spokojnie mogę sobie sam z tym poradzić jako dość zaawansowany użytkownik komputera typu desktop?

Czy dostępny upgrade ROM na
http://www.compaq.com/support/files/handheldiPAQ/us/download/14114.html jest dobrą wersją do działania z ROMem w wersji na wschodnią Europę, którą aktualnie posiadam? Czy nie znikną mi polskie fonty, które aktualnie mam we WSZYSTKICH aplikacjach i przeglądarce internetowej?
3. Szukam jakiegoś fajnego programu typu "LogoManager" (posiadam Nokię 6310) - edycja wiadomości obrazkowych, pisanie SMSów itp. Gdzie i jaki to może być soft?
4. Jak zmusić to maleństwo do odtwarzania plików mpeg. Zupgradeowałem Media Playera do wersji 8 ale nadal nie rozpoznaje plików *.mpg.
5. Jest jakaś fajna przeglądarka do jpegów? Bo przeglądanie ich na Internet Explorerze jest dość męczące...
Tyle na ten pierwszy, przydługi raz...
BTW:
Jeśli ktoś ma jakiś problem z odpaleniem netu na iPAQu przez Bluetooth i Nokię 6310 to chętnie pomogę bo już to przerobiłem we własnym zakresie (a jest pewien kruczek, na który dopiero po 2 godzinach wpadłem...)