T830 - WM5 - Oprogramowanie i sterowniki - Kilka pytan, Pilne.

• 1 Odpowiedzi
  • 460 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wtyk

• 13
  • Sprzęt: T830+4GB
Szukam oprogramowania ktore bedzie poprawnie odczytywac pliki RAW cr2 z aparatu Canon 400D w trybie Adobe RGB.
Znalazlem program ktory wg. producenta powinien odczytywac te pliki ( RESCO Photo Viewier 2007 Profiessional), ale niestety wyswietla zdjecia niepoprawnie ( w jednym sa 4 ramki, w ktorych jest w dziwny sposob podzielone 1 zdjecie - kolory sa nieprawidlowe).

Kolejna rzecz na ktorej mi strasznie zalezy to drukowanie bezposrednio z T830 przez USB Host na najpopularniejszych drukarkach HP/Canon/Epson.
Znalazlem do tego odpowiedni program (JetCet Print). Niestety tylko wersja 4.0  posiada mozliwosc drukowania z USB HOST a nie tylko przez BT/IR/LAN jak w wersji 4.1.
Napisalem niestety poniewaz program ten (w wersji 4.0) jest napisany pod WM2002/3 i pod 2005 po instalacji pojawia sie okno ze zainstalowanie z niepowodzeniem.
Wersja 4.1  instaluje sie bez problemu ale programisci "udoskonalili" ja o brak drukowanie przez USB HOST.

Kolejna rzecz to internetowy komunikator - potrzebuje miec polaczenie z GG i jabber.
Na forum jest duzo programow ale czytalem ze jest jakis problem z eksportem gg na chrome itp.
Bardzo prosze o sugestie dobrego programu.

Jak zmienic dzwiek budzika - pomimo zmiany w ustawieniach i tak dzwoni po swojemu jak przybysz z kosmosu.

I ostatnie pytanie - W specyfikacji sprzetu jest napisane ze ma 128MB ram i 64rom, a kiedy patrze w zakladke Pamiec, widze:
Storage Total 66.98, Program total: 50,28
nie rozumie o co chodzi?

Bardzo prosze o odpowiedz na powyzsze pytania
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)