co sie stało ;(

• 7 Odpowiedzi
  • 474 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

co sie stało ;(
« dnia: Grudzień 09, 2005, 16:26:56 »
bo mam compaq 3630 i z całkowicie rozładowaną bateria(czyli bateria zepsuta ;( )  i do zasilacza podpiołem 4 paluszki akumulatorki i działał a puzniej przez przypadek podpiołem odwrotnie i poszedł dymek!!
za jakisz rok włorzyłem do stacji dokującej Oooo!! tak dla szpanu zeby sobie na biurku stał i patrze a tu zaczą sie właczac ale odkryłem ze gdy podłacze do zasilanie bez stacji dokującej nie ma szan nie właczy sie nawet lampka nie miga lub kiedy wyciągałem palma od stacji bo np. cos wgrałem to z 2 godz. wytrzymywał trzymając to co wgrałem w pamięci pda a teraz jak wyłoze i odrazu włoze spowrotem to i tak sie kasuje:/
co zrobic??

sory za ort. ale nie karzdy jest taki wspaniały jak wy :[

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
co sie stało ;(
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2005, 16:59:45 »
w tym pda jest jedna bateria. A po roku nie użwania bateria nadaje sie raczej do wymiany.
Are you shpongled?

co sie stało ;(
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2005, 17:15:02 »
czyli ten Ipaq jest trupem tak??
Nawet jesli bym wymienił baterie to nie dało by go ładowac??

albo inaczej czy chodzi oto że są dwa sposoby ładowania??
-stacją dokująca
-przez zasilacz
czyli jak bym wymienił batere to mugłbym go ładowac ale tylko w staci dokującej i jak bym odłaczył to dziłałby poprawnie i nie tracił by pamieci??

[Dodano: 2005-12-09 17:15:59]
czyli ten Ipaq jest trupem tak??
Nawet jesli bym wymienił baterie to nie dało by go ładowac??

albo inaczej czy chodzi oto że są dwa sposoby ładowania??
-stacją dokująca
-przez zasilacz
czyli jak bym wymienił batere to mugłbym go ładowac ale tylko w staci dokującej i jak bym odłaczył to dziłałby poprawnie i nie tracił by pamieci??

[Dodano: 2005-12-09 18:19:49]
Ej!! prosze pomurzcie mi przeciesz wiem ze sie na tym znacie :(

*

Offline solex

• **
  • 190
co sie stało ;(
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2005, 19:00:17 »
Nie wytrzymam.
Zanim następnym razem cos napiszesz skopiuj najpierw tekst do Worda, wciśnij F7 (sprawdzanie pisowni) popraw błędy i z powrotem wklej na forum.

Jeśli ignorujesz zasady pisowni i nic nie robisz by to zmienić, nie dziw się, gdy inni będą ignorować Ciebie, a twoich pytań traktować poważnie.

co sie stało ;(
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2005, 22:52:46 »
jezu!! nie mam worda i nie bede miec bo mam zamały dysk :/
a jesli masz tak gadac to nie gadaj bo ja chce tu sie czegos dowiedziec :[

Przepraszam wszystkich za moją ort. ale, no cuż nie kazdy jest taki doskonały jak wy :[

*

Offline solex

• **
  • 190
co sie stało ;(
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2005, 23:23:57 »
Cytat: tomkosmuniek

Może ten program rozwiąze twoje problemy 27zł i bardzo małe wymagania systemowe. cyt. z opisu produktu: ...Nieznajomość zasad ortografii i interpunkcji może utrudnić nam codzienne życie. Wypracowanie rojące się od błędów czy list do koleżanki pełen byków ortograficznych nie najlepiej świadczą o ich autorach ...

Właśnie sie dowiadujesz, lecz odnosze wrażenie, że ta wiedza sie od Ciebie odbija.
Na 75% pytań możesz odnależć odpowiedz korzystając z opcji szukaj na forum i googla.

Przepraszam wszystkich za moją ort. ale, no cuż nie kazdy jest taki doskonały jak wy

To tylko kwestia pracy nad sobą i odrabiania lekcji w szkole ;)

A co do twojego pytania to odpowidzi moga byc rózne:
1) Jak zjarałeś gniazdo synchronizacujne to:

co sie stało ;(
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2005, 23:27:04 »
"czy chodzi oto że są dwa sposoby ładowania??
-stacją dokująca
-przez zasilacz

"

*

Offline solex

• **
  • 190
co sie stało ;(
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2005, 23:36:22 »

Może ten program rozwiąze twoje problemy 27zł i bardzo małe wymagania systemowe. cyt. z opisu produktu: ...Nieznajomość zasad ortografii i interpunkcji może utrudnić nam codzienne życie. Wypracowanie rojące się od błędów czy list do koleżanki pełen byków ortograficznych nie najlepiej świadczą o ich autorach ...

Właśnie sie dowiadujesz, lecz odnosze wrażenie, że ta wiedza sie od Ciebie odbija.
Na 75% pytań możesz odnależć odpowiedz korzystając z opcji szukaj na forum i googla.

Przepraszam wszystkich za moją ort. ale, no cuż nie kazdy jest taki doskonały jak wy

To tylko kwestia pracy nad sobą i odrabiania lekcji w szkole ;)

A co do twojego pytania:
Pda to urządzenia o bardzo mocno ze sobą zintegrowanych podzespołach. Jak spaliłeś element na płycie (po takim opisie trudno stwierdzić jaki) to naprawa może polegac na wymianie całej płytki głównej, a to jest praktycznie prawie całe nowe urządzenie. Biorąc pod uwagę wiek Ipaqa naprawa może byc nieoplacalna, lub wręcz niemożliwa (brak podzespołów)
Możesz, ale trzeba sie na tym troszka znac, kupic identyczny model z uszkodzonym wyswietlaczem np. na Allegro i połaczyć.

Na początek spróbuj wymienić baterię podtrzymującą i naładować Ipaqa przez stację dokującą.