umts w mda III

• 6 Odpowiedzi
  • 405 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

umts w mda III
« dnia: Kwiecień 10, 2006, 09:36:12 »
Witam. Mam pytanie czy w mda III można z pomocą tuningu hardwareowego lub softwarowego można wbudować UMTS? Do końca nie wiem na czym opiera się umts ale wydaje mi się że jest to kwestia oprogramowania. Czy istnieje windows mobile z obsługą UMTS? Pozdrawiam i przepraszam modernizatorów  i administratorów jeśli w złej kategorii, umieściłem to pytanie ale nie jestem pewien czy to zalicza się pod windows mobile phone edition czy ogólne więc umieściłem w ogólnym. :roll:

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
umts w mda III
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2006, 09:52:12 »
Obawiam się, że nie.

odp
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2006, 10:46:09 »
Też tak myślę. Tylko w takim razie od czego konkretnie zależne jest działanie umts? Przecież o ile dobrze wiem komunikacja z  odbiornikiem, przetwarzanie sygnału zarówno gsm jak i umts wykonuje procesor a więc może być to kwestia oprogramowania. To może ktoś będzie potrafił odpowiedzieć mi na to pytanie:
Od czego zależne  jest działanie UMTS-u
 :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:

umts w mda III
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2006, 12:19:24 »
transmisja danych w umts odbywa sie na innej czestotliwosci niz gsm/gprs/edge wiec w telefonie musi byc chip umts czy zwal go jak zwal. samym oprogramowaniem nicnie zwojujesz jesli telefon nie dziala w danej czestotliwosci.

umts w mda III
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2006, 12:24:43 »
Aha. Wielkie dzięki.  8)  A czy są tacy co tuningują telefony żeby miały umts czy zmiana tych części potrzebnych do tgo celu jest nie opłacalna????

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
umts w mda III
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2006, 12:48:01 »
raczej nie ma takich fachowców od tuningu, telefon musi być przystosowany do UMTS i tyle

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
umts w mda III
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 10, 2006, 13:02:44 »
Może za parę lat pojawi się moduł UMTS na np. CF, albo SDIO??

Na razie to czyste S-F.