windows nie widzi SD

• 8 Odpowiedzi
  • 493 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

windows nie widzi SD
« dnia: Październik 09, 2005, 20:16:31 »
Mam MDA I zamierzam wgarc nowy ROM. Robie tak jak instrukcja nakazuje az do momenty kiedy nalezy włożyć karte SD do czytnika. Umieszczam i podpinam czytnik do usb. windows 98 ladnie widzi czytnik ale kiedy chcemy przejsc na dysk aby podgladnac pliki to mowi ze nalezy formatowac dysk. ok zmieniam czytnik mykam na laptopa z XP wkladam karte do wbudowanego czytnika i to samo. Podejzewam ze MDA ma jakis inny system zapisu plikow. Czy istnieja jakis program badz drivery ktore pozwola na podglad zawratosci SD w windows. musze widziec bo podmieniam pliki *.nb. Przeciez jakos to robia ludzie a nie znalazlem zadnych informacji na ten temat, badz juz jestem na tyle ślepy. Proszę o info bądź linki. Z góry dziekuje.

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
windows nie widzi SD
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2005, 20:29:45 »
A MDA "widzi" kartę pamięci?

*

Offline lipciopda

• 6801
windows nie widzi SD
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2005, 20:44:07 »
sciagnij z dzialu download program do formatowania kart pamieci z poziomu PDA i sprawdz po takim formacie czy nie bedzie lepiej

*

Offline indian

• 823
windows nie widzi SD
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2005, 00:23:13 »
Cytat: havki
Mam MDA I zamierzam wgarc nowy ROM. Robie tak jak instrukcja nakazuje az do momenty kiedy nalezy włożyć karte SD do czytnika. Umieszczam i podpinam czytnik do usb. windows 98 ladnie widzi czytnik ale kiedy chcemy przejsc na dysk aby podgladnac pliki to mowi ze nalezy formatowac dysk. ok zmieniam czytnik mykam na laptopa z XP wkladam karte do wbudowanego czytnika i to samo. Podejzewam ze MDA ma jakis inny system zapisu plikow. .
MDA ma normalny system tylko jak wgrywasz rom to jest on w innym formacie,dlatego nie mozna wgrac tego pliku normalnie tylko przez OSImageTool a po flashowaniu sformatowac karte.

windows nie widzi SD
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 11, 2005, 23:26:49 »
krew mnie zaleje nic nie pomaga a mda widzi karte karta jest w porzadku. ilekroc wyciagam karte z CE+BOOT`em i wkladam to pyta sie czy formatowac. dobra zformatowalem i wkladam do mda a ten z komunikatem czy tez formatowac bo innaczej nie bedzie mozliwy zapis. Odpuscilem wzialem sie za siaganie simalooka i romu za pomoca XDA-developers-SER-v12.exe bo tam jest inowy Rom i brak simloka. a tu tez pod gorke na wstepie wyskakuje blad  z okienka dosowego "ERROR: "GetConnectionType - nie okreslony bald" kured kiedy ja nie mam ani firewala dziala ten slot to co znowu. nic mi z tym mda nie wychodzi no normalnie mozna zwatpic, a szukalem tego watku to jakies inne sa tematy

*

Offline enigma

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC TyTN II, HTC Desire
windows nie widzi SD
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2005, 16:27:51 »
Jesli karty nie mozesz czytac po tym jak z poziomu bootloadera zgrywales ROM, to tak ma byc. Teraz mozesz, albo przy pomocy odpowiedniego programiku, albo przez np. WinHex'a zgrac kopie ROMu z karty na dysk na wszelki wypadek i pojsc dalej w procedurze upgradeu. A jesli to inny przypadek, to nie pomoge ;)

*

Offline indian

• 823
windows nie widzi SD
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2005, 20:10:10 »
Cytat: havki
a tu tez pod gorke na wstepie wyskakuje blad  z okienka dosowego "ERROR: "GetConnectionType - nie okreslony bald" kured kiedy ja nie mam ani firewala dziala ten slot to co znowu.
Jaka masz teraz wersje romu w mda?

windows nie widzi SD
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2005, 10:33:31 »
4,01,16 eng 02/04/04 radio 6,24,00 protocol 324e4

*

Offline indian

• 823
windows nie widzi SD
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 13, 2005, 11:31:07 »
Ten blad to nie wina firewalla tylko tego romu wlasnie.Zrob sobie jakis rom w kuchni w formacie .nb1 (byle nie ten sam :) ) wgraj go na karte i nie powinno byc zadnych problemow.