Win Mobile vs Symbian? + zdalne zarządzanie

• 3 Odpowiedzi
  • 526 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 28, 2006, 03:21:33 »
cześć wszystkim,
info zostawiłem również na forum o Symbianie,
pilnie zbieram informacje ne temat Systemów Win Mobile 2003/5 i Symbian, porównania ich, i możliwości zarządzania (dzięki nim) Windowsem Serverem (również za pomocą Active Directory) na stacjonarnym np po WiFi lub GPRS EDGE czy UMTS, lub ew. po prostu zarządzanie kompem stacjonarnym, jakie są możliwości i czy wogóle są.
będę ogromnie wdzięczny za wszelkie podpowiedzi lub odesłanie do artykułów, materiałów, kontakt do specjalistów..

pozdr

p

p.jaroszewicz@wp.pl

*

Offline AION

• 12
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2006, 17:55:58 »
Hej

Ja co prawda nigdy nie bawiłem się w zarządzanie Windows Serverem, ale przed zakupem MDA miałem wiele smartphone'ów z Symbianem - czy to UIQ ( Moto A1000 ) czy S80 ( Nokia 9300 Communicator ) itd, więc jeśli masz jakieś pytania odnośnie porównania tych systemów wal śmiało. Ja nie odpowiem Ci  zdaniem "używaj opcji szukaj !" ;)

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2006, 00:46:16 »
Na pocketa istnieje kilka klientów VNC umożliwiające połączenie się z serwerem i zarządzanie komputerem, np. Mocha VNC,  Sonic Admin i chyba najlepszy z2 Remote2PC. Pewnie jest jeszcze kilka, ale tyle znalazłem. Nie miałem doświadczeń z tymi programami, ale jeśli wpiszesz nazwe któregoś w wyszukiwarke znajdzie troche postów o nim. TU masz konfiguracje VNC.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2006, 23:52:13 »
póki co, ogromne dzięki wszystkim za rady, i czekam na dalsze, pozdrawiam