Volkswagen Bank, IPAQ i jak przegladarka www?

• 14 Odpowiedzi
  • 922 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 15, 2003, 13:56:19 »
Jakiego uzyc oprogramowania do przegladania stron www na IPAQ5500 z MS Mobile 2003 aby wszystkie ramki na stronie Volkswagen Banku chodzily?
Uzywajac NetFronta v3.0 nie jestem wstanie otworzyc ramki z opcjami i wykonac przelewu czy tez zobaczyc historie konta. Uzywalem IE ale tutaj zawartosc ramki z opcjami jest w ogole niewidoczna, gdy uzywam NetFronta to menu opcji sie pokazuje ale klikajac na konkretnej opcji powinno sie otworzyc dodatkow podmenu a tu nic. Jak to mozna obejsc aby moc korzystac w pelni z uslug Volkswagen Banku tak jak z mBanku uzywajac wspomnianego NetFronta. Czy z IE z jakimis dodatkami mozna uzywac do korzystania z uslug www tych bankow? Dzieki.

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2003, 14:35:19 »
Ja to samo mam przy próbie korzystania z konta w banku PBKBPH. W żaden sposób nie widze ramki do logowania sie do systemu.  

*

Offline SAPER

• **
  • 120
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2003, 14:36:34 »
i ja mam to samo jezeli chodzi o INTELIGO nie mozna sie zalogowac

*

Czyżewski

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2003, 15:44:14 »
Można korzystać z takich kont używając programu RegKing. Normalnie Internet Explorer dla PPC jest oznaczony jako Internet explorer 3.0. Strony (te zaawansowane) wymagają lepszej przeglądarki. MOżna to jednak zmienić za pomocą programu Reg King. Więcej i darmowy download na http://www.doctorce.com/regking.htm

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2003, 09:45:45 »
Sorki za głupie pytanie ale jak mam zainstalować program który nie ma pliku uruchamiającego. Proszę o wyrozumiałość.Pzdr

*

Offline SAPER

• **
  • 120
  • Sprzęt: HTC ARTEMIS
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2003, 10:32:56 »
no cuz zassalem plik podany przez Czyżewski i po zainstalowaniu mam tylko pusty katalog i zadnych plików w nim i co dalej........

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2003, 10:57:16 »
A umnie się zainstalowała aplikacja o nazwie Regking ale przy próbie odpalenia pojawia się napis "These are registry hacks and as such,are NOT supported in any way. Use this application at your own risk" i nic. Mam della axima z Pocket PC 2002

*

Offline andrul

• **
  • 189
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 16, 2003, 11:02:01 »
Ja zainstalowałem. Skopiowałem plik RegKing2003ARM.CAB na palmtopa i tam zainstalowałem.

*

Czyżewski

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 16, 2003, 18:08:35 »
Nie instalowałem tej aplikacji bo się bałem. Podczas instalacji pisze, że zabawa z rejestrem jest niebezpieczna i twórcy RegKing-a nie ponoszą odpowiedzialności za ewentualne szkody. Odnośnie tego, że nie możecie uruchomić/zainstalować: Sprawdzcie, czy ściągneliście program na właściwy system operacyjny. Sarevoc z tego co mówisz, to to chyba jest tak zwany cab. Musisz stworzyć folder na palmtopie w "My device" o nazwie najlepiej RegKing. Następnie prześlij (Activ sync-em oczywiście) ten plik, który zassałeś w nowo stworzony folder ("My device"/"RegKing")

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 16, 2003, 21:01:29 »
Mbank na szczescie daje sie polaczyc za pomoca PDA. Oczywiscie ze czytelnosc , ramki sa trudne do operowania ale zalogowac, przejrzec wykonac transakcje mozna.

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 17, 2003, 08:59:10 »
Cytat z mojego PDA jest juz po zainstalowaniu Regkinga i wydaje mi się że jest to jednak sprawa sprzętu. Nie współpracuje z Delem i tyle. Jeżeli ktoś dokonał takiej próby na Delu i się mu udało to proszę dać znać

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 17, 2003, 14:29:21 »
Po zainstalowaniu RegKinga nadal Internet Explorerem (MS Pocket 3) nie mozna otworzyc wszystkich ramek w mbanku (np. wykonac przelewu, zobaczyc histori konta itp. prawde mowiac to nie zauwazylem zadnych korzysci z jego instalacji mam IPAQ5550) jest to wszstko mozliwe programem NetFronta 3.0. Gorzej z Volkswagen Bankiem tam zadnym z tych programow nie da wykonac przelewu ani zobaczyc histori konta poniewaz w lewj ramce z menu nie otwieraja sie podmeni, Jezeli ktos korzysta z Volkswagen banku przy pomocy PDA to prosze o informacje?

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 18, 2003, 14:55:13 »
Korzystam z Axima i rzeczywiście do tej pory nie mogłem posługiwać się moim kontem (Inteligo). Po zainstalowaniu RegKinga problem znikł - mogę się zalogować, przeglądać historię rachunków, wysyłać przelewy. Super!!

*

Offline andrul

• **
  • 189
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 18, 2003, 14:59:13 »
Przyłączam się do wypowiedzi "wonia". Także mam Della i jest bezproblemowo.

*

Czyżewski

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 18, 2003, 15:56:37 »
Cieszę się, że komuś pomogłem! ;)