Wielki problem z WIFI MIO P550 Proszę o Pomoc

• 9 Odpowiedzi
  • 758 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 05, 2006, 21:22:02 »
Sprawa wygląda tak ,że kupiłem Pocketa Mio P550 z WIFi ,żeby móc sobie pogrzebać w necie na uczelni ( na wykładach ) Jednak nie mogę się połączyć... Dodam ,że w domu gdzie mam sieć nie zabezpieczoną mogę się połaczyć bez problemu... W szkole sieć jest zabezpieczona... mam hasło sieciowe... Wszystko dobrze ustawione i nie chce się połączyć... Widzi nadajniki ale z żadnem nie mogę nawiązać połączenia... Mam łączenie i rozłancza się i tak w kółko... Proszę pomóżcie mi w tej kwesti... Co mogę jeszcze zrobić... Kiedy zapytałem się administratora sieci skomentował (tandetny sprzęt) Choć taka odpowiedź mnie nei zadowala... Liczę ,że można z tym coś zrobić...

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 06, 2006, 15:46:22 »
Hasło sieciowe to może byc za mało
Zapytaj Admina czy nie jest czasami zabezpieczona siec po MAC'u ... jeśli tak to musi Ci wpisac MAC twego p550 do swojej bazy
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2006, 16:54:36 »
na 100% tak nie jest ponieważ inni mogą się połączyć bez problemu... Nie wiem co zrobić z tym problemem... Administrator powiedział ,że jest szajs nie karta... Jak to mogę rozwiązać??? Wgrać jakieś dodatkowe oprogramowanie....???

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2006, 19:01:55 »
Oprogramowanie raczej nic tu nie da bo jak w domu sie logujesz to znaczy że jest OK :-(  .. spróbuj może HR cos zmieni ?
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2006, 20:04:20 »
A może sieć jest zabezpieczona nie WEP, tylko bardziej skomplikowaną autoryzacją, której PDA nie obsługuje? Poza tym co administrator może wiedzieć o Mio? WiFi jak WiFi przecież...

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 06, 2006, 20:16:19 »
I właśnie o to chodzi ,że ustawienia są OK sam Administrator je potwierdził... Kolega ma telefon z funkcją WIFI... Z tymi samymi ustawieniami bez problemu śmiga ,aż miło... Miałem podobnie z laptopem sprzęcik nowy... (z wyższej półki) I także nie mogłem się połączyć... Administrator ponownie stwierdził (po obejrzeniu ustawień) Firma wsadziła tandetną kartę... Mówię OK zawsze zostaje mi Pocket... Ale z nim to już przegina... I teraz nie wiem Siła sygnału to 72% (ustawienia na 100% dobre) Nie wiem czy zgłosić to jako wadę do reklamacji... Bo P550 kupiłem tylko dla WIFI a pomiędzy nim a MIO P350 nie ma innej różnicy a co mi po WIFI jeśli nie mogę korzystać :/ Chyba ,że jakaś aktualizacja sterów do MIO :/ Czuję ,że to MIO jest moją porażką życiową... Bo tak jest człowiek chce zaoszczędzić 200zł i się potem na nim mści :-(

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 06, 2006, 20:18:11 »
A ma ktoś na uczelni także pocketa? Może sprawdź z innym sprzętem?

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 06, 2006, 21:21:12 »
Właśnie chodzi o to ,że ma... Tylko jakiegoś HP nie MIO i śmiga ,aż miło dałem gościowi nawet żeby sprawdził czy jest OK ... I zonk... Podejrzewam ,że to wina karty sieciowej (jej jakości wykonania) która po prostu nie radzi sobie z szyfrowaniem WPA-PSK

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 06, 2006, 21:32:23 »
Cytat: "rektiv"
która po prostu nie radzi sobie z szyfrowaniem WPA-PSK

O tym mówię, nie wszystkie PDA radzą sobie z tym szyfrowaniem. Zazwyczaj tylko WEP

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 06, 2006, 22:20:44 »
Czyli mam zrozumieć ,że jednak zonk... i nic z tym nie zrobię raczej??