wiadomosci.tvp.pl - video na iPAQ-u

• 8 Odpowiedzi
  • 941 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Czyżewski

« dnia: Grudzień 23, 2003, 21:49:25 »
Czy komuś udało się odtworzyć filmik z tej strony? Linki do filmów są w prawym dolnym rogu strony. Kilkakrotnie próbowałem odtworzyć pliki na iPAQ 3870, ale zawsze się zawiesza...

P.S
Niech ktoś wystuka w swoim pockecie http://www.realnetworks.com/mobile/media/index.html i wybierze jakąś pozycję. Mi za diabła nie chce pójść. Zawsze pisze, że "conection to server timed out" i koniec. CZY MÓJ iPAQ JEST UPOŚLEDZONY? :terrified:

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2003, 23:40:32 »
Rozumiem ze zainstalowales najnowsza wersje Real One Playera?

*

Czyżewski

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2003, 23:41:54 »
a ile ich było? Myślałem, że jedna. Sprawdzę to.

Na stronie nie podają wersji. Porównajmy: mja wesja: 2.0.0.24  Kto da nowszą?

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 24, 2003, 01:24:52 »
Nagrania Wiadomości, Teleekspresu i Panoramy z wiadomosci.tvp.pl w wersji asf otwierają się u mnie na Casio E-200 bez problemów, gdyż są to normalne pliki Windows Media. Teraz jeszcze telewizja nam poszła na rękę i udostępnia filmiki w rozmiarze 240x320. :)

*

Czyżewski

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 24, 2003, 10:45:53 »
U mnie też się da je odtworzyć, ale dopiero po wpisaniu długiego adresu do media playera. Nie moge ich otworzyć jednak z poziomu PocketIE. :( Czy szanowni admini mają jakiś pomysł jak to rozwiązać?

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2003, 11:44:42 »
3970 - u mnie najnormalniejnominalniej sie oglada w MP

*

Czyżewski

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 24, 2003, 12:12:58 »
yoyo: po kliknięciu w link w IE?

*

Offline lachutm

• **
  • 187
  • Sprzęt: iPAQ hx4700 i iPAQ 510 Voice Messenger
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 24, 2003, 18:51:07 »
U mnie tez nie dziala. Mam H1945 i jak klikam ta link Video to niby zaczyna otwierac ale pozniej sie zawiesza. jedyna mozliwosc to reczne wpisanie adresu url w MP. taka samoz sytuacja powtarza sie gdy probuje ogladac cokolwiek co mozna ogladac czy to na odbiornik.com, gdziekolwiek. Pojawia sie tylko jakis ciag niezrozumialych znakow a potem PDA przestaje reagowac na rysik, na cokolwiek zreszta oprocz restartu.  Niewiem czy zainstalowanie modulu Windows Media Player Control for Pocket Internet Explorer z serewera Microsoftu daje cos bo ja nie zaowazylem roznicy. PAD dalej sie zawiesz.

*

Czyżewski

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 25, 2003, 18:59:17 »
Dokładnie o tym mówię. 2 dni temu zrobiłem hard reseta, ale sytuacja nie poprawiła się. Potem zainstalowałem Windows Media Player Control for Pocket Internet Explorer i też bez skutku. Wiem jednak, że są trony, z których mogę streamować video. Nie mam zielonego pojęcia jak rozwiązać problem.