Winda problem z pamięcią

• 9 Odpowiedzi
  • 410 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Winda problem z pamięcią
« dnia: Sierpień 13, 2005, 17:29:58 »
Witam
Mam problem z Windowsem 2003 SE w MDA III.
Wszystko działa poprawnie aż do czasu gdy system głupieje i twierdzi że nie ma pamięci na otwarcie programów systemowych np. No program memory avalibe. Tab Start > Setings > Stystems Tab > memory ... .Aktualnie mam wolne Storage 32MB i na programy 35MB. O co chodzi twardy reset tylko pomaga.
Dzieki za Pomoc

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
Winda problem z pamięcią
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2005, 18:36:33 »
Być może masz bardzo dużo uruchomionych programów. System ten nie zamyka uruchomionych programów tylko je minimalizuje przez co zajmują one pamięć. Sprawdź jakie programy masz uruchomione w momencie gdy pojawia się komunikat: Settings - System - Memory - Zakładka - Running Programs

Winda problem z pamięcią
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2005, 18:38:36 »
Właśnie że nic nie mam uruchomione. :o(

Winda problem z pamięcią
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2005, 19:19:32 »
soft reset ,albo aplikacja space reclaimer(bardzo fajna szybciutko czyści pocketa z raportem na końcu)

*

Offline stwf

• *
  • 81
  • Sprzęt: A716, BT GPS
Winda problem z pamięcią
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2005, 19:29:23 »
A nie miałeś kontaktów z internetem? Poczta; "ciasteczka"? Tego potrafi się nazbierać, że hoho!
A mnie się marzy kurna chata........

Winda problem z pamięcią
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2005, 19:39:30 »
Tak z internetem miałem ale tylko jedna stronka. Hardreset robiłem z 3 dni temu zianstalowałem tylko automape która działa bez problemu nie działają  jedynie aplikacjie systemowe poczta,ie,nie moge wejśc w programs. Nie moge nawet ActivSynca odpalić na MDA. Soft reset nie pomaga.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Winda problem z pamięcią
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2005, 09:20:58 »
Moze zainstalowales polska lokalizacje?

*

Offline Lutek

• 677
  • Sprzęt: MDA Pro
Winda problem z pamięcią
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2005, 10:14:42 »
Podaj również jaki masz ROM, może to cos wyjaśni. Chociaż wydaje mi się, że Jakub jest na dobrym tropie.

Winda problem z pamięcią
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 15, 2005, 00:13:59 »
ROM 1.12.00 WWE
Lokalizacje kiedyś zainstalowałem ale teraz już po 3 hard reset nie instalowałem i raczej nie zamierzam.

Winda problem z pamięcią
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 22, 2005, 18:26:47 »
U mnie również występuje czasami taki problem; pomaga wykasowanie zawartości katalogu TEMP. Zauważyłem, że tworzą się tam dość spore pliki nawet wtedy, gdy nie łączę się z internetem.