Win CE - reinstalacja oraz usuwanie programów, komunikacja z

• 2 Odpowiedzi
  • 2653 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ergo

• 20
« dnia: Sierpień 19, 2002, 11:46:04 »
Witam
Mam prosbe. Kupilem iPAQ-ua 3850 z Win 3.00. Zainstalowalem Microsoft Money a potem probowalem usunac i nic. Po ponownej instalacji zainstalowal sie drugi raz a stary zostal i teraz dwoch nie moge usunac... Pomyslalem ze moze usunac wszystko z palma i instalowac raz jeszcez , jednakze nie wiem jak to zrobic, a poza tym skad mam wziac tego Windowsa skoro kupilem juz zainstalowanego a na zadnej dodanej plytce nie znalazlem?
Ostatnia sprawka, to komunikacja z komputerem stacjonarnym. Czesto jest ona bezproblemowa, ale najczesciej musze zresetowac palma zeby mogl sie polaczyc z kompem. Po zerwaniu polaczenia moge je wznowic znowu wylaczajac palma przymnajmniej ze stacji dokujacej.

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2002, 13:24:19 »
Niestety, Twoje problemy wynikają z niedokładnego zapoznania się z instrukcją (o ile w ogóle).
1. skoro i tak chcesz wywalić wszystko z iPAQ to zrób sobie upgrade ROMu do ver. 1.20 do sciągnięcia ze stron Compaq
2. Można również zresetować pamięć komputera (całkowicie czyści pamięć RAM) kombinacją 3 klawiszy i przycisku reset.
3. Systemu nie istalujesz, bo system jest zainstalowany w pamięci ROM; ewentualnie możesz tylko wgrać nową wersję
4. Jeżeli masz H3850 to masz wersję Windows for PocketPC 2002 i upgrade to takiego systemu szukaj na stronach Compaq.
5. Poprawnie ustaw właściwości połączeń w ActiveSyncu (zaznacz na stałe możliwość uzywania portu USB jeżeli z niego korzystasz lub wybierz dany COM port). Po włożeniu do stacji dokującej synchronizacja nastapi automatycznie - najlepiej wkładać wyłączonego iPAQ, a ona sam się włączy i wykryje ustawienia.

*

Offline ergo

• 20
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2002, 19:05:59 »
wielkie dzieki za tyle informacji i bardzo przepraszam za moje pytanie swiadczace o nienalezytym zapoznaniu sie z instrukcja.
pozdrawiam