TCPMP --> coreplayer, pięć minut przed .

• 32 Odpowiedzi
  • 2933 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nothin

« dnia: Październik 16, 2006, 17:09:25 »
jak wiadomo, następcą tcpmp ma być coreplayer.

czekam i czekam i lada chwila wyjdzie ten magiczny kaałek softu, ale:

bardzo bardzo mnie niepokoi to, co czytam o nim na forum tcpmp..:

- CorePlayer FREE will not be available for at least 6 weeks after our launch
- BetaPlayer 1.0 will not be available for at least 6 weeks till after our launch... as we have to define what parts of CorePlayer will be BetaPlayer. Many things have been defined, but things like us making the BetaPlayer UI and the like still needs to be done.
- CoreCodec.org will be re-directed to CoreForge.org
- Projects at CoreCodec.org are being brought over one project at a time 'manually' to the new CoreForge.org... this means TCPMP will not be available other then a static page for a few days to download.
- The new CoreForge will feature a search engine that when done will scour open source audio and video multimedia sites for news, code, blogs, etc.. However during the 'Alpha' phase the search engine will concentrate on ANY searches.

z mojej strony powiem...
- player nie będzie darmowy,tylko jakiś mały fragment..
- player BĘDZIE WYMAGAŁ połaczenia z internetem, okresowo, coby działał w wersji pełnej(!),
- nieznana jest funkcjonalnośc tegoż w wersji free.
- każdy jeden element będzie skinowalny(NARESZCIE!),nie wiadomo nic o skinowaniu wersji free.
- panowie planują dodać hmm jakby klienta p2p, jakieś dziwne wymagające logowania do ich sieci "featuresy", o bezpieczeńswie połczeń NIC nie wiadomo.
- TCPMP kompletnie umrze.

ogólnie dowiemy się prawdy już około 9 PM, niemniej martwię się tym, co wyczytałem...jeśli ktoś chce się dalej dobić,proszę:
http://www.corecodec.com/forum/index.php?topic=3193.0

screen:

i paczka screenów:
http://rapidshare.de/files/36253014/aximsite_coreplayer_screenshots.zip

czekam do 9 PM...

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2006, 18:04:44 »
no kurde jako oni mogli  :wkurzony:

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 16, 2006, 18:14:53 »
znaczy się, że co. Że nie to co za darmo będzie na necie nie będzie w pełni funkcjonalną wersją?

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 16, 2006, 18:19:20 »
Skinowanie - świetna sprawa tego mi brakowało. Ale nigdy się na niego nie przerzucę, bo ma te cholerne softkeysy! Dlatego kocham zwykłego TCPMP, bo ich nie ma! Swoją drogą widziałem kilka screenów z WM2003SE z softkeysami i faktycznie ten system chyba też je osbługuje. Tak czy siak zostaję przy tym co jest - player zszedł na psy ;)

*

nothin

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2006, 18:21:42 »
softkeysy na wm03? lol.

Cytat: "Mattcabb"
znaczy się, że co. Że nie to co za darmo będzie na necie nie będzie w pełni funkcjonalną wersją?

dobre pytanie, na bank, to co wyjdzie lada chwila będzie działać jako full ver, po 30 dniach przestanie dzialać w ogóle, o ile dobrze myślę, a za 6 tygodni wyjdzie wersja free coreplayera..jakoś dziwnie to panowie wymyślają..;/

wersja free będzie okrojona z działania niektóych kodeków, to na pewno, co dalej, nie wiem.;/

a już najlepszym motywem jest TEN napi na stronie corecodeca..lol:

HACKED The WorldsHackeR ACİK ARİYORSAN ARKANA baq ASLANİM BURASİnden GrupTr.CoM Gecti

więc bajzel na max, skoro ten tekst jest już chyba z 5 dni..

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2006, 18:25:34 »
No popatrz na screen. Widziałem screeny innych programów z softkeysami na starym systemie i jeśli jest tam klawiatura to jest po prawej - to by mi odpowiadało. Tylko nie wiem czemu tak dziwnie.

I znowu wszystko staje się płatne, ehh.

*

nothin

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2006, 18:27:35 »
i znów wyprawa do rosjan..ech.

btw, ten dół na screenie to na bank po prostu zwykłe dolne menu przerobione coby symulować(nie wiem po co) wm05.

no i generalnie nie rozumiem faktu betaplayera 1.0 vs corecodec, zakłądałem, że jest tylko corecodec lada chwila o co chodzi z tym betaplayerem..

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 16, 2006, 18:39:21 »
Ja powiem tak, nie potrzebuję kompletnie żadnych bajerów, na kompie też mam zwykły, prosty player (cinemaplayer) i jedyne czego oczekuję, to odtwarzanie napisów, bez żadnych dodatkowych wygibasów. żadne skiny i inne takie pierdoły, po co mi skiny, jak włączam filma i tych wszystkich przycisków i tak nie widać. Nie uznajcie mnie za malkontenta, że to mi się nie podoba czy tamto, uważam, że gdyby TCPMP miał obsługę napisów, to by był playerem idealnym.
A co do softkeys, uważam że bardzo dobrze działają:P i to jest jedno z kilku usprawnień w 5.0 które uważam za bardzo trafione.

*

nothin

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 16, 2006, 18:48:18 »
lol na kompie JEDYNYM Po WSZE czasy playerem jest i będzie TYLKO I WYŁĄCZNIE WINAMP( i bsplayer of coz).

a czemu?

wtyki DSP,of coz...napisy mam z ffdshow, więc cóż mi więcej trzeba, z TAKIM soundem.

winamp i bsplayer i nic mi nie trzeba więcej(winamp i bsplayer z enhancerem 0.16, boski dźwięk).

a na pockecie... 3go dnia stworzyłem wątek o tcpmp i mam napisy...jeśli musze mieć.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 16, 2006, 18:59:36 »
Winamp jest strasznie wolny i pamięciożerny. Sam autor to zauważył i odszedł od projektu. Dlatego go nie używam ;) TCPMP jest faktycznie dobry jaki jest i obsługuje napisy (fajnie to właśnie xoen opisał). A co do WM5 to jeśli używasz PDA jako komórki, to używaj dalej ;) Moim zdaniem to bezsens - nic nie usprawnia, lepiej tapnąć palcem w ikonkę lub w menu i mieć je od razu, niż w softkeyach szukać menu w poziomach. Tak klikam File i mam odrazu te menu, a tak dopiero Menu i File. I gdzie tu usprawnienie? Kupa totalna! W dodatku pozbawienie użyteczności - jak np. głośność w TCPMP, czy jakieś ikonki (odśwież w IE, wstecz, dalej, niestety w nowym IE tego nie ma!).

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 16, 2006, 19:00:32 »
Cytat: "Wicked"
Ja powiem tak, nie potrzebuję kompletnie żadnych bajerów, na kompie też mam zwykły, prosty player (cinemaplayer) i jedyne czego oczekuję, to odtwarzanie napisów, bez żadnych dodatkowych wygibasów. żadne skiny i inne takie pierdoły, po co mi skiny, jak włączam filma i tych wszystkich przycisków i tak nie widać. Nie uznajcie mnie za malkontenta, że to mi się nie podoba czy tamto, uważam, że gdyby TCPMP miał obsługę napisów, to by był playerem idealnym.
A co do softkeys, uważam że bardzo dobrze działają:P i to jest jedno z kilku usprawnień w 5.0 które uważam za bardzo trafione.
hmm tcpmp obsluguje napisy. txt przerabiasz na SAMI i sam wczytuje po zainstalowaniu wtyczki tcpmp.subtitleaddon.071beta.arm wszystkie programy sa darmowe
tu masz opis co i jak
http://htc-zone.nazwa.pl/forum/viewtopic.php?t=79
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline konoo

• 571
  • Ognia nie gaście,płonie, jak płonął zawsze
  • Sprzęt: Note 2,Motorola Xoom 3g,Motorola Defy (brick)
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 16, 2006, 19:11:30 »
Ja czekam na jakiegos playerka co by mi RMVB odpalił,
ale narazie nic nie znalazłem :(

*

nothin

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 16, 2006, 19:13:36 »
romulus, zaraz cie kopnę......myślisz, że po co napisalem to wszystko:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=35703

batsk8.. cenię twoje zabawy, ale nie interesuje mnie fakt,ze winamp jest taki czy inny lub owaki, to mój najlepszy player filmow, z kolei ciekawe jest to, że NIGDY nie słucham na nim muzy...jest foobar.po prostu.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 16, 2006, 19:35:16 »
Właśnie - Foobara stworzył autor Winampa. Winamp z kolei nigdy nie stawiał na odtwarzanie filmów - to player muzy i dopiero później wzbogacono go o filmy jako dodatek :) Ale pluginy robią swoje ;)

koono1 - podobno RealPlayer to potrafi ;)

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 16, 2006, 19:44:48 »
ja tam używam vplayer alfa 2001 i nigdy, nigdy, ale to przenigdy go nie zmienię

*

nothin

« Odpowiedź #15 dnia: Październik 16, 2006, 20:07:08 »
Cytat: "BatSk8"
Właśnie - Foobara stworzył autor Winampa. Winamp z kolei nigdy nie stawiał na odtwarzanie filmów - to player muzy i dopiero później wzbogacono go o filmy jako dodatek :) Ale pluginy robią swoje ;)

bystrzak :)..

foobar to jedyny player, który odpali mi 320kbps muzę na lapie 133 mhz.

*

Offline Wicked

• 829
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 16, 2006, 21:23:37 »
Ale się wszyscy oburzyli na mój tekst o braku napisów:P. Z konfiguracją przez wtyczkę się bawiłem dawno, dawno temu, a szczerze mówiąc i tak wolę wrzucanie ich do filmów w PDE, bo i tak żeby odtworzyć na wizardzie film trzeba go troszku skompresować. Mi chodzi o takie odtwarzanie napisów jak jest na pececie, czyli ściągasz napisy w txt i odtwarzasz, bez żadnych konwersji, wtyczek i takich innych. Nie mówię tu o sobie, ale o rzeszach użytkowników, którzy nie mają ochoty się zagłębiać w temat, dla nich to ma działać i tyle.
BatSk8
Nie zmienię zdania o softkeyach:P a wcale nie używam go głównie jako telefonu, chociaż tutaj to znacznie usprawnia użytkowanie. Po prostu nie chce mi się wyciągać rysika, a gros aplikacji których używam wykorzystuje softkeye. Ale nie ma sensu się o to kłócić, tobie się nie podoba, to ich nie używasz, proste.
A co do off-tpu winamp roxx:P używam od zarania dziejów i mi się po prostu podoba, to się nazywa siła przyzwyczajenia.

*

nothin

« Odpowiedź #17 dnia: Październik 16, 2006, 21:41:19 »
ech..

*

Offline Wicked

• 829
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 16, 2006, 21:44:11 »
Cytat: "nothin"
czas skończyć tez bezsens dialogu: co było, to szukajcie. nic więcej.

Ale do kogo to piszesz? Bo z tego co widzę w tym temacie wypowiadają się ludzie, ktorzy są kumaci i nie mają problemów z rozumieniem tekstu i wyszukiwaniem informacji.
BatSk8 ściągnałem tego foobara i zobaczę co wart, ale jeśli naprawdę tak mało obciąża to może zastąpi winampa;).

*

nothin

« Odpowiedź #19 dnia: Październik 16, 2006, 21:46:10 »

*

lucass

« Odpowiedź #20 dnia: Październik 16, 2006, 21:47:31 »
nothin :P spokojnie.... bez nerwów...nikt nie jest alfa i omega... proponuje zakonczyc dyskusje i zajac sie konsumpcja napoi wyskokowych .... :P wszystkim to sie przyda :P

*

Offline Wicked

• 829
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 16, 2006, 21:58:17 »
kumaci są o tyle, dopóki coś działa,...wierz mi.

a jak nie, to MNIE naucz.

21.51 i NIC.

http://coreplayer.corecodec.org/

Napisałem wyraźnie, że chodzi o ludzi którzy się wypowiadali w tym temacie, ale rozumiem że wylałeś ogólną gorycz na użytkowników forum i tu się zgadzam, szczególnie widać to po forum PPC PE, tam niekiedy zgroza bierze, szczególnie jeśli za zmianę romu się bierze ktoś, kto dobrze programu nie potrafi zainstalować, a później płacze, że uwalił sprzęt.

*

nothin

« Odpowiedź #22 dnia: Październik 16, 2006, 22:04:29 »
ech fakt..

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 16, 2006, 22:07:50 »
Ale nie ma sensu się o to kłócić, tobie się nie podoba, to ich nie używasz, proste.

No właśnie nie jest proste, bo muszę ich używać :(
BatSk8 ściągnałem tego foobara i zobaczę co wart, ale jeśli naprawdę tak mało obciąża to może zastąpi winampa;).

Jest super lekki - autor Winampa zrezygnował m.in. dlatego, że był to ciężki program, a reszta teamu nie chciała go pozbawiać pewnych funkcji w celu odciążenia. A on zrobił to jeszcze lepiej ;)
moja gorycz wynika z pewnej rzeczy:
mój pocket daje mi wszystko, o czym mogę zamarzyć(prawie), i nie kosztował mnie 2tysięcy PLN, a ludkowie, którzy gnoją idee wywalają po 2 tysie i są oburzeni, że coś tam. w której grupie jesteś pytam.

Bo Ty nie masz softkeysów to się nie masz na co denerwować  :P Ciśnienie mi skacze jak je widzę  :))

*

nothin

« Odpowiedź #24 dnia: Październik 16, 2006, 22:09:13 »
oks bohaterze, prowadź.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 16, 2006, 22:11:11 »
mój pocket daje mi wszystko, o czym mogę zamarzyć(prawie), i nie kosztował mnie 2tysięcy PLN, a ludkowie, którzy gnoją idee wywalają po 2 tysie i są oburzeni, że coś tam. w której grupie jesteś pytam.

mam dość bogatych gnoi po prostu.

nothin ja Cię proszę...
po co obrażasz innych uczestnikow dyskusji? nie ma tu grup bogatych czy biednych, każdy może mieć odmienne zdanie i każdemu należy sie szacunek

Zalecana jest:
- kultura wypowiedzi
- przestrzeganie zasad netykiety
- w przypadku wyrażenia opinii na jakiś temat, ukazanie swojego punktu widzenia i uzasadnienie poglądu - w innym przypadku wypowiedź nic nie wnosi do dyskusji!
- uszanowanie poglądów innych osób, oczywiście dopuszczalna jest poparta argumentami polemika

Zabrania się:
- obrażania innych uczestników forum.

*

nothin

« Odpowiedź #26 dnia: Październik 16, 2006, 22:15:04 »
Cytat: "marcinl"

mam dość bogatych gnoi po prostu.

nothin ja Cię proszę...
po co obrażasz innych uczestnikow dyskusji? nie ma tu grup bogatych czy biednych, każdy może mieć odmienne zdanie i każdemu należy sie szacunek

Zalecana jest:
- kultura wypowiedzi
- przestrzeganie zasad netykiety
- w przypadku wyrażenia opinii na jakiś temat, ukazanie swojego punktu widzenia i uzasadnienie poglądu - w innym przypadku wypowiedź nic nie wnosi do dyskusji!
- uszanowanie poglądów innych osób, oczywiście dopuszczalna jest poparta argumentami polemika

Zabrania się:
- obrażania innych uczestników forum.

kurcze...wiem o tym.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 16, 2006, 22:16:56 »

przykro mi, taki mam dzień, obrażać mogę tych, co wywalili 2-3 tysie i NIC nie kumają ale mają kasę. Bo mogą.

przykro mi, że masz zly dzień - czasem każdy ma gorsze dni ;)
ale obrażać innych nie wolno - czy mają kasę czy nie ;)

*

Offline Wicked

• 829
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 16, 2006, 22:17:23 »
Nie jestem w żadnej grupie. Nie jestem bogaty (nawet nie zamożny), nie wywaliłem na palmtopa 2k, ale pocketa traktuję użytkowo i nie łączę go z żadnymi ideami. Na uczelni niejeden wykładowca powtarzał, że oprogramowanie jakie (może) będziemy tworzyć ma być takie, żeby użytkownik (statystyczna pani Jadzia z sekretariatu) nie zastanawiał się co musi ustawić, żeby to działało, ma działać i tyle. Takie są wymogi rynku. Przez takie coś dostałęm niższą ocenę za program, funkcjonalnie działał, ale np. brak było suwaka jakiegoś, okno mogło być bardziej czytelne i tym podobne pierdoły.
Bardzo dobrze, że twój pocket nie kosztuje 2k i spełnia twoje wymagania, ale powściągnij troszkę słownictwo, bo to że ktoś jest bogaty nie od razu oznacza że jest gnojem.

*

nothin

« Odpowiedź #29 dnia: Październik 16, 2006, 22:19:39 »
przepraszam, temporary insanity....niestety..

mogę obiecać, że już nic nie napisze w tym wątku, ok?