TVMobile - wersja 0.1.3

• 17 Odpowiedzi
  • 1182 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kartam

• 285
  • Master of Pocket PC & Smartphone ;]
    • MediaDrain (w budowie ;))
  • Sprzęt: HTC TyTN II
TVMobile - wersja 0.1.3
« dnia: Luty 28, 2007, 13:01:36 »
Program TVMobile służy do oglądania telewizji przez internet.

Programik ten napisany przeze mnie postanowiłem pokazać także tym użytkownikom, którzy nie zaglądają do działu developerskiego. Wszystkie szczegóły i dyskusja znajdują się pod tym adresem:

http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=61110

Zapraszam  :)

*

nothin

TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 28, 2007, 14:35:15 »
czy są jakieś wymagania, żeby tego użyć?

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2007, 14:38:36 »
.NET CF i połaczenie z netem ;)
Właśnie z powodu .NET CF tego nie zainstalowałem :(

*

Offline BLAST

• 378
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2007, 15:30:49 »
BatSk8 czy samo zainstalowanie .NET CF zepsuje ci pocketa? Spowolni jego pracę itd? Ja zainstalowałem i żadnych złych oznak nie widzę a sam program TVMobile działa tak jak i inne, które z tego nie korzystają. Sorry ale wydaje mi się jakby to było jakieś nie do końca mądre i potwierdzone uprzedzenie :mysli:
Axim X51v (LennySh Football AximX51v WM6 ROM #2)

*

nothin

TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 28, 2007, 16:05:48 »
.net framework to straszna kobyła... o to chodzi m.in.
Generalnie to dobra rzecz, jest sporo softu pisanego pod to...

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 28, 2007, 17:04:26 »
BLAST - .NET CF to dodatkowe megabajty w pockiecie i zajmują kilkanaście razy więcej miejsca niż sam program pod to ;) Ja po prostu mówię .NET nie, nie tylko na PPC, ale i na PC ;) Za wolne są w tym programy, zero optymalizacji jak się buduje z klocków.

*

nothin

TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 28, 2007, 17:10:34 »
no nieładnie, kolega napisał coś, co moze być bardzo niektórym przydatne, nie deprecjonuj w tak niejasny sposób tym samym tego programu - my wiemy, że net cf nam nie pasuje, ale zapewne jesteśmy w mniejszości... User, który kilknie link moze się niepotrzebnie zniechęcić, o tym mówię...
więc - nie zniechęcajcie się, testujcie.

*

Offline arczi

• 921
    • http://www.arczi79.netarteria.info
  • Sprzęt: HTC Desire HD
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 28, 2007, 18:06:39 »
Brawo kartam!!!!! .NET CF to jest to co zawsze mam na karcie... i zupełnie nie romumiem osób które z tego rezygnują (rezygnując tym samym z masy softu). Ogólnie oprogramowanie na WindowsyM nie jest jakoś specjalnie optymalizowane - bez względu na to w czym jest pisane... więc taki .NET nie robi mi już różnicy.... a zresztą - cały Windows to kupa klocków - więc o czy my tu mówimy. Pozdr.!
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 28, 2007, 18:25:19 »
Cytat: "nothin"
no nieładnie, kolega napisał coś, co moze być bardzo niektórym przydatne, nie deprecjonuj w tak niejasny sposób tym samym tego programu - my wiemy, że net cf nam nie pasuje, ale zapewne jesteśmy w mniejszości... User, który kilknie link moze się niepotrzebnie zniechęcić, o tym mówię...
więc - nie zniechęcajcie się, testujcie.

Wiem, wiem. Kartama już pochwaliłem w jego temacie ( http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=61110&postdays=0&postorder=asc&start=0 ), ale mogę to zrobić ponownie :)) Bo napisać taki program to jest sztuka :)

*

Offline kartam

• 285
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 28, 2007, 19:27:17 »
cieszę się że mimo użycia NET frameworka niektórym się podoba mój program. moim zdaniem jak ktoś ma kartę pamięci to te 4 MB nie zrobią mu różnicy. jak mamy mało programów - nie instalować na RAMIE.

*

Offline bikekowal

• 13104
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 28, 2007, 19:56:28 »
ja również dołączyłem do testerów, ale muszę niestety powiedzieć, że warszawskie łącze edge ery jakoś nie spełnia zadania w dobrym stopniu. Video ładuje się powoli, bardzo długo, a jak się załaduje to bardzo klatkuje.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

nothin

TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 28, 2007, 19:57:56 »
Cytat: "arczi"
Brawo kartam!!!!! .NET CF to jest to co zawsze mam na karcie... i zupełnie nie romumiem osób które z tego rezygnują (rezygnując tym samym z masy softu). Ogólnie oprogramowanie na WindowsyM nie jest jakoś specjalnie optymalizowane - bez względu na to w czym jest pisane... więc taki .NET nie robi mi już różnicy.... a zresztą - cały Windows to kupa klocków - więc o czy my tu mówimy. Pozdr.!

można zainstalować net cf na karcie?

*

Offline arczi

• 921
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 28, 2007, 21:44:07 »
nothin - no oczywiście że można... nie w całości - bo jakieś tam elementy są też na pamięci stałej PDA (chyba głównie config), ale mimo wszystko można chyba od wersji 2.0 instalować CF na karcie :-) Pozdr.
Casio Cassiopeia E-115 ----> HP iPaq h4150 ----> HTC Touch Pro ----> HTC Inspire 4G ----> HTC Desire HD ----> Samsung Galaxy Note  4 (N910C)

TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 01, 2007, 03:02:11 »
Cytat: "BatSk8"
BLAST - .NET CF to dodatkowe megabajty w pockiecie i zajmują kilkanaście razy więcej miejsca niż sam program pod to ;) Ja po prostu mówię .NET nie, nie tylko na PPC, ale i na PC ;) Za wolne są w tym programy, zero optymalizacji jak się buduje z klocków.

Z całym szacunkiem.
W WM2005 jest już w ROMie NET.CF 1.0, w Crossbow jest już w ROMie NET.CF.2.0.SP1. Wybór autora, że napisał w C# - ani gorszy, ani lepszy niż gdyby napisał na przykład w Javie. Tak samo nie natywne dla systemu. Tyle tylko, że Net.CF jest shit, a java jest trendy (ooops. nie "trendy", a "kaczi"). Dyskusje o net.cf kwalifikują sie do news:pl.comp.os.advocacy - potrollować fajnie, a życie się toczy swoją drogą.

*

Offline arczi

• 921
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 01, 2007, 08:56:28 »
słusznie baniaczek... "a życie się toczy swoją drogą" :-)

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 01, 2007, 13:13:52 »
Cytat: "baniaczek"

Z całym szacunkiem.
W WM2005 jest już w ROMie NET.CF 1.0, w Crossbow jest już w ROMie NET.CF.2.0.SP1. Wybór autora, że napisał w C# - ani gorszy, ani lepszy niż gdyby napisał na przykład w Javie. Tak samo nie natywne dla systemu. Tyle tylko, że Net.CF jest shit, a java jest trendy (ooops. nie "trendy", a "kaczi"). Dyskusje o net.cf kwalifikują sie do news:pl.comp.os.advocacy - potrollować fajnie, a życie się toczy swoją drogą.

W ROMie mamy 1.0, a program pod 1.0 nie chce działąć ;) Java nie jest ani kaczi ani fleszi :)) Oczywiście, że to lepsze niż Java albo VB, ale nie jest to najlepsze rozwiązanie ;) Aczkolwiek zainstaluję .NET 2.0 i zobaczymy jak tym razem będzie chodzić...

*

Offline redharry

• **
  • 245
  • Sprzęt: Galaxy S3 & Transformer Infinity
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 01, 2007, 18:01:53 »
Zainstalowałem Net Compact Framework 2.0 na karcie SD, czy długo trwa ładowanie stacji ?? bo już sie troche ładuje i nic.
I jeszcze jedno co zrobić żeby active sync ,,dawał" większą szybkość neta do MDA ??
Pozdr

*

Offline kartam

• 285
TVMobile - wersja 0.1.3
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 03, 2007, 13:38:59 »
Kto wykona porządną bazę stacji do mojego programu  :(