Kilka małych kroków pozwala wprowadzać polskie znaki za pomocą klawiatury
Universal Wireless Keyboard by PalmONE.
Sytuacja wygląda następująco:1. należy ściągnąć program
SerialCSharp.zip i rozpakować gdziekolwiek nam się podoba
2. należy ściągnąć AEKMap, zainstalować i uaktywnić plik (uwk-pl. aek) mapowania z archiwum ściągniętego z pt. 1
Wymagania:. net compact framework 1. 0. (cośtam) - powinien działać od razu na urządzeniach z WM 2003 se
Obsługa programu:0. wyłączamy orginalny program do obsługi klawiatury1. należy upewnić się, że mamy odznaczone settings/connections/beam/recive all incoming beams
2. uruchamiamy program
3. w przypadku urządzenia innego niż Loox 720 zapewne trzeba będzie skonfigurować ustawienia. Robimy to po wybraniu przycisku settings (aktualnie należy robić to każdorazowo

po uruchomienu programu). Jakie ustawienia są poprawne dla każdego urządzenia? Nie mam zielonego pojęcia, testujcie
4. wybieramy przycisk open, działanie klawiatury można przetestować w polu "Characters"
5. teraz AltGr emuluje prawy klawisz alt klawiatury a wraz z AEKMap mamy layout Polski Programisty
Garść uwag:- w czasie otwarcia komunikacji z klawiaturą ekran nie będzie nigdy wygaszany (a przynajmniej nie powinien)
- programu
nie należy zamykać (OK w prawym górnym rogu) chyba, że już nie potrzebujemy obsługi klawiatury
powodzenia
ps.
program jest tak niedoskonały, że w sumie nie powinienem go udostępniać. z drugiej strony nie mam czasu na dorabianie kolejnej funkcjonalności a i aktualnie nie potrzebuję jej zbytnio
ps. 2
nie odpowiadam za jakiekolwiek szkody 
, programu używacie na własną odpowiedzialność
ps. 3
w przypadku problemów, np. zawieszanie się programu czy coś podobnego, polecałbym pobranie tej wersji :
SerialCSharpDb.zip i przesłanie mi PM ze szczegółami błędu wraz z opisem co, jak i kiedy (jeżeli kogoś to oczywiście będzie interesować).