Telefon jako pad?

• 6 Odpowiedzi
  • 2291 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rade

• **
  • 102
Telefon jako pad?
« dnia: Październik 16, 2003, 19:11:59 »
Tak właśnie pomyślałem o czymś takim... bo w niektórych grach przydałyby się jekieś inne przyciski niż te dostępne w pda :) A skoro są programiki do sterowania PC telefonem przez BT... to może jest też cos do sterowania pocketem... Miło by było polóżyć pocketa w pewnej odległości od siebie i z telfeonem wygodnie w ręku zabijać wrednych kosmitów :). Czy ktoś słyszał o jakimś takim programiku?

*

Czyżewski

Telefon jako pad?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2003, 19:35:05 »
Łoł człowieku! Ty to masz fantazję! Nigdy o takim czymś nie słyszałem. Pomysł jest jednak beznadziejny. Zanim dane przejdą z telefonu do PDA i zostaną jakoś tam obrobione upłynie sporo czasu. Sterowanie odbywałoby się z dużymi opóźnieniami. Pomyśl też o tym, co by pomyślał ktoś kto zobaczyłby takiego kolesia: Siedzi nachylony nad stołem na którym leży palmtop i naciska z przejęciem guziki telefonu komórkowego.  :)

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Telefon jako pad?
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 16, 2003, 19:43:16 »
Siedzi nachylony nad stołem na którym leży palmtop i naciska z przejęciem guziki telefonu komórkowego. - to by było niezłe :D :D :D

Ale sam pomysł nie jest taki beznadziejny, bo przecież nawet na tym portalu był niedawno artykuł na temat gadżetu wszechczasów - samochodziku zdalnie sterowanego (przez Bluetooth) za pomocą telefonu SonyEricsson...
Pozdrawiam,
biblo

*

Czyżewski

Telefon jako pad?
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 16, 2003, 19:46:06 »
Tak, ale w przypadku samochodzika można sobie pozwolić na opóźnienia...

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Telefon jako pad?
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2003, 20:10:45 »
Przecież Bluetooth stosuje się również do myszy i klawiatur, a te jak wiadomo są szeroko stosowane przez graczy...
Pozdrawiam,
biblo

*

Czyżewski

Telefon jako pad?
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2003, 20:18:52 »
Dobry argument. Może więc byłoby to możliwe.

*

Offline Rade

• **
  • 102
Telefon jako pad?
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2003, 20:34:47 »
No i wcale nie trzeba sie nachylac :) Jam mam PDA w futerale, to mozna go postawic jak telewizorek :) i w pionie i w poziomie :)

[Dodano: 2003-10-16 20:38:14]
No i co do predkości, to jeśli BT jest wystarczająco szybkie aby przesyłać i obrabiać dzwięk do słuchawki to tym bardziej może starczyć do przesłania info o wciśniętym przycisku.