Upgrade ROMu w viewsonic v35... nie wlacza sie

• 16 Odpowiedzi
  • 1096 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 03, 2004, 20:16:51 »
zrobilem upgrade systemu z pc2002 do wm2003
firmowym programem do upgradu romu...
niestety po calej (niby "successful") operacji pojawia mi sie logo z napisem please wait 30s. i po chwili przygasa ekran i zwiecha...
co zrobic?
jest to upgrader 1.73

z gory dzieki za pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 04, 2004, 14:02:31 »
U mnie PDA (MD7200 i Yakumo Delta) wstawało dopiero po którymś resecie (2 lub 3) i to chyba pełnym (odłączenie zasilania wyłącznikiem z tyłu)

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 12, 2004, 20:06:59 »
ja juz nie pamietam ile razy resetowalem go ale napewno duzo... niestety nic to nie dalo :/
hieh

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 12, 2004, 20:53:51 »
Małe pytnie czy pojawia się ikonka Vewsonic (ptaszki)

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 12, 2004, 21:01:20 »
pojawiaja sie te 3 ptaszki i napis please wait 30 seconds...

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 13, 2004, 08:02:07 »
Spróbuj poczekać te 45 sek i RESET albo ON (albo oba) ostatnio PDA wstał mi dopiero po paru minutach takiej zabawy. Niestety nie podam właściwej kolejności bo akcja reanimacyjna była prowadzona w stresie i na czuja ;)

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 13, 2004, 20:20:01 »
problem w tym ze po tych kilkunastu sekundach gdy juz ekran przygasa... wszystkie klawisze przestaja dzialac.
gasnie ta czerwona lampka na gorze urzadzenia ktora zawsze mryga podczas pierwszego startu... poprostu death... ja mysle ze trzeba tutaj wgrac na nowo niemiecki wm2002 tylko nie mam pojecia skad go wziac... moze zna ktos jakies miejsce w polsce gdzie sie zajmuja takimi problemami? na zadnym forum nie ma nic o tego typu sprawach... ogolnie sytuacja jest beznadziejna wiec prosilbym admina zeby przykleil ten temat na poczatek... bylbym bardzo wdzieczny... poprostu jestem zalamany

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 13, 2004, 20:35:02 »
Przyklejenie tego tematu nie wiele da. Co chcesz przez to uzyskac? W polsce praktycznie nie ma firm zajmujacych sie ratowaniem pocketow. Musisz radzic sobie na wlasna reke. Kazdego PDA ratuje sie w inny sposob, nie ma jakiejs unierwsalnej metody, ktora krok po kroku pozwoli zaladowac ROM do kazdego palmtopa. Musisz znalezc sposob przeznaczony dla Twojego PDA.

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 13, 2004, 20:48:24 »
No to mam przerabane po calej linii...
mozesz mi chociaz podac kilka osob z tego forum ktore sie znaja conieco na tych sprawach?
a da sie w jakis sposob (juz nie pytam jaki) zgrac z jakiegos niemieckojezycznego v35 rom i wgrac go do mojego?
btw. moj viewsonic v35 to jest ten sam PDA co Medion pc100, yakumo delta 300 i jakis mitac...

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 13, 2004, 21:02:28 »
Oczywscie da sie to jakos zrobic. Na forum juz kilka razy takie tematy sie pojawialy. Niestety nie pamietam kto dokladnie je zakladal. Musisz poszukac. Ale na 100% temat zmiany ROMu/zrzucania go z PDA i umieszczania w innych Mitacach byl juz poruszany.

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 14, 2004, 15:00:06 »
Czy działa bootloader ? Hard REset i "dół" Jeżeli tak to spróbuj operacji jeszcze raz. TEN ROM działa OK.
Spróbuj jeszcze jednej kombinacji Reset Twardy (zasilanie) i chwilę po nim miękki (przycisk)

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 14, 2004, 15:50:52 »
Kuba... normalnie podniosles mnie na duchu bo juz wszedzie szukalem a nawet koles dzisiaj w sklepie z pda mi powiedzial ze ostatnim razem mitaci 2 jakies na taiwan musieli wysylac... wiec teraz akcja "ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie..."
student2: juz nic tu nie rusza... :\
dzieki chlopaki... jakbyscie widzieli gdzies cos na temat zgrywania i podmiany romu to pliz help...
see ya

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 14, 2004, 16:19:35 »
Jeszcze jedna MAŁA uwaga. Wykonuj te operacje przy podłączonej ładowarce (w drugim przypadku dopiero podłączenie smyczy pomogło, może to przypadek ale może reguła ... bo pierwszy też uruchomił się na smyczy) A tak poza tym to do momentu reanimacji nie zapomnij o ładowaniu AKU. Z wieloma postami dotyczącymi rozładowywania do zera akumulatorów nie do końca się zgadzam (w końcu w telefonach są te same typy baterii i jak dotychczas ROZŁADOWANIE do zera - słownie ZERA NAPIĘCIA - nigdy nie spowodowało skrócenia czasu działania) ale z PEWNOŚCIĄ należy je PRZECHOWYWAĆ w stanie naładowanym. W tym przypadku parę tygodni może całkowicie uszkodzić ogniwo

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 15, 2004, 00:15:03 »
Ja upgradowałem v35 z ppc 2002 do 2003 napisz na gg to dam ci dobrą radę co do znalezienia roma:]
gg 868851
mam dokladny opis upgrajda:)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 15, 2004, 08:44:19 »
No to daj opis tutaj... nie bedzie problemow na przyszlosc...

*

Offline yui

• 23
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 20, 2005, 11:44:46 »
Cytat: MajkelG
jest to upgrader 1.73

Mozesz zapodać ten program sam ma MD2910 niestety kupiony na aukcji bez wszystkiego :/

*

Offline orte

• 252
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 04, 2005, 17:19:37 »
Znajomy ma Yakumo Delta i mnie męczy o upgrade ROM.
O ile wiem to jest to samo co Vievsonic V35, w związku z tym czy można by było prosić o podesłanie ROM-u i programu do upgradu na .......
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2023, 17:00:31 wysłana przez orte »