Upgrade menadzera BT Widcomma

• 1 Odpowiedzi
  • 502 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
« dnia: Październik 22, 2005, 10:29:41 »
Witam
W dziale Download znalazlem ipgrade tego menadzera do wersji 1.6 http://www.pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=0&f_author=86&sortby=t&sort=asc&f_id=557 ale jak tam jest napisane trzeba miec juz wersje co najmniej 1,5.
Mam ASUSA a716 z menadzerem w wersji 1.4.1. gdzie mozna znalesc wersje 1.5 - bo jak rozumiem, trzeba najpierw upgradowac do tej wersji a dopiero pozniej do wersji 1.6 ?
Pozdrawiam - Ted

[Dodano: 2005-10-22 11:19:54]
Sciagnalem te wersje troche wczesniejsza to znaczy 1.6.0 Build 0600, nawet o dziwo dala sie spokojnie zainstalowac - teraz system pokazuje ze jest wersja 1.6.
Niby wszystko fajnie, tylko ze:
1. glosnik mam ustawiony na minimum - zero dzwieku i NIE DA sie tego przestawic - sam wraca na sam dol skali
2. BT niby sie wlacza ale swiatelko sie nie zapala
chyba nie bede dalej testowal - mam bacupa, wiec wracam do tego co bylo wczesniej :)
Ted

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2005, 16:19:24 »
Cytat: t_e_d
Czy PDA wymaga jeszcze jakis dodatkowych ustawien?
Prosze o jakies podpowiedzi :)
[...]
Sprawdzilem na laptopie - sytuacja podobna - urzadzenia sparowane, ale dzwiek slysze tylko w glosnikach - sluchawka milczy.

Samo sparowanie nie wystarczy, żeby słuchawka cokolwiek grała. Na palmtopie W Bluetooth Manager (już po sparowaniu) klikasz długo i wybierasz connect - wszystkie dźwięki zostaną przekierowane na słuchawkę.
W komputerze z BT otwierasz "moje miejsca BT", czy jak im tam, po sparowaniu klikasz prawym klawiszem i wybierasz połącz - od tej chwili nową domyślną kartą dźwiękową w systemie będzie Blueooth, ale programy uruchomione wcześniej i część innych nie skorzyta z domyślnej karty, tylko trzeba im wybrać w ustawieniu korzystanie z karty Bluetooth. Dzięki temu muzyka może lecieć przez normalne głośniki, a rozmowa Skype - przez słuchawkę.
Co do aktualizacji na asusie - nie pomogę, bo nie mam asusa. Dopóki nie wiesz co robisz, lepiej nie instalować na śłepo sterowników, bo skończy się twardym resetem (miałem taki sam problem jak ty z głośnością zerującą się autoamtycznie po wrzucenia niezgodnych z moim MDA3 sterowników BT).
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500