Szybkie zarzadzanie polaczeniami sieciowymi w WM5...

• 4 Odpowiedzi
  • 437 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« dnia: Sierpień 07, 2006, 14:30:30 »
Jakis czas temu nabylem sobie Mio P550 i oczywiscie od razu skonfigurowalem sobie lacznosc w domu po WiFi oraz w teren prze BT po GPRS. Poszlo latwo (bo i co tam trudnego), ale ....
Siec po Wi Fi wlacza sie blyskawicznie, odpalam WiFi w PDA i chodzi.
W przypadku GPRS jest uz inaczej, po pierwsze wlaczam BT (wiadomo), a potem musze dotrzec do zrzadzania polaczeniami wybrac to moje, przytrzymac na nim rysik i dac polacz....
W dymku ukazujacym sie po kliknieciu w ikone polaczenia mam tylko link do konfiguracji polaczen, a nie mam ich listy.

Troche mnie wkurza ze nie moge tego odpalac jednym kliknieciem, tak jak to jest z reszta opisane w helpie na PdaClub.
Moze ktos pomoze.

Od razu informuje ze w Mio cale zarzadzanie polaczeniami jest wylaczenie systemowe (WM5), nie ma tam managera BT (poza Microsoftowym) itp.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 07, 2006, 15:52:18 »
Pierwszy sposób uruchamiasz np PIE, najpietrw spradza czy jest połaczenie przez WiFi - jeśli nie ma w drugiej kolejności rozpoczyna wyszukiwanie polączenia przez GPRS - nie musisz na siłę bawić się w szukanie polaczenia. Drugi sposób - wystarczy kliknąć na symbol polaczenia w górnej belce i już. :))
potrzebna zgoda

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 07, 2006, 17:21:58 »
Co do pierwszego sposobu - oczywiscie wiem to, ale wole sam zarzadzac polaczeniem internetowym a nie ufac wynalazkom MalegoMiekkiego ;
A o drugim sposobie pisalem wlasnie wczesniej. U mnie po kliknieciu w ikone polaczenia, jest tylko link do ustawien polaczen (nie ma listy dostepnych polaczen), a jak wejde do "ustawienia", to musze jeszcze wejsc w "polaczenia", potem w "zarzadzaj istniejacymi polaczeniami", a potem wybrac moje z listy (choc jest jedno).

*

Offline renqien

• *
  • 80
  • Sprzęt: Ameo, iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 07, 2006, 18:51:23 »
U mnie też tak jest i też mnie to wk...nerwuje. Niestety innego wyjścia nie widzę bo w manadżerze połączeń ten telefonik ze strzałkami jest przyciemniony (nieaktywny). I tak żeby włączyć Skype muszę najpierw włączyć Operę. BZDURA ale co zrobić.
Dlatego przyłączam się do pytania, czy jest jakiś alternatywny manadżer połączeń, który umożliwia połączenie z netem za pomocą jednego kliknięcia?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 07, 2006, 23:17:34 »
Dlatego warto qpic np. SPB GPRS Monitor...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.