Windows MX- problem z Activesync

• 4 Odpowiedzi
  • 411 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arravel

• *
  • 56
  • Sprzęt: Motorola Milestone
Windows MX- problem z Activesync
« dnia: Marzec 08, 2008, 23:08:04 »
AS nie chce mi sie polaczyc z urzadzeniem (MDA III). Mam zainstalowany Windows MX- to taki przerobiony XP. Pytanie jest nastepujace: Jakich uslug wymaga do dzialania AS? Ten system ma pare rzeczy wycietych, wiec albo nie mam szans na sprawna komunikacje z PDA, albo wystarczy cos wlaczyc. Niestety nie wiem co. Moze ktos go juz probowal i moze mi pomoc? Bede bardzo wdzieczny. Poki co podlaczam palma przez WM5 Storage, niestety nie wszystko da sie przez to zainstalowac.
Historia sprzętu:
SDA II -> MDA III -> MDA Vario III -> Palm Treo 500v -> Samsung i640v -> Samsung Galaxy Spica -> Motorola Milestone

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Windows MX- problem z Activesync
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2008, 23:19:49 »
Ktos juz kiedys probowal i walczyl z tym, ale proby spelzly na niczym, za duzo jest wyciete z tego Windowsa i AS nie jest w stanie poprawnie dzialac.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline arravel

• *
  • 56
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2008, 23:33:30 »
Takiej odpowiedzi sie balem :/ Wielka szkoda, bo system smiga, az milo. Ten AS jest chyba jego jedyna wada. Nadal licze, ze ktos cos wykombinuje.
Historia sprzętu:
SDA II -> MDA III -> MDA Vario III -> Palm Treo 500v -> Samsung i640v -> Samsung Galaxy Spica -> Motorola Milestone

*

Offline kahvm

• **
  • 135
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2008, 19:52:44 »
Rozwiązanie bardzo dobre, aczkolwiek czasochłonne i wymagające wiedzy lub czytania;) Swój Windows (oryginalny) + nLite http://www.nliteos.com/ i można sobie przyspieszyć Windowsa prawdopodobnie tak jak te ogólnodostępne, bez usuwania potrzebnych rzeczy i bez trojanów i innych nieprzyjemnych dodatków. Z mojej strony powiem tyle, że jak już raz się usunie jakiś komponent w ten sposób, to cięzko go później dodać.

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2008, 20:41:27 »
Hmm, jak miałem MX'a, to wszystko było ok z AS, a używałem go z 2miesiące... Dodam tylko że AS używam tylko do wgrywania aplikacji, przegrywania małych plików na PDA, z synchronizacji wogóle nie korzystam. A MX'a miałem ostatnią wersję, tą przed pojawieniem się RGB. AS 4.5

Pozdro